10 saker att göra i Liverpool för mindre än £20

Resor July 25, 2013

Liverpool är en av våra favoritdestinationer för att studera engelska för alla som vill uppleva något lite annorlunda. I norra England finns det inte bara mycket att se och att göra, utan det är också betydligt billigare än London och resten av södra England. Och våra studenter kommenterar alltid  hur trevligt folket är där.

Liverpool FC, Anfield Stadium

anfield tour

Foto: Ben Sutherland

Gör den omtyckta Anfield Stadium-turen och få en exklusiv titt bakom scenen på Anfield, Liverpool FC:s hemmaarena. Gå upp och känn på den världskända “This is Anfield”-skylten, se hemmalagets omklädningsrum och slå dig ner i managerns bås.

För att ta reda på mer besök liverpoolfc.com.

Scouse på Maggie May’s kafé

Scouse är en mycket populär maträtt i Liverpool. Det är en gryta som består av kött (lamm- eller nötkött), potatis och grönsaker, men varje familj har ju sina egna hemliga ingredienser! Scousen på Maggie May’s kafé på Bold Street är så bra att till och med mataffärerna vill börja sälja den – men det är bättre att på lunchen gå och äta en färsk portion!

Scouse är så synonymt med staden att folk från Liverpool ofta refereras till som “Scousers” och den lokala dialekten kallas också “scouse”.

Historien om Beatles

Följ med på en fantastisk resa och se hur fyra unga killar från Liverpool gick från sin enkla barndom till stjärnstatus. Repliker av Casbah, Mathew Street och The Cavern ger en fantastisk autentisk känsla av tidigt 60-tal, och låter dig uppleva platserna som gjorde The Beatles till världens mest kända band.

Ta en titt på beatlesstory.com.

Port Sunlight

Byggt på slutet av 1800-talet, var Port Sunlight från början byggt som bostäder för arbetarna på den närliggande fabriken, som var ägd av bröderna Lever. Byn är byggd av över 30 arkitekter, och den varierande arkitekturen och vackra byggnaderna är unik för detta område. 1922 öppnade Lady Lever Art Gallery; där man kan se den förste Lord Leverhulmes personliga konstsamling.

Läs mer på visitwirral.com.

Njut av det gröna Liverpool

africa oye liverpool

Africa Oye festivalen i Sefton Park, Foto: © Ian Hughes

Sefton Park är den gröna pärlan i stadens hjärta – alla 240 tunnlanden… Full av små sjöar och floder och omgiven av träd som hämtats från Asien och Amerika under 1800-talet. The Palm House är ett vackert viktorianskt glashus, byggt med otrolig arkitektonisk precision och fullt med exotiska växter. Parken är vacker året runt, men se till att besöka den under Afica Oyé i juni: Den största gratisfestivalen för afrikansk musik i Storbritannien.

Vandra längst kajen och runt Albert Dock

albert-dock-liverpool

Albert Dock, Foto: Steve O’Brian

Liverpools vackra hamnområde är ett av UNESCO:s världsarv. Beundra de ikoniska Liverfåglarna som sitter på toppen av stadens mest kända byggnad, som med sina 4 meter är något många människor identifierar Liverpool med. Ta in vyn över floden Mersey medan du promenerar vid Albert Dock, som är Storbritanniens mest besökta turistattraktion utanför London. Dess design var revolutionerande när den byggdes 1846 för att magasinera varor som importerades från hela världen. Nu är det en hotspot för turister med massor av barer, kaféer, affärer och muséer.

Besök de två katedralerna

liverpool cathedral

Liverpools Katedral, Foto: Miguel Mendez

Liverpools katedraler är mycket olika varandra, men båda har fascinerande historier. Vyn från toppen av Anglican Tower är helt otrolig. Katedralerna binds samman av en av stadens vackraste gator, Hope Street, som nyligen blivit utsett till den vackraste gatan i Storbritannien. När du är där kan du passa på att stanna på The Quarter, ett mycket populärt kafé, och äta lunch.

Besök muséerna och galleriorna

Liverpool har fler muséer och gallerior än någon annan stad i Storbritannien, bortsett från London. Oavsett vad du tycker om inom konst och kultur kommer du här att kunna hitta flera intressanta och lärorika utställningar som kommer att hänföra dig. Utöver de stora och välkända sevärdheterna och galleriorna finns det flera mindre där du kan hitta lite ovanligare saker.

Gå på en traditionell pubrunda i Georgian Quarter

Skolan ligger på gränsen till Georgian Quarter, där du, utöver vacker arkitektur, kan hitta många mycket trevliga traditionella engelska pubar för att avnjuta en god öl. The Roscoe Head, Ye Cracke, The Grapes, The Belvedere, The Caledonia och Peter Kavanaghs är alla fulla av karaktär och trevligt sällskap och ligger inte mer än 10-15 minuters promenad ifrån varandra. Även om du inte gillar pubar finns det en du verkligen inte får missa, The Philharmonic Dining Rooms (The Phil). Detta ginpalats från sent 1800-tal, ett kulturminnesmärke över den viktorianska tidens dryckesvanor, är känd för sin kulturmärkta herrtoalett, vilken även kvinnor får besöka som del av en guidad tur.

philharmonic dining rooms-liverpool

Inredningsdetalj på the Phil, Foto: Matthew Black

John Lennon klagade bittert att priset för berömmelse är “att inte kunna gå till Phil för en drink”. Puben tjänade som ett vanligt tillhåll för The Beatles i sina tidiga dagar och det är lätt att förstå varför. The Phil (som den kallas) är en stor gammal pub med prisvärt traditionellt “pubkäk”. Alla mörka träpanelerna på väggarna, mosaikgolvet och en central, hästskoformad bar, upplyst med utsmyckade glasmålningar, är en fröjd för ögat.

Sätt dig i ett av de två privata rummen – Brahmsrummet och Lisztrummet – eller se och bli sedd i Grande Lounge, med sina kristallkronor, glasmålningar och magnifika gipstak.

Andra platser du kan vilja besöka är The Kazimier (en otrolig, speciell, artistisk klubb med alla möjliga typer av konserter och events), Camp and Furnace (även det ett trendigt ställe för olika events) och Alma de Cuba (en högklassig bar i en ombyggd kyrka).

Ta tåget ‘Another Place’

crosby beach liverpool

Crosby Foto: RuaraidhG

Bara 20 minuter bort med från stadens centrum med tåg kommer du till Crosby. Här kan du se Anthony Gormleys spektakulära statyer, alla 100 stycken. Om du tycker om att promenera, tar det ungefär 2 timmar att gå längst stranden till Formby. Detta är en mycket vacker sträcka av kustlinjen, känd för sina röda ekorrar som bor i skogen precis intill stranden.

Titta in på visitliverpool.com för mer information.

Detta är bara tio fantastiska saker att göra i Liverpool för under £20, och vi kunde ha valt så många fler! Sugen? Få reda på mer om en kurs i engelska i Liverpool.

Stort tack till Sarah Byrne på Liverpool School of English för hennes hjälp med denna artikel.

By Alex Hammond

What do you think?