Att tillbringa julen i Australien

Resor November 5, 2019

Börjar sommaren att kännas som ett mycket avlägset minne? OK, så behöver det inte vara! Nätterna blir måhända längre här uppe på norra halvklotet, men i Australien börjar det att bli varmare. Om du letar efter en studiesemester på något speciellt ställe med massor av solsken, så varför inte tillbringa julen med att lära dig engelska i Australien? Bara tänk dig att tillbringa juldagen på stranden med att surfa och sola! Eller att hänga med koalor och kängurur. Eller kanske snorkla på Stora Barriärrevet! Kombinera att läsa engelska, världens mest talade språk, med julfirande i Australien – en semesterupplevelse för livet! Bort med vintertristessen och kolla våra argument varför du skulle tillbringa julen i Australien i år!

Jul ”down under”

Så, hur firas julen ”down under”? Väldigt mycket som i Storbritannien! Australiensarna dekorerar julgranen, njuter av julsånger och vissa äter även en traditionell, brittisk jullunch med kalkon och alla tillbehör. Den stora skillnaden är att i Australien görs allt detta i det mest underbara solsken! Andra föredrar att fira jullunchen med grillning i trädgården, eller även med en stor picknic på stranden. Observera när det gäller packningen: den klassiska stranddressen på juldagen är badkläder och tomtemössa! Ibland kommer jultomten till och med till stranden i kortbyxor för att hälsa på barnen och dela ut klappar!

Varför studera engelska i Australien?

Australien erbjuder en oslagbar kombination av en fantastisk livskvalitet och en extraordinär natur. Australiensarna är berömda för att vara öppna och vänliga och älskar att välkomna folk från hela världen. Engelskan som talas i Australien är mycket lik brittisk engelska och de två länderna delar starka kulturella band. Men du kommer också att lägga dig till med några intressanta aussie-uttryck medan du är där! Var du än väljer att studera, kommer du att vara fördjupad i engelska och märka verkliga framsteg i dina färdigheter i språket och i hur du kommunicerar. Detta enorma och otroligt mångfacetterade land har många platser att välja på och att besöka för att studera engelska, vare sig du vill ha pulserande städer eller andlöst vacker natur.

Bästa platserna att tillbringa julen i Australien

Sydney, Australiens största och mest kosmopolitiska stad, är en fantastisk plats att fira jul. Sprakande juldekorationer, fantastisk shopping och surfing vid världsberömda Bondi Beach, gör Sydney till ett superbt semestermål i jultid. Eller kan du fara till Melbourne med sina museer och gallerier, modeboutiquer och barer. Här hör du också den förtrollandeutomhuskonserten Carols by Candellight – ingenting känns så jullikt som att sjunga julsånger under stjärnorna med tusentals likasinnade! Perth på västkusten av Australien är den soligaste regionala huvudstaden i landet, idealisk för att få sig litet julsolbränna, helst på stadens otroliga vita sandstränder som får dig att gapa.

Om du vill kombinera att plugga engelska med att utforska litet av Australiens naturunder och ikoniska djurliv, finns det mycket att välja bland. Den underbara staden Cairns är ångande varm i december och gör den perfekt för soldyrkare. Det är också det perfekta valet om du älskar utomhusliv: utforska den märkliga tropiska regnskogen eller ta det som utgångspunkt för att besöka Stora Barriärrevet. Snorkling och dykning kring en av världens mest spektakulära sevärdheter kommer garanterat att göra denna till en jul du aldrig glömmer! Den charmiga och avslappnade surfarstaden Noosa är det perfekta resmålet om du önskar komma nära och i personlig kontakt med en del av Australiens ikoniska vilda djur – inklusive koalan naturligtvis – i Noosa National Park. Eller du kan umgås med surfare i det legendariska strandparadiset Byron Bay, där mottot är ”Cheer up, slow down, chill out”.

Var du än väljer att studera engelska i Australien, vet vi att du får en verkligt god jul ”down under”!

Studera engelska i Australien

By Mary-Ann Gallagher

What do you think?