10 saker att göra i Cardiff för under 20 pund

Resor November 13, 2018

Om Wales inte finns i din sinnevärld, borde den göra det! Huvudstaden, Cardiff, är den bästa platsen för studenter. Faktiskt blev den framröstad som både den bästa staden i Storbritannien för unga människor och som Storbritanniens lugnaste urbana område! För din information har vi därför satt samman en lista på 10 fantastiska saker att göra i Cardiff som vem som helst har råd med, vissa är till och med gratis. Vi kör!

 

1. Utforska Cardiffs parker

Wales är känt för sin underbara natur och Cardiff gör ingen besviken! Tillbringa dagen i den vidsträckta Bute Park (stor som 75 fotbollsplaner) alldeles bakom Cardiff Castle och på bekvämt gångavstånd från centrum. Ta en cykeltur, gör en picknick eller strosa längs Sculpture Trail. Om du vill komma ut ur staden, kan du ta en dagstur upp till Brecon Beacons National Park för vandring, ridning och cykla mountainbike, eller tillbringa natten med att tälta och att titta på stjärnorna!

> Kolla upp!

2. Gå på en komediföreställning

Ett av de bästa sätten att praktisera din engelska och att koppla av efter lektionerna, är att gå och se en komedi. The Glee Club är Cardiffs mest kända komediklubb och med studentrabatt på biljetter, mat och dryck, kan du skratta hela kvällen för så litet som 6 pund..

> Kolla upp!

3. Tillbringa en regnig dag på ett museum

Under din vistelse i Storbritannien kommer det vid något tillfälle att regna på dig, så varför inte spendera den gråa dagen på ett av Cardiffs bästa museer? Kronjuvelen är Cardiffs Nationalmuseum, som hyser en enorm konstsamling och naturhistoriska utställningar. Cardiff Story Museum låter dig kika in i stadens förflutna och St Fagans National History Museum levandegör historien med hantverkare som praktiserar sitt värv, plus walesiska djur, ett historiskt slott och trädgårdar. Det bästa? Alla tre museer är helt gratis!

4. Prova Welshcakes vid tedags

En av de härligaste sakerna att göra i Cardiff är att prova dessa smakliga små godsaker. Welshcakes är stora som en handflata och gjorda med smör, mjöl, ägg, mjölk, russin och kryddor och med pudersocker ovanpå. Missa inte Fabulous Welshcakes i Castle Arcades, där en liten kaka bara kostar dig 50 pence. På Cardiff Central Market, hittar du Cardiff Bakestones, där en traditionell welshcake endast kostar 30 pence. Det säljs också welshcakes med citron- eller Nutellasmak och även kakor i jätteformat!

> Kolla Upp!

5. Spela partybingo

Detta är inte din mormors bingospel. Bingo Lingo har blivit en trend över hela Storbritannien och i Cardiff hittar du det på The Depot på fredagskvällar. Här finns en DJ, drinkar, neonljus, konfetti och, naturligtvis, bingo. Inträdesavgiften är bara 5:50 pund med bingobrickor à 1 pund. Det är alltid utsålt och om du har tur vinner du tillbaka dina pengar!

> Kolla upp!

6. Bli kulturell på ett konstgalleri

Alldeles runt hörnet från Celtic English Academy, hittar du Kooywood Gallery, som skryter med att ha ”det bästa av etablerade och kommande walesiska konstnärer” och Martin Tinney Gallery på andra hållet. Andra bra alternativ inkluderar BayArt Gallery, bara fem minuters färd från havet och det prestigefulla Albany Gallery.

> Kolla upp!

7. Lyssna på litet levande musik på The Tramshed

En gång i tiden ett järnvägsstall, är nu The Tramshed platsen i Cardiff för att lyssna på bra levande musik. Hyllningar till Amy Winehouse, Bob Marleys band The Wailers, en 13-mannaorkester som spelar hits med Destiny’s Child … detta är bara några av de medryckande konserterna du hittar på deras program!

> Kolla upp!

8. Åk ut från staden till stranden

När du känner att du vill byta miljö, är Whitmore Bay Beach den perfekta platsen att bege sig till. Ta tåget till Barry, en liten kuststad som du når efter en halvtimmes resa från centrala Cardiff. Strosa i sanden eller gör ett nostalgiskt besök till Barry Island Pleasure Park med sitt Pariserhjul och andra åkattraktioner!

> Kolla upp!

9. Bli barn på nytt och spela minigolf eller åk skridskor

Samla en grupp vänner och ge er iväg till det djungelinspirerade Treetop Adventure Golf. Ni kan spela på två olika 18-hålsbanor för endast 13:50 pund och sedan ta en drink eller en öl i baren! Nere i Cardiff International Sports Village hittar du Ice Arena Wales, som tar mindre än 10 pund för inträde och skridskouthyrning.

> Kolla upp!

10. Prova lite fettrik nattamat

Cardiffs nattliv är legendariskt och efter en natt med drinkar och dans är du definitivt i behov av litet nattamat. Efter det att barer och klubbar stängts, ger sig alla av till ”Chippy Lane” där favoriten är ostchips och currysås (de som säljs på Dorothy’s Fish Bar är aldrig fel).

> Kolla upp!

Sugen på att åka till Wales? Plugga utomlands i Cardiff och det kommer att bli jättelyckat utan att du behöver gå bankrutt!

 

Planera för en resa till Cardiff och upptäck Wales

By Leah Ganse

What do you think?