Toppdestinationer för utlandsstudier 2020

Resor December 24, 2019

I tillägg till skålen i champagne, är en av de roliga sakerna med att ringa in 2020 att se fram emot alla de nya resetrenderna! Om några av dina nyårslöften är att jobba på dina språkkunskaper och resa under tiden, kan det vara bra att kolla vår uppdatering av toppdestinationerna för utlandsstudier 2020.

1. Galway

På tal om ett nytt år och nya trender, visste du att Galway blev utnämnd till Europeisk kulturhuvudstad 2020? Denna färgrika lilla före detta fiskarby, belägen i en bukt på Irlands västkust, har massor av charm, från sina livliga pubar med levande irländsk folkmusik till dess kullerstensgator med affärer som säljer ”fish & chips” och originella butiker. När du studerar engelska i Galway kommer du att bli förälskad i den irländska accenten och Connemaras smaragdgröna fält.

2. Tokyo

Om du är en sportälskare håller du redan på med nedräkningen inför Sommarolympiaden 2020 i Tokyo! Den japanska huvudstaden har länge stått på de reslystnas topplista och det är ingen överraskning då här finns något för var och en. Pröva några av världens läckraste sushi i form av delikata sashimi, sjung av hela ditt hjärta på en karaokeklubb, jaga mangaböcker och upptäck sista modeskriket i Harajuku. Det är den perfekta platsen för att lära dig japanska och uppleva en helt ny kultur.

3. Liverpool

Denna engelska stad har blivit modellen för cool på senare år. Med berömda fotbollslag, en pulserande hamn med en otrolig kulturscen och all den levande musik du kan önska dig, är Liverpool en fantastisk destination för att studera engelska. Njut av nattlivet på Liverpools fantastiska barer och återhämta dig nästa dag med en instagramvärdig brunch i stadens hipsterkvarter Baltic Triangle. Och glöm inte att gå på en fotbollsmatch!

4. Lyon

Billigare än Paris, men precis lika charmig och full av gömda skatter som väntar på att upptäckas. Du kommer inte att bli besviken om du väljer Lyon för att studera utomlands. Ät en gryta, nersköljd med rödvin i Lyons berömda bouchons, traditionella restauranger med sina, vanligtvis, röd- och vitrutiga dukar. Utforska de vindlande gatorna i Gamla Lyon och dess romerska ruiner på sin kulle och missa inte stadens Ljusfestival i början av december, som ger Lyon liv med sina fantastiska ljusspel!

5. New York

Självklart måste New York vara en av våra toppdestinationer för utlandsstudier 2020! Staden som aldrig sover blir aldrig omodern. Från promenader genom Central Park och över Brooklyn Bridge, till nätter ute på Broadways berömda teatrar och shopping på Macy’s, är New York en stad som helt enkelt måste upplevas åtminstone en gång i livet. Studera engelska i New York och du kanske aldrig reser därifrån!

6. Valencia

Om du känner dig dragen till den spanska solen, är kuststaden Valencia det perfekta resmålet för att lära dig det spanska språket! Här finner du breda sandstränder längs med vilka restauranger som serverar regionens berömda, rykande heta, paella, plus massor av nattliv, liksom spännande lokala festivaler, som Las Fallas, då staden fylls av hundratals gigantiska papier-mâchéskulpturer som bränns upp på festivalens sista dag (utom vinnaren!).

7. Edinburgh

Det är omöjligt att resa till Edinburgh och inte bli förälskad i staden. Vänlig lokalbefolkning, fästningen på sin kulle, whiskybarer och pittoreska kullerstensgator – det är en drömdestination för att plugga engelska! Te en pint när du tittar på en fotbollsmatch på en av pubarna runt Grassmarket och få litet frisk luft när du klättrar upp till toppen av Arthur’s Street för en panoramavy över staden som sträcker sig ut till havet. Är du i Edinburgh i augusti för Fringe-festivalen, kan du gå på några av de hundratals föreställningarna med teater, komedi, musik och dans!

8. Berlin

Denna tyska pärla röstades fram som den bästa studentstaden i Europa 2020 och det är inte att undra på. Med sitt otroligt coola mode, barer och musik, avant-gardevibbar och en kosmopolitisk, internationell befolkning, finns ingenting bättre än Berlin om du vill göra en språkresa till Tyskland. Här hittar du också massor av utställningar, konferenser och konserter, så du kommer aldrig att behöva vara utan saker att se eller göra.

9. Busan

I Asien är Sydkoreadefinitivt trendigt! Från K-pop till K-beauty, från tempel till teknologi, är Sydkorea ett resmål på stark uppgång. Koreanska är också mycket lättare att lära sig än många andra asiatiska språk, vilket är ett stort plus! Medan alla känner till Seoul, är Busan en lika pulserande stad med fördelen av att ligga på kusten. Följ med trenden innan alla andra gör det.

10. London

Ingen lista över toppdestinationerna för utlandsstudier 2020 skulle vara komplett utan London. Alltid en klassiker, alltid på första plats bland språkresedestinationer, blir aldrig London omodernt. Med den nuvarande situationen runt Brexit, står pundet lågt, vilket ger en unik möjlighet att besöka Storbritannien mer ekonomiskt. Upptäck London och se staden bakom Big Ben genom att bo och studera utomlands här!

Kolla fler destinationer för 2020

By Leah Ganse

What do you think?