De 10 mest instagrammade platserna i Berlin

Resor oktober 2, 2018

Berlin är ett paradis för fotografer och om du inte tror oss, räcker det att titta på de över 32 miljoner fotona på Instagram med hashtaggen #berlin! Grå industribyggnader, graffiti i regnbågens alla färger, överdådig arkitektur och avant-gardemode, gör Berlin till en av Europas mest kameravänliga städer. Om du är nyfiken på de mest instagrammade platserna i Berlin, så fortsätt att läsa!

10. Molecule Man | #moleculeman: 10,636 posts

Denna spektakulära metallstaty mitt i floden Spree är hela 30 meter hög. Den installerades 1999 för att visa var stadsdelarna Kreuzberg, Friedrichshain och Treptow möts. På sommaren får du inte missa den närbelägna Badeschiff, Berlins strandbar och swimmingpool, som flyter mitt ute i floden!

9. Berlins kanaler | #landwehrkanal: 14,346 posts

Denna pittoreska vattenväg skär genom Tiergarten och mynnar ut i floden Spree på båda sidor. Gör en picknick i gräset på kanalstranden, ströva förbi de färggranna husbåtarna eller ta en tur med kanot eller kajak!

<script>

8. Markthalle Neun | #markthalleneun: 18,076

I hjärtat av Kreuzberg och ett stenkast från floden Spree, bjuder denna fantastiska mat- och blommarknad på fototillfällen överallt. Från de färgsprakande blommorna till lunchbrickorna med grillat kött, stora tårtbitar, sushi och pasta. Allt smakar lika härligt som det ser ut!

View this post on Instagram

Ok, dass die italienische Zitrusfruchtsaison begonnen hat, habt ihr mittlerweile bestimmt mitbekommen. Aber ab wann gibt’s Freiland-Radieschen und wann kommen Rote Beete nur noch aus dem Lager? Vorbei die Zeit, in der ihr die Aprikosensaison verpasst oder euch fragt, wann endlich die Tomaten kommen! Auf unseren Markthallen-Taschen, könnt ihr den Saisonkalender immer mit euch rumtragen. Und vielleicht wird das nächste Jahr ja ein normaleres - wobei die Brandenburger Tomaten im Oktober auch ihren Reiz hatte. - - - - - - - - - Ok, you’ve probably noticed by now that the Italian citrus season is ON. But when does the open ground season for radishes start? And when it’s time for the beet root to move into the cellar? The days of missing out on ripe apricots are over! When in doubt just get one of our #markthalleneun totes and take your fruit & veg calendar everywhere!

A post shared by Markthalle Neun (@markthalleneun) on

<script>
 

7. Spree Park | #spreepark: 19,857

Sydost om centrum är denna övergivna nöjespark perfekt för hängivna instagrammare. De förfallna, vanvårdade åkattraktionerna övervuxna med ogräs och törnen garanterar fantastiska bilder – se bara till att boka en rundtur, det enda sättet att komma in!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

#spreepark i #berlin er en forladt #forlystelsespark 👻

A post shared by Emil Baarts-Jensen (@emilbaartz) on

<script>

6. Oberbaumbrücke | #oberbaumbrücke: 48,276

Denna historiska bro med sitt ikoniska gula tåg, är superpopulärt på Instagram. Den ligger också precis i början av East Side Gallery, så det är perfekt för en sightseeing- och fotodag!

<script>

5. Brandenburger Tor | #brandenburggate: 116,394

Det går inte att besöka Berlin utan att passera och ta ett foto av dess mest berömda monument: Brandenburger Tor. Vill du ta ett originellt foto, pröva nyårsafton när himlen bakom porten lyses upp av fyrverkerier, eller under Berlins pridevecka, när en regnbåge projiceras på porten nattetid!

<script>

4. Tiergarten | #tiergarten: 167,251

Varje stad har en park som är dess stolthet och det finns inget bättre exempel än Berlins Tiergarten. Vare sig det är ett fågelperspektiv från Segerkolonnen eller en bild av en improviserad picknick i gröngräset i parken är Tiergarten superkameravänligt!

<script>

3. Berlins katedral | #berlinerdom: 185,328

På Museuminsel i Berlins centrum är denna katedral kanske stadens vackraste byggnad. De underbara statyerna, Tre flickor och en pojke, sitter uppflugna i slutet av St. Wolfgang-Strasse och är ett perfekt ställe för att ta ett foto.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

🏛

A post shared by Marco cantamessa (@kanta88) on

<script>

2. Riksdagskupolen    | #reichstag: 242,624

Glaskupolen på Tysklands riksdagshus är ett måste om du tänker besöka Berlin. Eftersom det är en regeringsbyggnad, måste du emellertid reservera en inträdesbiljett i förväg online. Utsikten du från översta våningen är väl värd det!

<script>

1. East Side Gallery | #eastsidegallery: 334,274

Det är inte överraskande att av alla de mest instagrammade platserna i Berlin, är East Side Gallery nummer ett. Resterna av den tidigare berlinmuren har förvandlats från en symbol för förtryck till ett firande av livet och konsten. Några av dess mest berömda muralverk inkluderar de tecknade huvudena av Thierry Noir, bilen som bryter igenom muren av Birgit Kinder och, naturligtvis Kyssen av Dmitri Wrubel.

<script>

Så, sätt igång att komma på hashtaggar till Instagram och ladda din smartphone för att fotografera Berlin!

Planera din resa till #Berllin

Av Leah Ganse

Vad tycker du?