London: 10 saker att göra för mindre än “20 quid” (£20)

Resor februari 7, 2013

Du behöver inte vara drottningen av England för att kunna njuta av London. Ta en titt på vår lista över alla de otroliga saker du kan göra i Englands huvudstad för mindre än 20 pund.
Om du har några tips så är det bara att berätta.

Gatukonst-turer

RUN-Village-Underground-Street-Art-London-5

Foto: Gatukonst London

Det finns alla möjliga typer av turer som du kan ta för under £ 20 i London, inklusive turer till stadens berömda litterära pubar (londonliterarypubcrawl.com) och även Harry Potter-turer (walks.com). Men möjligen är en av våra favoriter Street Art Tours i Londons East End (streetartlondon.co.uk). Det nya hemmet för Londons kreativa gemenskap är en magnet för graffitikonstnärer och väggarna är täckta av konst. Turerna kommer att visa dig några av de bästa.

Kolla in ett gig i en skivaffär

Även om det inte är brist på stora arenor för att se ett band eller DJ i London för mindre än £ 20, är ett av de mest intressanta och mysiga sätten att göra det genom att se en spelning i en skivaffär. Rough Trade är förmodligen Londons mest berömda oberoende skivaffär (med eget skivbolag) och du kan hitta evenemangen i deras butiker här.

Om du gillar elektronisk musik, är Phonica på Polen Street en av de sista stora oberoende butikerna för dansmusik som finns kvar i staden och har ett enastående sortiment av vinyl, liksom föreställningar i butiken av topp DJs (inklusive Four Tet, Simian Mobile Disco och Josh Wink under 2012). Många av världens mest respekterade DJs vallfärdar hit när de är i London.

East Ends marknader…

Brick Lane Market

Foto: Garry Knight

Londons marknader är del av en tradition som går tillbaka många århundraden. Några, som Camden Market i norra London, har blivit mycket populära bland turister, men marknaderna i East End i London är fortfarande de som till stor del besöks av Londonbor.

Marknaderna är överfyllda med intressanta vintagekläder och prisvärd originell design. Du behöver inte ens köpa något för att njuta av den autentiska atmosfären. Maten runt Brick Lane är legendarisk och återspeglar många invandrargrupper som kallar området sitt hem.

Några av de bästa är Broadway Market (lördag), Brick Lane Market (söndag) och Spitalfields Market (söndag). Se denna karta.

…och välgörenhetsbutiker

Om du är villig att sortera bort skräpet, kan du göra några otroliga fynd i Londons välgörenhetsbutiker. Som namnet antyder, är välgörenhetsbutiker butiker som inrättats av välgörenhetsorganisationer. De samlar och säljer varor som människor inte längre vill ha, inklusive kläder, musik, instrument, möbler … allt som kan tänkas.

Många av kläderna som erbjuds är uppriktigt sagt hemska, men du kan hitta enstaka pärlor och priserna är utmärkta jämfört med att köpa nya saker från internationella kedjor. Om du är en musiksamlare, är välgörenhetsbutiker en fantastisk plats att gräva igenom lådor med gamla vinylskivor. Utöver detta kommer du att stödja lokala välgörenhetsorganisationer med dina inköp. Du behöver lite tur när du besöker välgörenhetsbutiker eftersom beståndetsortimentet helt beror på vad som har donerats. Kommer du på rätt dag kan du ha tur.

Traditionell ale på en traditionell pub

george-inn-London

Foto: Nicksarebi

Även om det är alltmer sällsynt att hitta en lager under £ 4 i centrala London, är autentiska ales ofta lite billigare och erbjuder en genuin smak av Storbritannien. De har också fantastiska namn som Bishops Finger, Boondoggle och Cocker Hoop. För ett autentiskt sätt att njuta av dem i samma pubar som legendariska Londonbor från det förflutna, kan du hitta pubar runt om i staden som kan spåra sin historia tillbaka 400 år eller mer. Santi Brea från British Study Centres i centrala London rekommenderar The George Inn bredvid Borough Market vid London Bridge (bilden). Det är en av de äldsta pubarna i staden och en gång i tiden räknades Charles Dickens bland stamgästerna.

Muséer & Gallerier

Om du vill spendera en eftermiddag i sällskap med Monet, Van Gogh, Margitte och deras gelikar väntar mycket nöje på Londons gallerier. På Natural History Museum kan du se dinosaurieskelett, egyptiska mumier och andra arkeologiska fynd på British Museum, modern konst på Tate… det är bara att välja ett av de många kostnadsfria muséerna och gallerierna. Se våra London Tips för mer information.

Fish & Chips

Santi från British Study Centres rekommenderar The Golden Hind på 73 Marylebone Lane för fish and chips: “Denna plats är utmärkt av flera skäl… bara några minuter från vår skola i London, har här serverats fish and chips i över 100 år och du får lov att ta med dig ditt eget vin!”

Njut av vyn…

Emirates Air Line

Foto: (c) Transport för London

Vissa städer är noggrant planerade mästerverk. London, å andra sidan, är en kaotisk blandning av allt, med en ständigt växande skyline att visa upp.

Ett av de bästa ställena att njuta av vyn är från Parliament Hill på Hampstead Heath, där du kan se hela London. Det är en härlig plats för en picknick eller simning under dagen (se nedan), men särskilt spektakulärt på natten, när stadsljusen tindrar så långt ögat kan se. Strax efter solnedgången är förmodligen den bästa tiden för att lämna platsen eftersom Hampstead Heath på natten är en populär gaymötesplats.

Alternativt, kan du ta en tur på den (mer eller mindre) nya Emirates Air Line i East London som är en linbana som går högt över Themsen. En tur över kostar £4.30 eller mindre med ett Oyster Card.

…och en god kopp te

Tate-restaurant

Foto: David Ooms

I centrum erbjuder gallerierna också några av de bästa utsikterna över staden. Restaurangen på Tate Modern är populär inte bara för sin goda mat, men för de fantastiska vyerna över Themsen mot St Paul’s Cathedral. En kopp te kan bli din mellan 15:00 till 17:30 för under £ 5 (tate.org.uk). Det finns också ett par kaféer att njuta av. Restaurangen på toppen av National Portrait Gallery erbjuder traditionellt te från 15:30 till 16:45 för £ 19,95, men du kan nöja dig med en kopp te och scones för £ 7,50 (npg.org.uk). Var noga med att få ett bord vid fönstret!

Simma ute i det fria

Londons parker är kända, men dess pooler är en välbevarad hemlighet.

The Serpentine i Hyde Park är en oas av lugn i hjärtat av staden. Harrods ligger bara en kort promenad bort och inträde till den avspärrade badplatsen kostar mindre än “en femma” (£ 5). På Hampstead Heath finns tre swimmingpooler: en för män, en för kvinnor och en allmän, liksom ett elegant art deco friluftsbad på Parliament Hill. Poolerna är öppna året runt och du kommer att se modiga simmare där under vintermånaderna!

På andra håll, finns ett flertal friluftsbad som erbjuder billig simning i art deco-miljö.

Se gatumusikanter på Covent Garden

Covent Garden är en utmärkt plats att shoppa och plocka upp souvenirer. Om du har spenderat alla dina pengar, kan du fortfarande njuta av att titta på gatumusikanter som kämpar om din uppmärksamhet (och donationer). Om du är på en riktigt tight budget kan du titta på föreställningen och sedan springa iväg vid första tecknet på en uppåtvänd hatt, men om du har njutit av det, borde du verkligen ge en slant.

Om inte annat kan du åka till kusten

Om du blir uttråkad i en av världens största städer, kan du åka till Brighton och tillbaka på National Express buss för bara £ 10, om du bokar i förväg, på så sätt har du tillräckligt för fish and chips på stranden och en välsmakande dryck i solskenet.

Det är inte bara 10… eller 11… utan 12 fantastiska saker att göra i den brittiska huvudstaden för mindre än £20! Delta i konversationen i kommentarrutan nedan, eller kontakta oss för att få veta mer om en språkresa utomlands. Ta reda på mer om en kurs i engelska i London.

Stort tack till Santi Brea för hjälpen med denna artikel.

Av Alex Hammond

Vad tycker du?