De 10 mest instagrammade platserna i Berlin

Resor oktober 2, 2018

Berlin är ett paradis för fotografer och om du inte tror oss, räcker det att titta på de över 32 miljoner fotona på Instagram med hashtaggen #berlin! Grå industribyggnader, graffiti i regnbågens alla färger, överdådig arkitektur och avant-gardemode, gör Berlin till en av Europas mest kameravänliga städer. Om du är nyfiken på de mest instagrammade platserna i Berlin, så fortsätt att läsa!

10. Molecule Man | #moleculeman: 10,636 posts

Denna spektakulära metallstaty mitt i floden Spree är hela 30 meter hög. Den installerades 1999 för att visa var stadsdelarna Kreuzberg, Friedrichshain och Treptow möts. På sommaren får du inte missa den närbelägna Badeschiff, Berlins strandbar och swimmingpool, som flyter mitt ute i floden!

9. Berlins kanaler | #landwehrkanal: 14,346 posts

Denna pittoreska vattenväg skär genom Tiergarten och mynnar ut i floden Spree på båda sidor. Gör en picknick i gräset på kanalstranden, ströva förbi de färggranna husbåtarna eller ta en tur med kanot eller kajak!

8. Markthalle Neun | #markthalleneun: 18,076

I hjärtat av Kreuzberg och ett stenkast från floden Spree, bjuder denna fantastiska mat- och blommarknad på fototillfällen överallt. Från de färgsprakande blommorna till lunchbrickorna med grillat kött, stora tårtbitar, sushi och pasta. Allt smakar lika härligt som det ser ut!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Wo triffst du dich mit deiner Mamafreundin? Ich war am Wochenende in Berlin habe einen Spaziergang durch Kreuzberg gemacht, dabei in der @markthalleneun bei @Kuestlichkeiten den besten Matjes meines Lebens gegessen und am @holzmarkt_25 eine ganz fantastische Apfelzimtschnecke von @die_backpfeife. Markthalle neun und Holzmarkt, beides sehr inspirierende Schauplätze, die Menschen aus Berlin und der Welt anziehen und zusammenbringen und wo Nachhaltigkeit und Wandel nicht im Widerspruch zueinander stehen. Statt sich in einem Café oder auf einem Spielplatz zu treffen, kann ich total empfehlen, einmal nach Kreuzberg zu wandern und an diesen beiden Orten zu verweilen. Mit kleinen Kindern? Kein Problem. Mitten in der Markthalle neun gibt es ausreichend Spielmöglichkeiten für die Kids und Sitzgelegenheiten für die Mamas.. Wo trefft ihr euch gern mit euren Mamafreundinnen? . . . . . #berlin #lebenmitkind #mamablogger #ausflug #markthalleneun #citylife #foodvergnuegen #berlinfood #berlineats #slowfish #slowfood #hauptstadtliebe #kreuzberg #mamasein #mamamonday #gleichgesinnte #momfriends #mamaleben

A post shared by MamiConnection (@mami_connection) on


 

7. Spree Park | #spreepark: 19,857

Sydost om centrum är denna övergivna nöjespark perfekt för hängivna instagrammare. De förfallna, vanvårdade åkattraktionerna övervuxna med ogräs och törnen garanterar fantastiska bilder – se bara till att boka en rundtur, det enda sättet att komma in!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

#spreepark i #berlin er en forladt #forlystelsespark 👻

A post shared by Emil Baarts-Jensen (@emilbaartz) on

6. Oberbaumbrücke | #oberbaumbrücke: 48,276

Denna historiska bro med sitt ikoniska gula tåg, är superpopulärt på Instagram. Den ligger också precis i början av East Side Gallery, så det är perfekt för en sightseeing- och fotodag!

5. Brandenburger Tor | #brandenburggate: 116,394

Det går inte att besöka Berlin utan att passera och ta ett foto av dess mest berömda monument: Brandenburger Tor. Vill du ta ett originellt foto, pröva nyårsafton när himlen bakom porten lyses upp av fyrverkerier, eller under Berlins pridevecka, när en regnbåge projiceras på porten nattetid!

4. Tiergarten | #tiergarten: 167,251

Varje stad har en park som är dess stolthet och det finns inget bättre exempel än Berlins Tiergarten. Vare sig det är ett fågelperspektiv från Segerkolonnen eller en bild av en improviserad picknick i gröngräset i parken är Tiergarten superkameravänligt!

3. Berlins katedral | #berlinerdom: 185,328

På Museuminsel i Berlins centrum är denna katedral kanske stadens vackraste byggnad. De underbara statyerna, Tre flickor och en pojke, sitter uppflugna i slutet av St. Wolfgang-Strasse och är ett perfekt ställe för att ta ett foto.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

🏛

A post shared by Marco cantamessa (@kanta88) on

2. Riksdagskupolen    | #reichstag: 242,624

Glaskupolen på Tysklands riksdagshus är ett måste om du tänker besöka Berlin. Eftersom det är en regeringsbyggnad, måste du emellertid reservera en inträdesbiljett i förväg online. Utsikten du från översta våningen är väl värd det!

1. East Side Gallery | #eastsidegallery: 334,274

Det är inte överraskande att av alla de mest instagrammade platserna i Berlin, är East Side Gallery nummer ett. Resterna av den tidigare berlinmuren har förvandlats från en symbol för förtryck till ett firande av livet och konsten. Några av dess mest berömda muralverk inkluderar de tecknade huvudena av Thierry Noir, bilen som bryter igenom muren av Birgit Kinder och, naturligtvis Kyssen av Dmitri Wrubel.

Så, sätt igång att komma på hashtaggar till Instagram och ladda din smartphone för att fotografera Berlin!

Planera din resa till #Berllin

Av Leah Ganse

Vad tycker du?