De 10 mest instagrammade platserna i Tokyo

Resor April 16, 2019

Vi vet att Japan ligger långt bort, men om du alltid drömt om att besöka detta otroliga land, är en språkresa definitivt ett av de bästa sätten att förverkliga drömmen. Behöver du litet motivation? Du hittar den på Instagram! Vi har gjort en lista på de 10 mest instagrammade platserna i Tokyo – ta en titt och börja planera för din resa!

1. Shinjuku Kabukicho | #shinjuku: 2,012,273 inlägg

Från det ögonblick du landar i Tokyo kommer varenda sak du ser att kännas fascinerande. Men vänta tills du kommer till stadens glädjekvarter: dess vansinniga neonskyltar är definitivt en av de mest instagrammade motiven i Tokyo! Förirra dig på gator fulla av klubbar, restauranger, barer och affärer – och glöm inte att ta en bild av denna ikoniska gatuport!

View this post on Instagram

Daily Tokyo. Photo by @tetsujihashimoto

A post shared by Your Japan (@itsyourjapan) on

2. Tokyo Tower | #tokyotower: 783,161 inlägg

Självklart står Tokyo Tower på listan! Denna kopia av Eiffeltornet byggdes 1958 och målades i internationellt orange på grund av luftsäkerhetsföreskrifterna. Vare sig det är dag eller natt, på nära håll och långt borta, är ett inlägg på sociala media ett måste!

View this post on Instagram

Morning Tokyo 🗼☀️ 📸: @jungraphy_

A post shared by Japan Travel Blog 🇯🇵 (@japan_wanderlust) on

3. Shibuya Crossing | #shibuyacrossing: 281,105 inlägg

OK, Shibuya Crossing är bara … ytterligare en nivå av galenskap. Den mängd människor du kommer att se korsa gatan på samma gång, i tio olika riktningar och den otroliga koordinationen, är så hypnotisk att du bara vill vänta till det blir rött och sedan grönt igen … och igen.

4. Sensoji Temple | #sensoji: 190,335 inlägg

Sensō-ji, beläget i området Asakusa, är Tokyos äldsta tempel. Bland de olika byggnaderna är den du antagligen mest kommer att minnas är den fem våningar höga pagoden. Vare sig himlen är blå eller molnig, är den höga strukturen i rött och guld väldigt imponerande!

5. Robot Restaurant | #robotrestaurant: 58,678 inlägg

Under dina strövtåg i Shinjuku kommer du säkerligen att märka den berömda Robot Restaurant. Namnet kan vara missledande (vi rekommenderar att du sparar din aptit till mycket bättre restauranger!), men det är en av Tokyos största turistattraktioner. Om du inte vill gå in och se robotshowen, är ingången också ett perfekt instagrammotiv!

6. Cherry blossoms in Meguro | #meguroriver: 40,422 inlägg

På våren blir Megurofloden den underbaraste platsen att njuta av körsbärsblomnigen på. Floden kantas av vackra träd och coola restauranger, barer och affärer – ta en promenad på denna rosa stig och lägg upp din bild!

7. Nezu Shrine  | #nezushrine: 10,182 inlägg

Även om den mest berömda röda toriiportstunneln är Fushimi Inari Taisha Shrine i Kyoto, så är Nezu Shrine också värt ett besök. Gå genom de vermillionfärgade portarna och ta detta tillfälle att besöka den närbelägna vackra Ueno-parken.

8. Sake barrels at Meiji Shrine| #sakebarrels: 7,640 inlägg

Ta en paus från det galna Shibuya och njut av denna fridfulla park, där du får tillfälle att besöka Meiji-helgedomen – tillägnad kejsare Meijis och hans frus gudomliga själar – och promenera förbi de berömda saketunnorna. När dessa exponeras invid en Shinto-helgedom kallas de kazaridaru (”prydnadstunnor”) … och bildar en perfekt bakgrund för ett fotografi!

9. Tokyo Plaza Omotesando Harajuku | #tokyoplaza: 3,067 inlägg

Ta denna rulltrappa och du kommer att omges av en uppsjö av speglar som reflekterar alla människor som, liksom du, är på väg in till shoppingcentret Tokyo Plaza. Det är inte konstigt att detta kalejdoskop av reflexer blivit ett av de mest instagrammade platserna i Tokyo.

View this post on Instagram

Mirror mirror on the wall 🙃

A post shared by Nancy Xu (@nancyxuxu) on

10. The view from Rappongi Hills | #rappongihills: 1,073 inlägg

Rappongi är ett sjudande konstdistrikt fullt av fantastiska museer och konstgallerier. Se vilka utställningar som visas på Mori Art Museum och gå upp på observationsdäcket … vyn över staden kommer att göra dig andlös! Du kommer att kunna se alla de ikoniska byggnaderna – inklusive Tokyo Tower – och, om du har tur, även Fujiberget!

View this post on Instagram

Tokyo 🇯🇵 Japan Congratulations 🏅🏆 👏👏👏 📸Photograph: @ace_kuwahara_photograph ▶Show your appreciation for this outstanding artist by leaving a like and visit their amazing gallery! 🔎Selected by: @avalon77 ▶To be featured follow: landscapes_hunters Valid tag: #landscapes_hunters ⛔️ Not internet or stolen picture ⛔️ 🌍Please visit our friends gallery: ⭐️ @place_topshot ⭐️ @soft_topshot ⭐️ @details_topshot ⭐️ @dreamscapeworlds ▶ #globalcapture #ig_world_photo #igs_world #loves_bestpic #nature_landscape_photo #amazing_shotz #ig_japan #loves_landscape #pocket_world #earthfocus #ig_color #neverstopexploring #ourplanetdaily #ig_tokyo #artofvisuals #discoverearth #tourtheplanet #lifeofadventure #rappongihills #loves_japan #ig_naturelovers #best_earthscapes #discoverglobe #earthmagazine #nature_captures #lost_world_treasures #landscape_perfection

A post shared by Vanessa Paquete Oficial (@vanessa_paquete) on

Så se till att din mobil är fulladdad och ge dig ut på gatorna för att upptäcka de mest instagrammade platserna i Tokyo!

Gör en insta-perfekt språkresa till Tokyo

By Erica Dell'Acqua

What do you think?