Musikalupplevelser i London

Resor January 23, 2017

Det tog mig åratal att acceptera det faktum att inte alla gillar musikaler. Hur skulle jag kunna veta det? Jag, en flicka med ett förflutet inom dans och fullkomligt besatt av allt som har med teater att göra. Emellertid lyckades jag faktiskt att ändra några människors uppfattning genom åren!

När jag flyttade till London kändes det som om jag kommit till paradiset: alla dessa färgsprakande teater- och musikalaffischer överallt … En dröm! Det fanns bara ett problem – min engelska var inget vidare på den tiden. Man kan tycka att förstå engelska inte är så viktigt när det gäller musikaler, eftersom allt de gör är att sjunga och dansa, men, lita på mig, det är det. Speciellt om ens favorit är Billy Elliot, där rollinnehavarna har en mycket stark accent från Newcastle.

Jag såg Billy Elliot tre gånger under mina fem år i London (döm mig inte!) och jag kan berätta att mina successiva framsteg mellan den första och den tredje gången var ganska fantastisk. Så … jag säger inte att du behöver gå och se samma musikal tre gånger för att öva din hörförståelse, men ge showerna i West End en chans och du kommer inte att bli besviken!

shutterstock_2068728

 

Här är en lista på några av de bästa musikalerna du kan se i London (bortsett ifrån Billy Elliot, som tyvärr gjorde sin sista föreställning i april 2016 efter en 11-årig succé):

 

Wicked

En alternativ berättelse om Trollkarlen från Oz ur de två främsta häxornas, Elphabas och Gallindas, perspektiv. Sång- och dansnumren gör dig fullständigt andlös: allt du vill göra i slutet av showen är att bli grön (ja, grön) och sjunga som Elphaba. Sången som kommer att fastna i ditt huvud under en vecka? ”Defying Gravity” med all säkerhet.

 

Lejonkungen

Vi kan alla historien … men musikalen ta dig till en annan nivå av gåshud. Tror du mig inte? Låt oss prata igen när du har lyckats sluta sjunga ”The Circle of Life” och uppföra dig som en giraff.

shutterstock_289944680

 

Mamma Mia!

Du behöver inte älska ABBA för att njuta av denna shows färgstarka vibbar. De grekiska öarna, 70-talskläderna, den smittande musiken … du kommer inta att kunna hålla fötterna stilla under stolen! Och ja, du kommer antagligen att sjunga ”Mamma Mia! Here I go again!” under minst en vecka …

 

Les Misérables

Jag vet, jag vet … det är en sorglig historia. Men, lita på mig, rollinnehavarna är så bra att du kommer att känna dig som vore du med under Franska revolutionen, med flaggor, barrikader och allt annat. Och om du har sett den senaste filmen, kan du antagligen alla sångerna redan … så kom igen, var inte blyg, jag kan höra hur du nynnar ”On my own …”.

 

Kalle och chokladfabriken

Denna show levandegör all den magi du finner i Roald Dahls bok. Det underbara sceneriet kommer att få dig att glömma att du sitter på en teater i centrala London. Och ungarna … jag är inte säker på att det finns ett ord för att beskriva deras talang. Följ Willy Wonkas råd …”Come with me and you’ll be in a world of pure imagination!”

shutterstock_401008780

 

Londons West End erbjuder massor av fantastiska shower, men om du inte kan bestämma dig för vilken och vill se delar av dem alla, är West End Live just vad du behöver. Varje år i juni spelar rollinnehavarna i några av de bästa Londonmusikalerna på en enorm scen på Trafalgar Square … gratis! Så vad väntar du på? Värm upp rösten och hitta din favoritmusikal!

 

Har du några rekommendationer om shower i West End? Föredrar du Broadway eller Londonscenen? Berätta för oss i kommentarerna nedan.

By Erica Dell'Acqua

What do you think?