15 filmer som inspirerar till att resa

Resor May 29, 2018

Om du inte har möjlighet att resa, är det näst bästa att titta på filmer om resor! Så, när du befinner dig i perioder mellan resor, luta dig tillbaka koppla av och ”chilla med Netflix” och dessa 15 filmer som inspirerar till att resa, inklusive en fantastisk resefilmsklassiker och några som kanske kommer att förvåna dig!

 

1. Call Me by Your Name (2017)

Denna kärlekshistoria om uppvaknande, baserad på en bok av André Aciman, är också ett kärleksbrev till norra Italien. Filmad på platser som Cremona, Bergamo och den underbara Gardasjön, kommer du att önska att få tillbringa din nästa sommar i Italien och att lära dig litet italienska!

 

2. The Lost City of Z (2016)

Baserad på den sanna berättelsen om upptäcktsresande Percy Fawcett, tar dig denna film på en resa djupt in i Amazonas regnskogar, som Fawcett trodde gömde en mytomspunnen förlorad stad. Full av mysterier kan denna film inspirera dig till att själv leta upp svar på en del frågor.

 

3. Hunt for the Wilderpeople (2016)

Skoj och hjärta gör detta porträtt av Nya Zeeland till en av de bästa indiefilmerna under senare år. Efter det att ett antal händelser tvingat fosterbarnet Ricky Baker och hans vårdnadshavare att fly in i Nya Zeelands vildmark, följer filmen paret (och dess hundar) på deras färd genom ett landskap föga känt av utomstående.

 

4. Lion (2016)

Lion är ännu en sann historia som berättar om en liten pojke som skiljs från sin familj i Indien och hans otroliga färd för att hitta den igen. Filmen som delar scener mellan Indien och Australien, ger en utmärkt inblick i indisk kultur och understryker språkskillnaderna inom landet.

 

5. The Secret Life of Walter Mitty (2013)

Detta är filmen för alla som någon gång drömt om att resa men ännu inte gjort det. Den godmodige Walter fantiserar om stora äventyr, men det är inte förrän ett mystiskt förlorat fotografi inspirerar honom att söka efter fotografen, som han börjar sin egen resa, som tar honom från Grönland till Himalaya via Island. Det är omöjligt att inte vilja resa efter att ha sett denna film.

 

6. Tracks (2013)

När de flesta människor tänker på Australien, tänker de antagligen på Sydneys operahus eller på badstränderna. Denna film, å andra sidan, tar åskådarna på en resa genom västra Australiens öknar, som huvudpersonen Robyn Davidson korsade med sina två kameler och sin hund 1977. Australiens inlands kärva skönhet kommer att inspirera din vandringslust!


 

7. Midnight in Paris (2011)

Kanske den bästa av Woody Allens filmer med europamotiv. Midnight in Paris börjar med ett tre minuters bildmontage om Ljusets stad. Den fångar inte bara stadens nutida charm utan tar oss också nostalgiskt tillbaka till den Förlorade Generationens Paris utan att bli gråtmild.

 

8. The Way (2010)

El Camino de Santiago, också känd bara som El Camino, utgör handlingen i denna gripande film. Denna pilgrimsled från Frankrike hela vägen till Santiago de Compostela i Galicien, Spanien, lockar resanden från hela världen som söker en meningsfull upplevelse. Om du aldrig har hört om El Camino, är denna film ett fantastiskt sätt att börja och kan kanske inspirera dig till att börja lära dig spanska!


 

9. Into the Wild (2007)

För vissa är en av de lockande sakerna med att resa att lägga bakom sig samhällets mer materialistiska krav för ett enklare och renare liv på resande fot. Denna historia följer Christopher McCandless när han bränner alla sina pengar och id-handlingar för att resa över USA upp till Alaska och leva i harmoni med av vad naturen kan ge. Denna fängslande film råkar dessutom vara sann och är ett vackert porträtt av naturen i USA.

 

10. The Darjeeling Limited (2007)

Avante-garderegissören Wes Anderson är en besläktad själ med alla resanden. Hans film från 2007 innehåller ett av resandets mer romantiska begrepp, tågresan, där tre deprimerade bröder som sörjer sin döde far tillsammans reser genom Indien. Du kommer att bli förälskad i färgerna, musiken och vibbarna i allmänhet i denna film!

 

11. The Motorcycle Diaries (2004)

Che Guevara blev revolutionär på grund av sin motorcykelresa genom Sydamerika, vilken öppnade hans ögon på det tidiga 1920-talet. Resan från Buenos Aires hela vägen till Venezuela och de sociala orättvisorna han bevittnade på vägen, påverkade hans politiska uppfattning. Känner du dig färdig för en resa till lands i Sydamerika?


 

12. Lost in Translation (2003)

Sofia Coppolas finstämda kärlekshistoria inspirerade med rätta många i milleniegenerationen att resa till Japan. Från Tokyos glittrande nattliv och karaokebarer, till dess hektiska gator och shabu-shaburestauranger, är filmen en fantastisk inspirationskälla för en japanresa.

 

13. Den spanska lägenheten (2002)

För alla som någon gång har studerat utomlands kommer denna film tveklöst att väcka nostalgiska minnen, eller om du inte har gjort det, kommer du att vilja göra det! Under det att du följer den franske erasmusstudenten på hans år utomlands i Barcelona, upplever du hela dramat att vara universitetsstudent utomlands, från att dela en lägenhet med sex andra studenter till att gå ut med en utlänning och hålla igång till solen går upp. Av alla filmer som inspirerar till att resa, är denna den mest ikoniska!

 

14. The Beach (2000)

Denna film är ganska mycket dina föräldrars värsta mardröm. Vad som börjar som ett backpacking-äventyr genom Thailand förvandlas till ett letande efter en hemlig strand som inte är det paradis det utmålades att vara. En av Leonardo DiCaprios tidigare filmer som är värd att se bara för Thailands underbara stränder.

 

15. Before Sunrise (1995)

En film för de hopplöst romantiska. Before Sunrise utspelar sig under loppet av en dag och en natt i Wien, när två främlingar möts på ett tåg och beslutar sig för att tillbringa dagen tillsammans. Den kommer att gillas av alla ensamresande som hoppas på att hitta kärleken under resandet!

Få mer reseinspiration

By Leah Ganse

What do you think?