10 saker att göra i Nice för under 20 euro

Resor February 7, 2017

Solsken året runt, vackra stränder, utsökt mat, fantastiska museer … Lita på oss, Drottningen av Franska Rivieran gör ingen besviken! Njut av din språkresa till Nice och låt detta eleganta semestermål avslöja sina hemligheter genom prisvärda aktiviteter som våra vänner på Alpha-B rekommenderar:

 

Smaka på Fenocchios glass

Denna glassbar öppnade 1966 i gamla stadsdelen av Nice och har alltid skötts av Fenocchiofamiljen. Deras glass är så god att har du en gång smakat på den vill du komma tillbaka varje dag och pröva alla möjliga smakkombinationer!

 

Gratis tur till Alziaris olivoljekvarn

Lär dig alla steg i olivoljeproduktionen genom denna intressanta tur genom Alziaris kvarn. Denna tur är gratis och inkluderar en underbar avsmakning av oliver och olivolja.

 

Franska Rivieran från havet

Upptäck Nice och dess praktfulla kust genom en avkopplande entimmes båttur för 18 euro. Från Cap de Nice till Baie des Anges, via den berömda bukten Villefranche, kommer det fantastiska landskapet och de magnifika villorna att förstumma dig.

 

Confiserie Florians söta värld

Denna godisfabrik, belägen i gamla stan, öppnade 1974 efter köpet av den tidigare chokladfabriken Florian, där den franske konstnären Matisse var en stamkund. Utnyttja de gratis rundturerna och se hur personalen förvandlar de bästa regionala frukterna och blommorna till godis!

 

Åk genom hamnen med gratisfärjan

Upplev traditionen på ”LOU Passagin”, den lilla båten som tar dig från ena sidan av hamnen till den andra … gratis! Precis som i gamla tider kör en fiskare den charmerande, gamla pråmen, tjänsten finns att tillgå i fyra månader under sommaren, från 10:00 till 19:00 alla dagar i veckan.

 

Typisk mat på Chez René Socca

Inte den bästa service man kan få, men definitivt den bästa socca! Pröva detta typiska kikärtmjölsbröd och andra delikata rätter som pissaladière och friterade zucchiniblommor. Detta legendariska ställe i den charmiga gamla stan är den bästa platsen för en smakrik paus!

 

Ta en drink på taket

Om du vill se solnedgången från en bra utsiktspunkt, bör du välja en av de bästa takterrasserna i Nice, som ”Villa Garibaldi” eller ”Movida”. Känn de fashionabla vibbarna och starta kvällen med en god cocktail!

 

Coulée verte

Denna 12 hektar gröna korridor i hjärtat av staden är ganska ny, men blev snabbt ett favoritställe både för turister och för lokalbor. Med grönt gräs, palmer, blommor, fontäner och lekplatser, är denna naturliga oas den perfekta platsen att tillbringa en eftermiddag på.

 

Blomstermarknaden på Cours Saleya

Förvilla dig på den berömda ”Marché aux fleurs”! Denna marknad som hålls varje vecka från tisdag till söndag har faktiskt både blommor och mat. Dyk ner i en unik mix av färger och dofter … Och om du går igenom valven har du en vacker utsikt över havet!

 

Blev du förälskad i Nice som vi blev? Låt oss få veta dina tips om hur man kan njuta av staden för under 20 euro!

By Erica Dell'Acqua

What do you think?