20 saker du kan göra i New York för under $ 20

Resor januari 15, 2013

Sprid nyheterna, jag kommer idag för jag vill bli en del av dig … men jag har bara 20 dollar i fickan.

Oroa dig inte, du behöver inte vara Frank Sinatra för att roligt i ”the Big Apple” och du behöver inte en jättestor budget om du vet var du skall leta. Här har du tjugo saker du kan göra för under $ 20 i New York.

Vi tar gärna emot dina egna tips och kommentarer.

Åk skridskor

new-york-skating

Foto: Eric Wittman

Riverbank State Park på 679 Riverside Drive, som inspirerats av japansk takdesign, är en vacker parkanläggning i flera våningar med en fantastisk vy över Hudsonfloden, som du kan besöka hela året. Här kan du koppla av eller använda den täckta skridskobanan där du kan åka skridskor på vintern, och rullskridskor på sommaren. Inträde $ 1:50, inträde plus skridskohyra $ 6. (nysparks.com)

Ta gratisfärjan till Governors Island…

På veckosluten under sommaren kan du gratis ta färjan till Governors Island och upptäcka en bit av New Yorks historia.

Kolonimyndigheter, från holländarna och framåt, har lämnat sina spår på ön, som senare användes av USA:s militär och kustbevakning. Staden vet inte riktigt vad den skall göra med alla gamla stora byggnader och fort, men för närvarande är detta en av stadens mest charmerande reliker som finns kvar.

Två gånger om året återupplivas jazzålderns utomhusfester ($ 15) från Jay Gatsby och vänners värld. Under andra veckoslut kan du använda dina $ 15 till att hyra en cykel två timmar. Lägg till konstverk, minigolf och en kvällscocktail och du har en härlig plats att tillbringa en billig sommareftermiddag.

Färjan till Governors Island avgår från Battery Maritime Building som ligger på 10 South Street, bredvid färjan till Staten Island på nedre Manhattan.

…eller Ellis Island

Immigrationsmuséet på Ellis Island ger dig en inblick i hur livet var invandrarna som anlände till New York under Frihetsgudinnans blickar. En 45-minuters audioinformation öppnar dörren till de nyanländas värld och olika utställningar ger dig en fördjupad bakgrund till det moderna Amerikas grundande. Inträdet är gratis, liksom färjan till ön.

…eller Staten Island

Staten-Island-Ferry

Foto: InSapphoWeTrust

Den 8 km, 25 minuter långa färden på Staten Island-färjan (siferry.com) är gratis och erbjuder kanske den bästa vyn över New Yorks hamn. 20 millioner människor tar färjan varje år och njuter av anblicken av Frihetsgudinnan, Ellis Island och Manhattans skyskrapor … eller bara begraver sina huvuden i tidningen inför en lång arbetsdag.

…eller Brooklyn

New York handlar inte bara om Manhattan. IKEA-färjorna går från Wall Streets pir 11 till IKEA Red Hook i Brooklyn och är gratis under veckosluten. Under veckan kostar färden $ 5 i varje riktning, men om du visar ett Ikeakvitto på inköp för minst $ 10 åker du gratis tillbaka, eller, om du visar färjebiljetten, drar IKEA av $ 5 från ett köp för minst $ 10 (viket du lätt ordnar om du köper litet köttbullar, några sillkonserver eller Mini Daim).

Färjorna går från klockan 14 på vardagar och från klockan 11 på veckosluten.

Besök (sommar)scenerna
Varje sommar presenterar SummerStage fler än 100 gratisföreställningar i 18 parker runt om i New York Citys 5 stadsdelskommuner. Allt från teater till dans, via levande musik och poesi, framförs. Kolla (cityparksfoundation.org)

Prospect Parks orkestersnäcka

bandshell

Foto: edenpictures

Orkestersnäckan, detta är en underbar scen i Prospect Park, där du kan gå på gratiskoncerter under the Celebrate Brooklyn!Performing Arts Festival (juni – augusti). På 1940-talet brukade Newyorkborna delta i tävlingar i jitterbug, vals och foxtrot i orkestersnäckan. Numera föredrar de att bara sitta och lyssna på musiken i det fria.

The High Line

En gång i tiden gick interurbana tåglinjer genom Manhattans West Side i gatunivå. Detta var farligt. Folk förolyckades. Det lokala järnvägsbolaget anställde ”West Side Cowboys” som red framför tågen och viftade med flaggor. Folk förolyckades fortsättningsvis. Så 21 km av järnvägen lyftes upp i luften och olyckorna upphörde.

Vi hoppar fram till 1950-talet och interurban lastbilstrafik minskade amerikanska järnvägens roll som fraktbärare runt om i landet. Luftbanan förföll och delar av den revs. Efter en lång kampanj, driven av ett par lokalinvånare, har de återstående delarna gradvis öppnats som ett naturreservat, vilket är gratis att njuta av för allmänheten.  Detta är ett under av modern stadsrenovering och ett måste att besöka  under newyorkvistelsen.

Ta en drink på en takterrassbar

met-museum-rooftop

Foto: Missy S

Du måste akta dig, eller så har din tjugodollarsedel försvunnit innan du hunnit betala inträdet, men det finns så många häftiga takterrassbarer på Manhattan, att du borde pröva åtminstone en av dem.

Plunge på Gansevoort Hotel i Meatpacking District är exklusiv och glittrig med fantastisk utsikt över staden, Private Rooftop and Garden på Gramercy Park Hotel är exklusiv och glittrig med fantastisk utsikt över staden, Pensinsula Hotels Salon de Ning är exklusiv och glittrig  med fantastisk utsikt över staden,  Le Bain är exklusiv och glittrig med fantastisk utsikt över staden och en pool … du förstår.

$ 20 bör räcka till en öl eller ett glas vin på vilken av takterrassbarerna som helst, men kom ihåg att reservera litet pengar för den obligatoriska dricksen. Kolla Time Out för information om vad som är hett denna vecka.

En av de trevligaste takterrasserna i stan finns på Met Museum (bilden), som också har en bar.

The Kent Theater

Om häftiga takterrassbarer inte är din grej, kanske ett besök på Kent Theater på 170 Coney Island Avenue kunde passa. På denna, en av de sista gammaldags biografteatrarna i Brooklyn, är golvet välkänt kladdigt och du kommer antagligen inte att vilja besöka toaletterna, men biljetterna kostar sällan mer än sex dollar och det ligger någonting autentiskt i luften. Eller är det bara damm.

Gratis muséer (eller frivillig avgift)

Föreslagen donation är just detta: bara ett förslag till frivillig avgift. Om du är lika nöjd med att inte betala den på Metropolitan Museum of Art (metmuseum.org), American Museum of Natural History (amnh.org) – och lördagar mellan 17.45 och 19.45 på Guggenheimmuséet (guggenheim.org), kan du njuta av legendariska konstnärers verk för nästan ingenting. Och du, de flesta konstnärer var också fattiga, så bry dig inte.

Ät en varmkorv och se på baseboll på Coney Island

coney-island

Foto: Shawn Perez

Nathan’s Hot Dogs på Coney Island organiserar en legendarisk varmkorvsätartävling den 4 juli varje år, som sänds i TV över hela landet. Du kan avnjuta en av de välsmakande korvarna året runt för under $ 10.

Vad kompletterar bättre en varmkorv än en basebollmatch? Att se de stora lagen spela kan vara dyrt, men bara ett kvarter bort från Coney Islands nöjesfält kan du se Brooklyn Cyclones matcher för mindre än $ 10 och uppleva känslan av baseboll i de lägre divisionerna. Det finns fyrverkerier varje fredag och lördag.

Pier 25

Pier 25 i Tribeca är en del av ett $ 100 millioners renoveringsprojekt för pirarna i Battery Park City. Du kan spela crazy golf (kostar bara $ 5, som går till välgörenhet), fotboll eller volleyboll. Sätt på dig dina skridskor på skridskobanan eller njut av utställningarna som kommer och går på piren.

Promenera över Brooklyn Bridge

brooklyn-bridge

Foto: Missy S

Ett annat sätt att uppleva berömda vyer över Manhattan är att promenera över Brooklyn Bridge. Det finns en gångbana ovanför trafikbanan, men om du har höga klackar får du se upp med springorna mellan plankorna. Och glöm inte kameran!

Ta en rundtur

Att utforska på egen hand är ett bra sätt att lära känna en stad, men ibland slår det inte att bli guidad av en expert. Det finns massor av rundturer över hela staden och våra partnerskolor kan ge dig råd om de bästa. Här är några av våra favoriter:

The Grand Tour runt Manhattans centrum är gratis och inkluderar insiderinformation från stadshistorikerna Justin Ferate och Peter Laskowich. The Grand Tour startar fredagar året runt klockan 12:30 på skulpturgården vid 120 Park Avenue  (grandcentralpartnership.org).

Du kan ta en audiotur runt Grand Central Terminal för bara $ 7 – titta efter ”CGT Tours” fönster i stora vänthallen.

New York Public Library erbjuder gratis rundturer alla dagar i veckan, men biblioteket är stängt på söndagar under sommaren.

Det finns ett flertal turer till Chinatown. Fråga på skolan vilken de rekommenderar. Om du blir hungrig erbjuder Joe’s Shanghai legendariska dim sum!

Kajakpaddling på Hudsonfloden…

hudson-kayak

Foto: Payton Chung

Downtown Boathouse är en ideell förening som erbjuder gratis kajakpaddling i hamnens vatten. Gå bara till någon av deras stationer på Pir 40, 72:a gatan eller Pir 96, med badkläder och du blir utrustad med flytväst, kajak och paddel, samt  tips om hur du skall paddla. Det finns korta turer runt pirarna, eller längre turer för mer erfarna paddlare. Kolla downtownboathouse.org.

…eller rodd i Central Park

Från april till oktober är the Loeb Boathouse (thecentralparkboathouse.com) I Central Park öppet. Den solglittrande sjön är en romantisk plats att ro på i par, eller den idealiska platsen för att måla av roende, romantiska par i vattenfärg. Båthyran är $ 12 per timme och deposition på $ 20.

Fresta ögonen på Union Squares grönsaksmarknad

Union-Square-Greenmarket

Foto: Maggie Hoffman

Du måste inte köpa någonting på Union Squares grönsaksmarknad, men efter att ha prövat några av de gratis smakproverna från de 140 lokala bönderna, fiskarna och bagarna, som sätter upp sina stånd varje måndag, onsdag, fredag och lördag, är risken stor att du kommer att gå därifrån med en påse full av välsmakande produkter!

Brooklyns loppmarknad

Långt innan Urban Outfitters började sälja second handkläder med höga marginaler, har New Yorks loppmarknader erbjudit verkliga fynd från stadens lådor, garage och garderober. Sedan 2008 har Brooklyns loppmarknad (brooklynflea.com) blivit en av stadens bästa för att hitta vintage, och nya, kläder, antikviteter, smycken, musik och kuriosa. Kolla på hemsidan var den loppmarknaden ligger, eftersom den flyttar runt efter årstiderna.

The New York International Fringe Festival

Varje augusti ger the New York International Fringe Festival ett stort antal föreställningar på olika ställen och gator runt om i staden. Dessa inkluderar allt från dans till drama, från poesiuppläsning till komedikvällar. Biljetter till de olika evenemangen kostar under $ 20 och säljs snabbt ut.

Lyssna till en gratisföreställning av  Juilliardstudenter

Tisdagskvällar klockan 20:00 ger studenter och före detta elever vid New Yorks legendariska musikskola en gratis timslång konsert i den fantastiska atriumgården på 180 Maiden Lane. Underbar musik i en underbar miljö.

The Slipper Room

slipper-room

Foto: Sean Savage

The Slipper Room på 167 Orchard Street är New Yorks främsta burleskteater. Biljetterna kostar vanligtvis mellan $ 10 och $ 15, vilket ger dig tillräckligt över på din 20 dollarsedel för en öl medan du tittar på akrobater, trolleri och en förvirrande mängd korsetter.

Chelseas konstgallerier

Området runt West 24th/25th/26th Streets (se karta) är platsen för ett antal utmärkta gallerier med gratis inträde. Om du emellertid vill ta med dig något konstverk hem blir det svårt med en budget på $ 20 …

Och om allt blir för mycket… besök Mahayana Buddhist Temple

På 133 Canal Street i Chinatown, är Mahayana Buddist Temple en oas av lugn i en stressig stad. Med en donation av $ 1 kan du sätta på dig en kåpa och söka inre frid.

1,2,3,4 … wow det var 24 billiga eller gratis saker att göra i New York City! Under en kurs i engelska i New York kan du uppleva allt detta och mycket mer, samtidigt som du förbättrar dina engelska språkkunskaper och får vänner i en av världens största smältdeglar.
Kontakta oss för mer information om våra kursprogram.

Tack till Alex Troesch för hans hjälp med denna artikel.

Av Alex Hammond

Vad tycker du?