10 saker att göra i San Diego under $20

Resor mars 31, 2014

Utan en antydan till falsk blygsamhet kallar folk från San Diego sitt hem för ”USA:s finaste stad”. Vädret är bra, livsstilen är avslappnad och landskapet är spektakulärt så kanske har de en poäng! Här är tio saker att se och att göra i San Diego för under tjugo dollar:

Strandbrasor

san-diego-bonfire

San Diego har ett antal brasvänliga stränder dit du kan bjuda alla dina vänner och elda sent in på kvällen. Coronado, Ocean Beach, Oceanside, Mission Beach och Pacific Beach har specifika ”eldstäder”.

Vandra

Runtom San Diego finns det vandringsleder för alla smaker. Med väl över 100 km av stränder kommer du att hitta massor av trevliga promenadsträckor längs kusten, till exempel längs klipporna i La Jolla mittemot skogarna i Torrey Pines. Om du vandrar till Cabrillo monumentet kan du kolla in klippbassängerna med sjöstjärnor och en mängd andra vattenlevande djur och växter.

En annan populär lokal vandringsled är till toppen av Mount Woodson där en sten som liknar ett potatischips har blivit en populär destination för profilfotojägare. Eller vandra på Cowles Mountain vid soluppgång eller solnedgång och njut av panoramautsikter när de är som bäst.

En dag i Balboa Park

Med en budget på $20 kommer du inte in på San Diego Zoo som ligger i Balboa Park men du kan säkerligen ha en god picknick med din budget. Ta med din picknick till någon av trädgårdarna i parken, hitta en bra plats i skuggan och njut av det varma vädret. Den koloniala renässansarkitekturen är en annan stor attraktion i parken.

balboa-park-san-diego

Du kan komma in på vilken som helst av parkens andra attraktioner, inklusive Naturhistoriska museet, Reuben H. Fleet Science Center och San Diego Museum of Man för under $20. Gratis rundvandringar med guide anordnas vid 11:00 på tisdagar och söndagar.

Hästkapplöpning på Del Mar Thoroughbred Club

Den enda aktiviteten på denna lista där du skulle kunna lämna med mer pengar än när du kom, en dag med hästkapplöpning ger dig en chans att komma ut ur staden och in i San Diego County. Säsongen sträcker sig från mitten av juli till början av september och startar sedan igen i november.

Kalifornisk-Mexikansk mat

california-mexican-food

Med en budget på $20 kan du verkligen fastna i San Diegos lokala specialiteter. Det lokala köket liknar Tex-Mex men med en större vikt vid färska råvaror och fisk. Räkna med klassiker som burritos, tamales och tacos men med massor av färska grönsaker och seafood. Du hittar maten överallt från exklusiva restauranger till gatukök… var modig och du kommer att belönas!

USS Midway

Midway var det största fartyget i världen fram till 1955. USA:s flaggskeppshangarfartyg deltog i Vietnam och kriget i Persiska viken innan det pensionerades för gått under solskenet i södra Kalifornien. Du kan ta en tur på Midway och få reda på allt om livet i den amerikanska flottan. Fartyget erbjuder också ett utmärkt läge för att titta på fyrverkerierna den 4 juli.

Snorkling

La Jolla Shores är en perfekt plats för att dra på sig en snorkel och ett par simfötter. Det fridlysta vattnet har ett stort, varierat marint liv, inklusive leopardhajar, garibaldi, yellowtail och rockor.

En tur på The Coaster

USA är inte känt för sin kollektivtrafik men en tur på The Coaster rekommenderas starkt. Utsikten från tåget är häpnadsväckande, speciellt från Solona Beach till strax efter La Jolla, så se till att få en fönsterplats!

Tåget tar dig längs San Diegos kust, från Oceanside (i norra delen av länet) hela vägen in till staden.

Titta på fallskärmsflygarna vid Torrey Pines

torrey-pines-glider-port

En tandemflygning vid Torrey Pines Gliderport börjar vid $140 men du kan sitta och titta på fallskärmsflygarna och hängglidarna gratis. Läget med utsikt över La Jollas stränder är väldigt fotogeniskt och det perfekta stället för en lugn eftermiddag.

Coronado Summer Concert Series

Head down to Spreckels Park on Sunday evenings throughout the summer months and you can enjoy free concerts in the open air. Many different kinds of bands take to the stage of the bandstand and play as the sun sets.

Stick ner till Spreckels Park på söndagskvällar och du kan under sommarmånaderna njuta av gratiskonserter i det fria. Många olika typer av band står på musikpaviljongens scen och spelar när solen går ner.

Bild credits: “Jag har ringt dina vänner…” av Sharon via cc, färger i mörkret @ Balboa Park av R.E. Barber Photography via cc, ceviche av stu_spivack via cc, Torrey Pines Glider Port 110 av SD Dirk via cc.
Av Alex Hammond

Vad tycker du?