Studera utomlands i Irland 2021: Länkar som hjälper dig med information om Covid 19

Resor June 29, 2021

Det är officiellt! Från och med den 19 juli kommer internationella resenärer att tillåtas resa in i Irland med införandet av EU: s digitala covidcertifikat (DCC). Det här är fantastiska nyheter för alla som vill lära sig engelska i det här vackra landet, men det drar med sig frågan: Vad kan du faktiskt göra i Irland år 2021?

De flesta av oss kommer fortfarande ihåg den hårda första vågen av restriktioner som stängde av Europa och ingen vill resa till ett nytt land bara för att få reda på att de inte ens kan uppleva hälften av vad det har att erbjuda.

Lyckligtvis har Irland gjort stora framsteg när det gäller att minska COVID-fallen och föra samhället tillbaka till det normala, så du borde kunna njuta av din resa i relativ frihet! Med detta sagt är Irland fortfarande i en pandemi och som sådan kvarstår vissa begränsningar.

Idag kommer vi att gå igenom några av de viktigaste punkterna i de irländska covid-restriktionerna och ge dig några användbara länkar för att planera den perfekta språkresan till Irland 2021.

Hur är covidrestriktionerna i Irland just nu?

Kort sagt har den irländska regeringen planerat och publicerat sin strategi för att långsamt lätta restriktionerna i landet och återvända till ett nästan normalt tillstånd inom överskådlig framtid. Det mest anmärkningsvärda är återupptagandet av internationellt resande inom landet, men lättnad av restriktionerna har skett inom de flesta områdena av samhället i varierande omfattning (de flesta ska vi prata om längre ner!)

Det är värt att notera att alla förändringar som meddelas och planeras, har regeringen varit mycket tydlig att säga att de helt och hållet beror på hälsosituationen i landet. Det innebär att alla meddelanden kan ändras om det finns rimlig orsak. Du hittar den mest uppdaterade informationen om de allmänna covidbegränsningarna i Irland här.

Kan jag fortfarande gå i språkskolan?

Det här är frågan som de flesta studenterna ställer just nu. När du anländer till Irland, kommer du att kunna gå i skolan? Medan framsteg har gjorts inom onlineutbildning de senaste åren, kan ingenting ersätta känslan i ett riktigt klassrum, särskilt med ett ämne som är så interaktionsfokuserat som att lära sig ett språk. Så kan du studera i klassrummet 2021?

Tack och lov är svaret ja!

Från och med den 26 juli kommer språkskolorna i Irland att gå tillbaka till fysiska lektioner, så din språkresa till Irland kan genomföras obehindrad från denna dag.

Kolla in webbplatsen för Irish Department of Education för mer nyheter i detta ämne.

Kan jag fortfarande gå till en av de berömda irländska pubarna 2021?

Pubar i Irland har traditionellt varit mer än bara en plats att köpa alkohol och mat. De har varit en plats där lokalbefolkningen kan samlas för att koppla av, berätta historier och skapa gemenskap. Det här faktiskt härifrån namnet “pub” (kort för “offentligt hus”) kommer ifrån!

Även om detta ideal sakta har börjat blekna när städer och samhällen har vuxit, kan du fortfarande se den traditionella irländska pubens magi på många platser över hela landet. En resa till Irland skulle inte vara densamma utan att besöka en lokal pub, så, är det fortfarande möjligt?

Tack och lov, ja! Pubar och restauranger har varit öppna för utomhusservering sedan den 7 juni och öppnar sina dörrar till sittplatser inomhus den 5 juli, så gör dig redo att göra din drinkbeställning tidigt! (Tips: Guinness, mycket Guinness)

För de senaste nyheterna om pubar som öppnar igen, kolla in regeringens information eller Dublin-baserade webbplatsen Licensed Vintners Association.

Hur är det med museer och konstgallerier?

Irland har en lång och rik historia långt innan den skriftliga historien. Landet kan också skryta med ett stort antal begåvade konstnärer genom åren. Därför finns det ett stort antal museer och gallerier över hela landet som tillgodoser besökare som vill lära sig mer om dess omgivningar och kultur. Så, kan du bli en av dessa besökare?

Det korta svaret: Ja!

Återöppnandet av museer har tillåtits starta sedan början av maj och har fortsatt stadigt under hela året. Kolla in en helt uppdaterad interaktiv karta över de öppna museerna här.

Jag vill uppleva St Patrick’s Day i Irland 2021, är det fortfarande möjligt?

St Patrick’s Day är en av de mest spridda, välkända kulturella exporterna från Irland. Festivalen firar Irlands skyddshelgon, Saint Patrick, liksom kristendomens ankomst till landet. Festerna involverar i allmänhet ett stort, roligt spektakel med parader, musik och mycket grön.t Så hur fungerar det här i år?

Dessvärre går det inte. St Patrick’s Day är den 17 mars och vid denna tidpunkt var festligheterna tyvärr avbrutna på grund av restriktionerna och utan planer på annat datum. Så det här gröna tåget har tyvärr avgått.

Oroa dig inte emellertid. Eftersom evenemang nyligen har tillåtits att äga rum utomhus och senare inomhus, får du här en lista över evenemang som kommer att äga rum över hela landet.

Hur kan jag hålla mig i form under restriktionerna?

Fitness och motion är hörnstenar för att upprätthålla din hälsa, så det är viktigt att vara medveten om vilka sporter och aktiviteter du får göra med begränsningarna.

Lyckligtvis värderar den irländska regeringen behovet av fysisk aktivitet lika mycket som du, så du kommer att kunna träna i Irland under din vistelse. Faciliteter för fysisk aktivitet (t ex utomhus- / inomhusgym, grupper, idrottsträning) har kontinuerligt öppnats sedan 1 mars.

I juni är de flesta faciliteter tillbaka till det normala (med individuella covid-förebyggande åtgärder på plats) Du kan se en fullständig uppdaterad lista på regeringens sponsrade sportwebbplats här.

Är kollektivtrafiken fortfarande tillgänglig i Irland?

Att komma från punkt A till punkt B är viktigt för alla, oavsett om du studerar, arbetar eller bara reser runt. Eftersom inte alla kan använda en bil för detta är kollektivtrafik en tjänst som inte kan tillåtas vara begränsad alltför mycket eller för länge …

…. därför har den irländska kollektivtrafiken tillåtits fungera med 50% kapacitet och med förebyggande åtgärder under hela året. I juli ökar detta till 100%. Kolla in den officiella irländska transportwebbplatsen för de senaste nyheterna om hur resandet fungerar i Irland 2021

Jag är redan vaccinerad, gäller allt detta fortfarande för mig?

Om du tänker att resa till Irland är det antagligen så att du redan fyller kriterierna i vaccinpasset. Därför undrar du kanske om allt detta fortfarande gäller för dig medan du är i landet …

Svaret är ja och nej

Medan du förväntas följa samma begränsningar som alla andra, kommer vissa regler att vara lättade. Du kan se hela listan över vaccinspecifika bestämmelser här.

Känner du dig redo att resa till Irland och ta tag i din engelska 2021?

Börja ditt studieäventyr!

By Christopher Robinson

What do you think?