De bästa städerna för att studera utomlands: hitta din perfekta matchning (del 2)

Resor September 8, 2020

En av de bästa sakerna med att studera utomlands är att upptäcka en ny stad och att göra den till ditt nya hem. Det är emellertid inte alltid lätt att hitta det ideala resmålet för detta – varje stad har sin egen karaktär, själ och livsstil och även om att lära dig att anpassa dig är en viktig del av din utlandserfarenhet, är att se till att du kommer till ett ställe som du kommer att uppskatta och känna dig bekväm med definitivt en viktig ingrediens för att din språkresa ska bli en succé!

Det finns en anledning till att metropoler är så populära resmål bland språkstudenter. Den mångfald som stora städer vanligtvis erbjuder blir till ett oändligt antal nya platser att utforska och roliga saker att göra, medan de lär dig om en ny kultur och träffar människor från hela världen. I ett av våra senaste blogginlägg diskuterade vi tre olika städer och hur vissa personligheter och intressen passar in där – en Tinderliknande stadsmatchning om du vill. Och i förhoppning om att detta ska ge dig ytterligare hjälp, kommer här tre nya fantastiska städer för att studera utomlands:

Sydney

Om vildmark, vågor och mysig atmosfär är din naturliga miljö, då är detta det perfekta resmålet för dig. Sydney tar dig med ut på vildmarksäventyr i sina nationalparker runt omkring staden och in i dess hjärta! Men staden förlitar sig på sin kustlinje för att förstärka sin charm – spektakulärt utbredd runt sin majestätiska hamn och sina stränder, har Sydney en wow-faktor få andra platser. Och lokalinvånarna vet: medvetna om sin goda tur att få leva på en av världens underbaraste platser, skulle man kunna tro att de vore reserverade. Men sydneyborna är avslappnade och glada att få dela sina långa somrar och milda vintrar, hällkar och stränder, samt pulserande konst- och kulturscener med resten av världen!

Berlin

Öppen och artistisk är de första två ord som poppar upp när man tänker på the German capital. Berlinare och utsocknes följer devisen ”leva och låta leva” och lägger stor vikt vid personlig frihet och en kreativ livsstil. Detta förklarar stadens passion för såväl elektroniska rytmer som för opera – intellektuella, obildade och allt däremellan, det finns gott om utrymme för kulturella uttrycksformer. Konsten är lika dan: den berömda Östra sidan av muren är full av bidrag och fredsdeklarationer av över 100 konstnärer … och det finns många fler berättelser som Berlins gatukonst vill dela med dig! När det gäller kreativitet, är den oändlig i Berlin: staden har blivit en kulturell trendsättare och ett gigantiskt laboratorium, vars experiment du kan utforska på alla dess teatrar, klubbar, konstcentra och gator!

Dublin

De som älskar att skratta kommer omedelbart att känna sig som hemma i Dublin! ”Craic” är det irländska ord som vanligtvis betyder rolig – perfekt för att beskriva irländarna! Dublinborna är vänliga och kvicka, en karismatisk grupp övertygande och sällskapliga själar. Du kommer att finna det lätt att träffa dem på puben, vilken fortfarande utgör det sociala livets centrum. I tillägg till deras humor, är lokalborna kända för sin varma attityd gentemot besökare. Dublin har ivrigt tagit till sig mångfalden under de senaste tre årtiondena och är nu ett hem för hundratals olika kulturer, som samsas fredligt med den irländska livsstilen! – med den vänliga atmosfären, utmärkta språkskolor och massor av jobbmöjligheter Det är inte konstigt att Dublin blivit ett hem för en stor internationell befolkning!

Som du märker har varje stad något fantastiskt att erbjuda – det är bara en fråga om att fundera på vad du vill få ut av din språkresa. Lyckligtvis, att skapa en fantastisk upplevelse för språkstudenter utomlands, är exakt vad vi älskar att göra på ESL!

Få gratis råd

By Julia Hoyas

What do you think?