10 saker at göra i Seoul för under 20 000 won

Resor August 4, 2017

Det finns ingenting att inte tycka om i Seoul. De fem palatsens stad, omgiven av ”väktarkullar” och genomkorsad av Han-floden, kombinerar den gamla världens charm med sina traditionella hanok (koreanska hus) och glittrande, moderna skyskrapor. Med lika mycket att göra för de som älskar livet i staden, som för naturälskarna, kommer du aldrig att sakna saker att föra i Seoul för en billig penning!

 

1. Shopping i Myeongdong

Ett välkänt turist- och shoppingområde, som är perfekt för att dyka ner direkt i den koreanska kulturen. Besök Myeongdongmarknaden med dess fräsande gatumat, klädes- och smyckesförsäljare och köp de berömda koreanska kosmetikprodukterna. Ta en avkopplande tepaus på ett kattkafé för en upplevelse som lokalinvånarna älskar.

 

2. Kryssning på Hanfloden

Ett unikt sätt att se Seoul är från en båt, på en maklig kryssning nedför floden. Det pålitliga företaget Eland Cruises, erbjuder båtturer som avgår från Hangang Park, bredvid Wonhyo Bridge. En enkel kryssning kostar 15 000 won (ca 120 kronor), men du kan också unna dig middag eller en kryssning med musikunderhållning.

 

3. Byn Bukchon Hanok

Att vandra fram genom denna traditionella by med koreanska hem är ett fantastiskt sätt att gratis uppleva Seoul. Medan många hus fortfarande bebos, har andra omvandlats till tehus eller restauranger. Den närliggande Samcheongdong-gil Road har också många traditionella hanok och mynnar ut i Samcheongdong Park, som är full av höga träd och pagoder.

 

4. Marknader

Seoul är helt full av berömda marknader, från den traditionella fiskmarknaden Noryangjin – där du kan ta med dig den färska fisken du just köpt, till marknadens restaurang och få den tillagad – till marknaden Gwangjang med stadens populäraste gatumat. Namdaemunmarknaden är den största med massor av matstånd och souvenirer. Om du letar efter en billig måltid är gatumat bästa alternativet!

 

5. Dragon Hill Spa

Detta fantastiska, koreanska Spa är öppet dygnet runt och lika älskat av turister som av lokalbefolkningen. Det billigaste alternativet är att gå dit mellan 05:00 och 20:00 då inträdet endast kostar 12 000 won (ca 95 kronor).

 

6. Koreas nationalmuseum

Detta fantastiska museum med gratis inträde, speglar sin fasad i en enorm bassäng och visar utställningar om antik, medeltida och tidig modern historia, kalligrafi och asiatisk konst, för att inte nämna dess nutidsutställningar (mot avgift). I museets omgivning hittar du också Koreas krigsmonument och National Hangeul Museum, ägnat åt det koreanska språket. (Båda är gratis).

 

7. Helgedomar och tempel

Omgiven av en förtrollande skog, kommer Jongmyu-helgedomen med sina karmosinröda pelare utan tvekan att fascinera dig. Ett plus är att inträdesavgiften till denna konfucianska helgedom är inkluderad i den så kallade ”5-palatsbiljetten”, så den är verkligen värd att besöka. Något annat du inte får missa är det buddistiska Jogyesatemplet, täckt av färgsprakande ljus (gratis inträde), och som bäst uppskattas under Lotuslyktornas festival i slutet av april.

 

8. Olympiaparken

Seouls vackert underhållna Olympic Park, anlades för spelen 1988 och är idag en lugn oas av böljande, gröna kullar, dammar, utomhusskulpturer och museer. Detta är ett underbart ställe att gå till på en solig dag och ett av lokalinvånarnas favoriter bland saker att göra i Seoul!

 

9. Seoul Global Cultural Centre

Denna otroliga organisation kan mycket väl bli ditt andra hem. Centret erbjuder alla typer av gratis, traditionella koreanska aktiviteter för utlänningar i syfte att få dessa att uppskatta kulturen. Här kan du exempelvis ta lektioner i K-popdans, pröva traditionella hanbok-kläder, se koreansk film med engelsk textning och ta lektioner i koreanskt hantverk, målning och keramik. Ett besök på kulturcentret är ett absolut måste!

 

10. Vandra i nationalparken Bukhansan

Norr om stadens sjudande centrum, är nationalparken Bukhansan fylld av härliga vandringsleder för alla nivåer. Sätt av tid för en dag att vandra upp till toppen och tillbaka och bered dig på spektakulära vyer över berg och stad.

Hitta kurser i koreanska i Seoul

Vad känns mest frestande för dig i vår lista på saker att göra i Seoul? Låt oss få veta i kommentarerna nedan och lägg gärna till dina egna förslag!

By Leah Ganse

What do you think?