10 saker att göra på Malta för under €20

Resor april 4, 2013

Letar du efter en plats i Europa där engelska talas som modersmål, där du kan släppa loss på fester under kvällarna och njuta av lugnet på dagarna? En plats där du kan boka en sommarkurs i engelska och veta att du kommer att få bra väder?

Då är Malta destinationen för dig!

Vi träffade Katya Bonello från vår partnerskola EC English för att få några bra tips om vad som finns att se och göra på Malta och dess omgivande öar för under €20.

Blue Lagoon på Comino Island

Blue Lagoon Malta

Foto: Josep Toledo

The Blue Lagoon är en härlig plats för att njuta av Medelhavets solsken. Förutom en vit sandstrand, är den hemmet för massor av marint liv, perfekt att utforska med en snorkel.

Katya säger: “ta en båttur till Cominos Blue Lagoon … vattnet är otroligt blått och det är ett måste att se. “Det finns många som erbjuder kryssningar till Comino, du kan ta en enkel motorbåt för mindre än € 20, som tar dig till Blue Lagoon och plockar upp dig vid slutet av dagen.

Grand Harbour

Beundra utsikten över Grand Harbour och de 3 städerna från Upper Barrakka Gardens i Valletta (cityofvalletta.org). Ingen entréavgift, utan är helt gratis.

St John’s Co-Cathedral

St-Johns-Malta

Foto: Jennifer Morrow

St John’s i Valletta (stjohnscocathedral.com) är en fantastisk Co-Cathedral i barockstil. Från utsidan ser det ut som en ganska stram byggnad, men när du kliver in transporteras du till en annan värld full av utsökta detaljer och konst.

Katya säger: “Det är verkligen ett mästerverk i fråga om arkitektur och den inhyser den enda signerade målning av Caravaggio i världen.”

Traditionella Gozo

Ta en båttur till den lugna systerön Gozo (där vi också erbjuder kurser i engelska) och beundra landskapet och bylivet. De viktigaste höjdpunkterna är Azure Window, Cittadella och Ramla il Hamrastranden, som alla är gratis att njuta av, så din enda kostnad är båtresan från Malta.

Katya säger: “Gozo är som Malta var för 50 år sedan – traditionerna är mer levande.”

Mdina

mdina

Foto: John Haslam

Katya säger: “besök den gamla huvudstaden Mdina – bara en promenad runt kostar ingenting! Det finns vackra vyer från bastionerna och ett besök på Fontanellakaféet för att prova dess berömda chokladkaka rekommenderas! Du kan välja att använda en ljudguide för att lära dig mer om stadens historia under dina promenader runt om i staden”(mdinatoursmalta.com)

The Blue Grotto

Boka en båttur till Blue Grotto på södra Malta (bluegrottomalta.com.mt) och beundra det kristallklara vattnet som omger grottorna. Båtturen kostar 7 € för vuxna.

Besök en maltesisk festa

malta-Festa

Foto: Adam Burt

Även om det finns ett antal nattklubbar på Malta, finns det bara ett sätt att njuta av äkta maltesiskt nattliv: besöka en festa. Varje helg under sommarmånaderna, firar byarna sina skyddshelgon med musik och fester. Inträdet är gratis.

Katya säger: “du kommer se byborna gå fullt ut med att dekorera församlingskyrkan och att erbjuda de vackraste fyrverkerierna och byn blir ett surr av aktivitet med matstånd som satts upp och lokalbefolkningen firar. Byn som är mest känd för sina fyrverkerier är Lija.” (Malteseislands.com)

Hypogeum

1902 upptäckte några lokala arbetare, som grävde nya cisterner för ett nytt byggnadsprojekt, av en tillfällighet det enda förhistoriska underjordiskta templet i världen. Över hundra år senare är deras upptäckt lika fantastiskt imponerande.

De underjordiska templen i Hypogeum är ett av Unescos världsarv (heritagemalta.org) och ett besök kostar 20 €. Alternativt kan du besöka de förhistoriska templen i Hagar Qim och Mnajdra för mycket mindre.

De tre städerna

En promenad runt de tre befästa städerna Cospicua, Senglea och Vittoriosa (visitmalta.com) kostar ingenting. De tre befästa städerna ligger mii emot Valletta och erbjuder ytterligare en fascinerande inblick i Maltas historia, de omges av Cottonera Lines: den massiva befästningslinjen som skapades av Johanniterriddarna.

Marsaxlokks fiskeby

Marsaxlokk

Foto: Resident of Earth

Den bästa tidpunkten att besöka Marsaxlokks fiskeby är på en söndagsmorgon (visitmalta.com).

Katya säger: “Strandpromenaden kantas av marknadsstånd som säljer färsk fisk och andra lokala produkter och det kostar ingenting att gå runt och beundra bukten med sina färgglada fiskebåtar!”

Från ett gammalt underjordiskt tempel till berusande byfester. Detta är tio fascinerande saker att se och göra på Malta för mindre än 20 €. Läs mer om att studera engelska på Malta.

Av Alex Hammond

Vad tycker du?