De bästa musikfestivalerna runt om I världen 2015

Resor december 18, 2014

Om musikevenemang är en viktig del av ditt val av destination för din språkresa, kolla då dessa festivaler i, eller i närheten av, våra populära resmål.

Det är nödvändigt att skaffa biljetter i förväg för några av dem, så sätt igång!

Kommande musikfestivaler I Australien – Adelaide, Brisbane, Melbourne, Perth, Sydney

28/2 – 9/3, 2015

Aussies är kända för sitt hårda festande och detta är den största festivalen för elektronisk musik i Australien. Musiken inkluderar uppskruvad EDM av Knife Party, Avicil, Martin Garrix och Afrojack, en del hårdare grejer med Sven Väth och rave sounds med The Prodigy, tillsammans med mer festivalvänlig hip hop med Die Antwoord och Drake.

Läs mer om våra kurser i engelska i Australien

AfrikaBurn – Kapstaden, Sydafrika

27/4 – 3/5, 2015

En resa på cirka 300 km norrut från Kapstaden tar dig till en karg öken… och till en annan värld. AfrikaBurn, en systerfestival till Burning Man, för med sig mycket underligt till Norra Kapprovinsen. Det enda du kan köpa är is, så du måste komma förberedd, men detta är en upplevelse utöver det vanliga*

* det är litet som Burning Man.

Läs mer om våra kurser i engelska i Kapstaden

Great Escape – Brighton, Storbritannien

14/5 – 16/5, 2015

Presenterar massor av band du inte hört talas om… ännu. Great Escape ges på mängder av ställen runt om i staden och är det bästa evenemanget för nya musiktalanger i Storbritannien att visa upp sig. Några stora artister har varit med på festen under senare år, inklusive Kells 2014.

Läs mer om våra kurser i engelska i Brighton

Mysteryland – New York, USA

22/5 – 25/5, 2015

Sedan USA återupptäckte elektronisk musik mot slutet av förra årtiondet, Har EDM-festivaler blivit en stor grej där. Inte så förvånande i en kultur som inte accepterar några halvmessyrer, tar Mysterylandfestivalen den traditionella musikfestivalsupplevelsen till en helt ny nivå, med specialeffekter som Hollywood skulle vara stolt över.

Läs mer om våra kurser i engelska i New York

NXNE – Toronto, Kanada

12/6 – 21/6, 2015

Inspirerad av South by Southwest-festivalen i Texas, är NXNE (North by Northeast) din chans att uppdatera dig på nya och kommande band innan de blir stora. Evenemanget går på olika musikställen runt om i Toronto och inkluderar film- och komediföreställningar utöver musiken.

Läs mer om våra kurser i engelska i Toronto

Sonar – Barcelona, Spanien

18/6 – 20/6, 2015

Sónar erbjuder toppen av elektronisk musik och konst i och runt om en av Europas mest attraktiva städer. Med artister som The Chemical Brothers, Daniel Avery, Tourist och andra, är detta musik att dansa till.

Läs mer om våra kurser i spanska i Barcelona

Montreux Jazz Festival – Montreux, Schweiz

3/7 – 18/7, 2015

Häng inte upp dig på namnet – det finns mycket mer än jazz på Montreux Jazz Festival. Ljudkvalitén i Strawinskyauditoriet är otrolig (Stevie Wonder och Pharrell spelade där 2014) och musiken strömmar ut över Genevesjön fram till gryningstimmen.

Läs mer om våra kurser i franska i Montreux

Notting Hill Carnival – London, Storbritannien

30/8 – 31/8, 2015

Vad som startade som en fest för Londons västindiska befolkning, har nu blivit en av världens största gatufester. De traditionella ståltrummorna har fått sällskap av dunkande basmusik från Londons undergroundklubbar. Här har du också din chans att pröva autentisk, kryddig karibisk mat.

Läs mer om våra kurser i engelska i London

Bestival – Bournemouth/ Portsmouth, Storbritannien

10/9 – 13/9, 2015

Alldeles i slutet av den brittiska festivalsäsongen, är Bestfestival ett enormt maskeradparty med ett fantastiskt musikutbud. Festivalen går på Isle of Wight, som du lätt når från Bournemouth eller Portsmouth. Olika teman varje år säkrar att folk anstränger sig att se fantastiska ut.

Läs mer om våra kurser i engelska i Bournemouth

Lollapalooza – Berlin, Tyskland

12/9 – 13/9, 2015

Denna gigantiska amerikansk rock-festival tar över flygplatsen Tempelhof i Berlin under ett veckoslut i september. Detta är första gången denna festival kommer till Europa, så vänta dig något ganska speciellt.

Läs mer om våra kurser i tyska i Berlin

Bild: Catrin Austin (CC BY 2.0)
Av Océane Tache

Vad tycker du?