De 10 mest instagrammade platserna i Seoul

Resor September 24, 2019

Om inte Seoul är en stad som står på din att-gör-lista, borde den definitivt göra det. En snabbt expanderande metropol med en spännande mix av gammalt och nytt, kombinerar Seoul höga skyskrapor med gamla palats, och bländande neonljus med traditionella marknader.

Koreas popkultur har nu infiltrerat nästan jordens alla hörn – den koreanska vågen och Koreas explosion som global ekonomi har cementerat dess plats som ett populärt turistmål. Faktum är att fler människor besökte Seoul 2018 än Barcelona, med imponerande 10 miljoner besökare som kom till den sydkoreanska huvudstaden.

Så vart går de när de är där? Vad gör lokalinvånarna på sin fritid? Vi har gjort en lista på de mest instagrammade platserna i Seoul, så att du kan börja planera din resa till en av världens mest spännande städer – du kommer att frestas att kolla in dessa topptrender!

1. Hongdae | #hongdae: 898,035 inlägg

Hongdae är ett av stadens många universitetsområden och i Seoul, varhelst det finns ett universitetsområde, är det liv och rörelse på gatorna! Hongdae lever riktigt upp på kvällen, men det är fint att besöka när som helst på dagen, med söta boutiquer, massvis med mode, fantastiska temakaféer, gatukonst och uppträdanden att titta på. Du kommer att bli förälskad ögonblickligen.

>Kolla upp!

2. Gangnam | #gangnam: 676,451 inlägg

Gangnam är en plats i Seoul som knappast behöver presenteras. Vi är fortfarande förvånade över att den bara är den näst mest instagrammade platsen i Seoul! Men, vad är #gangnamstyle då? Gangnam är de högavlönades område i staden, så om du lever ”Gangnam style”, lever du ett ganska lättsamt liv! Här hittar du lyxbutiker, eleganta spaanläggningar och även ett handväskmuseum. Gangnam är platsen att besöka för att se K-popstjärnornas livsstil.

>Kolla upp!

3. Myeongdong | #myeongdong: 424,918 inlägg

Vi märker ett tema här – Seouls shopping är ett populärt ämnesval för besökare! Medan Myeongdong tveklöst är ett paradis för shoppare (speciellt för K-smink) finns också andra pärlor att upptäcka, vanligtvis gömda på smågator bakom de stora affärsgatorna. Utforska restaurangerna i områdena bortom trängseln och ta dig till vattendraget Cheonggyecheon vid Myeongdongdistriktets norra gräns för litet ro och grönska i centrum av staden.

>Kolla upp!

4. COEX Mall | #coex: 362,868 inlägg

COEX Mall är Asiens största underjordiska shoppingcenter och även om du inte gillar shopping är det värt ett besök. Här ligger Starfield Library, vilket kanske är det mest instagrammade biblioteket i världshistorien. Om du är trött på att shoppa, hittar du precis utanför shoppingcentret Bongeunsa-templet, en vacker oas i hjärtat av Gangnam.

>Kolla upp!

5. Lotte World | #lotteworld: 243,913 inlägg

Om du gillar adrenalinkickar, är Lotte World någonting för dig. Alldeles vid foten av Seoul Sky (Koreas högsta byggnad, 555 meter) ligger världens största nöjespark inomhus och att ta ett lägga upp ett foto vid Lotte World Castle är ett definitivt måste! Lotte World är även en av de mest instagrammade platserna i Seoul bland lokala tonåringar – försök att gå dit en vardag om du kan för att undvika folkmassorna!

>Kolla upp!

6. Dongdaemun | #dongdaemun: 242,293 inlägg

Dongdaemun bjuder på en marknad, en antik port och stadsmur att utforska och den häpnadsväckande Dongdaemun Design Plaza. Letar du efter en autentisk marknadsupplevelse, är Dongdaemun platsen att vara på. Pruta i de över 30 000 butikerna och marknadsstånden, eller provsmaka street food från försäljare i varje gathörn.

>Kolla upp!

7. Common Ground | #commonground: 190,792 inlägg

Common Ground skapades till dels med Instagram i tankarna. En marknad uppbyggd med containers, där du hittar mat och mode under samma tak, lokala designers och det senaste modet från hela världen. Även om du inte är ute efter att köpa något, måste du absolut sälla dig till alla som önskar bli fotomodeller och som de posera mot en cool bakgrund av containers!

>Kolla upp!

8. Namsan / N Seoul Tower | #namsan: 170,233 inlägg #nseoultower: 105,997 inlägg

Namsan, eller Namsankullen, ligger mitt i staden och här hittar du en av Seouls mest ikoniska skylinevyer. N Seoul Tower är nästan 480 meter högt, så du får garanterat en otrolig vy över staden från toppen. N Seoul Tower är också en populär datingplats för lokalinvånarna och är numera en romantisk helgedom i form av kärlekslås på stängslen. Skriv ditt kärleksmeddelande på ett hänglås och lämna ett varaktigt minne!

>Kolla upp!

9. Insadong | #insadong: 140,664 inlägg

Om du hör till de konstintresserade, får du inte missa Insadong! Insadong är perfekt för att strosa runt och besöka konstgallerier utmed huvudgatan och traditionella tehus och att insupa massor av kultur. Vandra runt i de vindlande gränderna och lär känna litet av Koreas traditionella folkkonst.

>Kolla upp!

10. Bukchon Hanok Village | #bukchon: 90,005 inlägg

Gatorna i Bukchon Hanok Village ser ut som om de hörde till en filmscen, med pittoreska traditionella hus som förtrollar dig var du går. Tips: om du vill undvika trängsel, gå dit tidigt på förmiddagen. Workshops och kulturaktiviteter har då ännu inte öppnat, men du kommer garanterat att kunna ta instagramperfekta foton.

>Kolla upp!

Är din mobiltelefon klar för utmaningen? Gör dig färdig att upptäcka några av de mest instagrammade platserna i Seoul från första parkett!

Planera din instagramresa till Seoul

By Emily Lawrenson

What do you think?