10 saker att göra i Montreal för under 20 dollar

Resor July 12, 2017

Montreal är ett Mecka för studenter. Dess överflöd av festivaler, färgstarka food trucks, hipsterkaféer, underbara parker och till och med badstränder, är bara några av de saker att göra i Montreal vi tipsar dig om här. Kolla in vår lista, sammansatt med hjälp av vår vän Elisa från EC Montreal Language School.

 

1. Njut av utsikten från Mont Royal

Varje stad har sin egen parkikon, och Montreals är dess Mont Royal. Studenter flockas till denna gröna oas i stadens centrum, ritad av samma landskapsarkitekt som gjorde Central Park. Ta dig upp till Chalet du Mont Royal, som visar gratis utställningar, och dess enorma terrass och en utsikt som får dig att tappa andan.

 

2. Prova Kanadas berömda ”poutine”

Kanadas nationalrätt, poutine, är en härligt fet kombination av pommes frites och ostmassa, toppad med brunsås. Du kan inte lämna Montreal utan att ha prövat en av La Banquises 30 varianter! Denna färgstarka, klassiska restaurang, öppnade sina dörrar 1968 och är öppen 24 timmar om dygnet. Om du är verkligt hungrig, gå då till Le Gras Dur, där du på onsdagar mellan 17 och 23 kan proppa i dig obegränsat av poutine för 20 dollar.

30298h

 

3. Cykla eller paddla kajak längs Lachinekanalen

Motionera bort de där extra poutinekilona utmed den underbara Lachinekanalen. Hyr en cykel från Ma Bicyclette för straxt under 10 dollar timmen, eller en kajak från H20 Adventures för 20 dollar per timme. När du slutat kan du köpa litet picknickmat på Artwater Market att avnjuta vid kanalen, eller ta en drink på båtbaren Canal Lounge och njuta av utsikten.

 

4. Bekanta dig med Montreals kaffekultur

Det är ingen hemlighet att Montreal kan skryta om fantastiska kaféer som serverar koffeinhaltiga drycker så att du kan ta dig igenom dina lektionstimmar. Italian Café Olimpico, lär servera stans bästa espresso och du kan också prova Crew Collective & Café, som känns mer som en katedral än en kaffebar. Här behövs inget Instagramfilter!

 

5. Åk till stranden

För mindre än vad en kopp kaffe kostar, kan du gå till Clocktower Beach, sticka tårna i sanden och låtsas att du är i ett tropiskt paradis. Med solparasoller, vilstolar och en kylare för att hålla dig sval, kommer du att älska att vara på denna strand i staden med dina nya vänner.

11700h

 

6. Gå på Tam-Tams

Vill du göra en montrealbo svarslös? Be att få en definition av Tam-Tams. Denna fest i Mont Royal Park, tar sitt namn från dess trumcirklar och är till lika delar en musikfest, en hantverksmarknad och en allmän picknick. Så, på söndagar under maj – september finns det alltid någonting att göra!

 

7. Food truckfredagar

Vem gillar inte food trucks? Montreals First Fridays (under maj – oktober) halls vid kanten av Olympic Park mellan klockan16 och 23. Kom och ät dig mätt på det bästa av Montreals godsaker och internationella rätter i en avspänd atmosfär med DJs och sommarsol!

31679h

 

8. Åk skridskor i Atrium

En av alla saker att göra i Montreal är att knyta på dig skridskorna och ge dig ut på isen. Gå till shoppingcentret Atrium, komplett med restaurangtorg och en jättestor skridskobana, mitt i Montreals centrum. Även om du hyr skridskor, ett förvaringsskåp och hjälm (om du vill) betalar du ändå mindre än 20 dollar!

 

9. Käka i Chinatown

Montreals lilla Chinatown är den perfekta platsen för studenter att fixa en billig måltid. På Kalbi Korean BBQ kan du välja att äta så mycket du orkar av koreansk grillmat eller sushi, medan du på Jardin de Jade Poon Kai denna typ av buffé innehåller traditionella kinesiska rätter tillsammans med västerländsk mat. På Little Sheep Mongolian Hot Pot lagar du själv din mat (så mycket du vill ha) i din gryta med het sky. Missa inte den emblematiska porten till Chinatown i korsningen av boulevarderna Saint Laurent och René Lévesque!

04084h

 

10. Njut av skönheten i Botaniska trädgården

Vattenfall, sjöar med näckrosor, kinesiska pagoder, fjärilar, ett växthus fullt av kaktusväxter, en rosenträdgård och ett växthus med tropisk regnskog, är bara några av de skatter som väntar dig i Montreal Botanical Garden. Glöm inte studentkortet som ger dig rabatt!

 

Nu när du betraktar alla fantastiska saker att göra i Montreal, låt oss få veta vad som är din favorit (eller föreslå någonting annat!) i kommentarerna nedan. ?

 

By Leah Ganse

What do you think?