Vad är nytt i London 2015?

Resor april 29, 2015

I en metropol som London händer det alltid något nytt och spännande. Om du tänker dig till Storbritanniens huvudstad under 2015, kommer här några saker du kan njuta av:

Sky Garden på toppen av 20 Fenchurch Street

shutterstock_183194417 copy

Londons skyline har blivit högre under senare år och 20 Fenchurch Street, (känd som ”the Walkie Talkie”) är den senaste skyskrapan. När den var under byggnad gjorde den rubriker genom att smälta parkerade bilar i närheten – dess böjda glas gjorde solljuset till en högintensiv dödsstråle.

Byggnadens översta våning har gjorts till en ”Sky Garden” med en häpnadsväckande vy över London. Den är gratis och öppen för allmänheten, men du måste boka i förväg online.

24-timmars tunnelbana

shutterstock_161537417 copy

Från tidigt på morgonen lördagen den 12 september 2015, kommer många av Londons tunnelbanelinjer att gå hela natten på fredagar och lördagar. Detta betyder att det blir lättare och billigare än någonsin tidigare att ta sig hem efter en natt ute i centrala London!

Denna service har planerats in för att sammanfalla med världscupen i rugby.

Newport Street Gallery

Newsport Street Gallery

Den brittiske artisten Damien Hirst har en imponerande privat konstsamling och har tillbringat de senaste tre åren med att utveckla ett galleri där han kan förevisa den. Verk av artister som Francis Bacon, Banksy, Tracey Emin, Jeff Koons, Sarah Lucas, Pablo Picasso, Richard Prince, Haim Steinbach och Gavin Turk kommer alla att visas, liksom föremål och naturhistoriska pjäser, uppstoppade djur och anatomiska modeller.

Galleriet kommer att öppnas på Newport Street i Vauxhall (södra London) någon gång under detta år och inträdet blir gratis.

Uggle-/kattbar

När en ”ugglebar” annonserades i London tidigare i år blev internet som vansinnigt. Många människor uttryckte sin avsky över att vilda djur skulle utnyttjas som underhållning och 30 000 personer skrev på en lista där evenemanget dömdes ut som grymt.

shutterstock_118674643 copy

Men det hindrade inte mer än 81 000 människor att ansöka om chansen att köpa biljetter!

Till slut byttes de ursprungliga alkoholhaltiga dryckerna ut mot smoothies och all vinst donerades till en välgörenhetsorganisation för ugglor. Efter denna succé, vilka är oddsen för att ugglorna kommer tillbaka igen senare under året?

Här är hemsidan.

Som alternativ kan du besöka det närliggande kattkaféet som gör strålande affärer.

The World goes Pop

Med start i mitten av september visar Tate Modern Gallery på Thamsens South Bank en större utställning med global popkonst. Utställningen kommer att berätta historien om den mytiska rörelsen som startade på 1960-talet.

Pop Up Vintage-marknader

shutterstock_192438119 copy

På Londons marknader kan du finna några av de bästa kapen i London. På den tredje lördagen i varje månad äger Pop Up Vintage-marknaden rum på Old Spitalfields Market. Vintagehandlare erbjuder ett sort utbud av dam- och herrkläder, både designade och mer prisvänliga, en häpnadsväckande uppsättning av vintagesmycken, modeaccessoarer, sybehör, retromöbler, hushållsartiklar, vintageaffischer & gamla kartor, samlarföremål och mycket mer.

Och någonting som är på väg att försvinna för alltid …

Editorial-use_shutterstock_58800877 copy

Med Londons boom följer att några av dess mer traditionella delar försvinner i pengarnas svallvågor. Denmark Street i Soho är en sådan plats. Under en stor del av 1900-talet var detta Londons musikindustris hjärta med inspelningsstudios, ställen med levande musik och utmärkta musikaffärer utmed den lilla gatan, bara en kort promenad från stationen Tottenham Road.

Musikföretagen har nu flyttat in i större kontor i västra London eller bort från London helt och hållet, men musikaffärerna finns kvar. Åtminstone för stunden, eftersom området håller på at exploateras. Njut av en bit av gamla London medan det fortfarande går.

Läs mer om våra kurser i engelska i London

Bilder: Aaron Webber (CC BY 2.0), Aija Lehtonen / Shutterstock

Av Alex Hammond

Vad tycker du?