10 saker du vet om du har studerat i England

Resor March 6, 2018

Konstiga människor på nattbussarna, (o)väntat regn, ölrundor på puben och den oundvikliga söndagssteken … Om du känner igen dessa betyder det att du studerat i England! Oavsett om det var i London, Manchester, Brighton eller Liverpool, hade du antagligen chansen att dyka ner i den brittiska kulturen och uppskatta alla sidor av den – ja, kanske inte regnet. Hursomhelst, nedan finner du tio saker som du antagligen känner till om du har tillbringat en tid i Storbritannien.

 

1.Storbritannien har bara två årstider

Du har kanske lagt märke till att det bara finns två årstider i England, vinter och några dagar sommar. Men det är OK – vem behöver vår och höst? Se bara till att du alltid har ett paraply med dig … och solskydd också, för när solen tittar fram vill du verkligen inte missa den.

 

via GIPHY

 

2. ”Tea time” är att ta på allvar

Vare sig du gillar det eller inte, när du studerar i England blir te en viktig del av din dagliga rutin. Och om du inte vill få problem med lokalinvånarna, vet du också att mjölk hälls i efter det heta vattnet. Du vill ju inte förarga drottningen, eller hur?

 

via GIPHY

 

3. Tescos extrapriser räddade livet på dig

Alla vet vi att vara student utomlands är att vara konstant fattig. Ja, du skulle inte ha betalt för den där sista ölrundan på puben igår kväll … men lyckligtvis erbjuder de stora livsmedelskedjorna extrapriser på utvalda varor varje dag. Middagen löst!

 

via GIPHY

 

4. Du säger ”cheers” i stället för ”thank you”

Din lärare hemma lärde dig att ”cheers” är vad folk säger innan de dricker av en alkoholhaltig dryck. Det är sant – men efter några dagar i England inser du också att dess viktigaste betydelse är ”thank you” … och folk säger det hela tiden.

 

via GIPHY

 

5. Nattbussupplevelsen

Kommer du ihåg killen i undertröja som sjöng Lady Gaga och pooldansade i bakre delen av bussen? Lugn, vi har alla tvingats uppleva det. De otroliga historierna från nattbussarna är så många att man kunde göra en bok av dem. Om du varit student i England och van vid att festa har du tveklöst inte kunnat undvika nattbussupplevelsen!

 

via GIPHY

 

6. De mycket artiga köerna

Bland de många saker du kan lära dig av britterna, speciellt en kommer att vara mycket användbar i framtiden: tålamod. Om du studerat i Storbritannien vet du att en kö är en kö och det finns inget sätt att gå förbi den. Så behärska din otålighet och lär dig att köa civiliserat var du än är.

 

via GIPHY

 

7. Den viktiga söndagssteken

Söndagssteken för britterna är vad söndagslunch hos mormor är för italienarna: fundamental. Så när du reser till Storbritannien, är en av de första sakerna du bör göra att hitta en bra pub där du kan njuta en god stek och en öl en regnig (solig) söndag. Rätten består av stek eller kyckling, potatis, grönsaker, brunsås … och den läckra Yorkshirepuddingen du inte lätt kommer att glömma.

 

via GIPHY

 

8. Att gå ”out out”

Detta är ett annat viktigt uttryck som du antagligen stött på under dina studier i England. När du går ut för att ta en drink eller två, eller till en restaurang, går du ”out”. Men när du beslutat dig för att slå på stort och fortsätta på en klubb … det är då du går ”out out”! Att gå ”out out” betyder oftast att du tar för många drinkar ?

 

via GIPHY

 

9. ”Loo”-mysteriet

”Loop”?, ”loon”? ”luuh”? – vi vet att det tar litet tid att förstå vad britterna säger. Men när du en gång har förstått, kommer du alltid att säga det i fortsättningen! För ”loo” låter så mycket bättre än ”toilet”!

 

via GIPHY

 

10. Prêt à manger – är med dig till slutet

Tomato and mozzarella croissant från Prêt är en institution, alla känner till den. Det är en perfekt lunch, en snack eller återställare. Och det var också det sista du åt på flygplatsen innan du tog flyget hem, medan du kämpade mot tårarna för att lämna Storbritannien.

 

via GIPHY

 

Känner du igen dig på de flesta av dessa punkter? Det visar att du inte bara studerat i England, men att du även tagit till dig den brittiska kulturen. Bra gjort! Och om du aldrig varit på en språkresa till Storbritannien, då är detta din chans – boka en språkresa snarast och upplev själv alla dessa brittiska särdrag!

Hitta en språkresa till England

 

By Carlos Heras

What do you think?