Var fri som fågeln: flyg söderut över vintern

Resor september 30, 2013

Om du varit någon gång på senhösten i Brighton och Hove, har du kanske sett de enorma flockarna av starar som dansar i luften utmed kusten. Fåglarna kommer till Englands sydkust för att undvika den skandinaviska vinterns stränga kyla.

Brighton Starlings

Foto: Les Chatfield

Samtidigt har många av Storbritanniens egna fåglar större planer. Svalorna, till exempel, tar sig sydväst mot Frankrike, över Pyrenéerna, följer Spaniens östkust, genom Marocko och fram till södra Afrika. De tillbringar den europeiska vintern lyckligt kvittrande under Afrikas sol, i sällskap med elefanter, noshörningar och giraffer, innan de återvänder till Europa i april-maj. Det är verkligen att flyga söderut över vintern!

Har du funderat på att göra något liknande? Hoppa på ett plan söderut under vintermånaderna och få allt solsken du önskar dig, tillsammans med några otroliga upplevelser. Rid på Indiska Oceanens vågor, åk på safari, koppla av på Australiens stränder, utforska Nya Zeelands vackra natur, låt dig fortrollas av tangon i Buenos Aires… det finns något för alla smaker.

På en språkresa med ESL kan du dessutom kombinera en aktiv semester i solen med en typ av personlig utveckling som gör sig utmärkt i ditt CV. Du kan till och med kröna dina språkstudier med en officiell examen!

Här är några alternativ för att väcka din fantasi:

En smak av Afrika

Lär dig engelska under vägen i Sydafrika medan du reser från Kapstaden längs den andlöst vackra Garden Route från Mossel Bay till Storms River. Färden tar dig längs Indiska Oceanens kust, förbi tropiska laguner och kristallklara sjöar, genom djungeln och ut på de spektakulära slätterna i Sydafrikas nationalparker. Utmed kusten finns delfin- och valreservat och i korallreven huserar den tropiska marina faunen.

cape-town-safari

Foto: Crystian Cruz

Vårt program ”Travelling classroom”  inkluderar några möten med de ”5 stora” på safari i Addo National Park, surfing på de legendariska vågorna i Jeffery’s Bay, spektakulära bergspass, Afrikas högsta vägbro och världens högsta bungy jump. Hela resan görs i sällskap med erfarna lärare från vår skola i Kapstaden, som säkrar att du slutar denna upplevelse med färdigheter i engelska och massor av fantastiska Instagramfoton.

Om du tycker detta låter alltför vilt, kanske du föredrar de utmärkta alternativen som erbjuds iKapstaden. Eller slå dig ner i Port Elizabeth eller i Jeffery’s Bay under en månad och fördjupa dig i den lokala surfingkulturen.  På tal om surfing

Njut av det goda livet i Australien

Australien är strändernas land framför andra och en av de fantastiska platserna att surfa på. Vi gjorde ett reportage om resmål med legendariska vågor tidigare i år – om du söker inspiration, såkolla här. Men Australien har mycket mer att erbjuda en vattensporter i världsklass. Det är ett enormt land med livliga städer, överdådiga landskap, en vänlig kultur som välkomnar nykomlingar med öppna armar och iskall öl!

sydney bbq

Foto: Julius!

Sociologer anser att den moderna australienska kulturen kan spåras tillbaka till de första engelsmännen som kom till kontinenten. Många kom från de fattigste delarna av London, där den stela klassindelningen gav dem få möjligheter att försörja sig. När de kom till Australien var det enda som gällde att överleva och skapa ett nytt liv: det betydde att lita på varandra och att välkomna nyanlända. Resultatet är ett land som utstrålar välkomnande.

Vare sig du surfar i Perth, testar Sydneys sociala mötesplatser, eller deltar i Australiens blommande ekonomi genom en praktik eller ett working holiday programme, är detta ett land där den europeiska vintern känns lång, långt borta.

Tillbaka till naturen i Nya Zeeland

Ingen annan stans i världen erbjuds samma jämvikt mellan det spännande urbana och den otämjda vildmarken som i Nya Zeeland. Skyddad under årtusenden genom sin avlägsenhet (eller ”avstånd från Europa”). Är detta platsen där du vaknar mitt i staden och några timmar senare befinner dig i jungfrulig skog. Eller du kan ge dig ut på havet där valar, sälar och hajar håller till, obekymrade av ett land som hör till de mest miljömedvetna i världen.

New Zealand waterfall

Foto: Anoldent

Liksom i Australien erbjuder ett Working Holiday Visa dig chansen att finslipa din engelska medan du tjänar pengar som bidrag till din vistelse. När du flyger en så långt bort är det verkligen viktigt att få ut mesta möjliga av resan och ett betalt arbete eller en företagspraktik kan hjälpa dig att göra just detta.

Vi erbjuder mycket mer än språkkurser i engelska…

Vad sägs om en språkresa till Bocas del Toro i Panama, där högsäsongen från februari till april är den perfekta tiden för att njuta av detta tropiska paradis? Eller en kurs Spanska PLUS tango i Buenos Aires, Argentinas djupt sensuella huvudstad? Du kommer att leva ett liv som du helt enkelt inte finner hemma.

Rio Carnival

Foto: Leandro Neumann Ciuffo

I Latinamerika talas inte bara spanska: en kurs i portugisiska i Rio under januari eller februari kan få dig att kunna prata med Cariocas i tid till karnevalen! För en ännu mer exotisk karneval kan du bege dig norrut till Olinda, inte långt från Recife, där en av de vildaste och bästa festerna på planeten äger rum.

Detta är bara några av möjligheterna… kom ihåg att halva världen ligger under ekvatorn!

Finn det bästa värdet för pengarna

Om du planerar att stanna borta  en längre period, är södra halvklotet ofta betydligt billigare än Europa eller Nordamerika. Växelkurserna är för närvarande förmånliga, så det har aldrig funnits ett bättre tillfälle att uppleva livet söder om ekvatorn.

Det erbjuds erfarenheter som du helt enkelt inte finner hemma, och bäst av allt, du kan njuta av dem medan det norra halvklotet är molnigt, kallt och insvept i grått och svart.

Våra språkreserådgivare finns här för att förverkliga dina planer! Kontakta dem och ta reda på hur.

Av Alex Hammond

Vad tycker du?