10 saker att göra i Hamburg för under 20 euro

Resor January 11, 2017

Museer, marknader, konserter, sportevenemang … Hamburg är stolt över att vara Tysklands näst största stad! Våra kollegor på Colón Language School gav oss några tips som hjälper dig att njuta av staden för så litet som 20 euro! Ha så kul!

 

Fiskmarknad på söndagarna

Är du morgontidig eller är du en nattuggla? Då är Hamburgs Fiskmarknad någonting du måste se! Gå dit på en söndagsmorgon och låt de berömda och högljudda utroparna underhålla dig. I denna 100 år gamla fisksaluhallen kan du hitta så gott som allt – från fisk och kött till frukt och blommor.

shutterstock_337201262

 

Utforska Schanzen Viertel och Karo Viertel

Ströva runt i dessa hipsterkvarter; du kommer att hitta billiga restauranger av alla de slag (indiska, grekiska, italienska, mexikanska …) och trendiga ställen där du kan dricka en kopp gott kaffe, läsa tidningen eller helt enkelt titta på coola människor som passerar förbi. Och om du har råd att spendera litet mer, finns många fina boutiquer i området.

 

Cykla till Blankense

Hyr en cykel till billigt pris och följ cykelvägen till Blankenese, en exklusiv förort vid Elbes strand, som tidigare var en egen stad. De pittoreska gränderna och de charmiga husen på de branta sluttningarna är helt enkelt underbara … Njut av utsikten!

shutterstock_409807072

 

Den långa natten på Hamburgs museer

En gång om året öppnar mer än 50 museer sina dörrar för allmänheten för en unik natt med kultur och underhållning. Biljetterna för studenter kostar bara 10 euro och inkluderar transport mellan de olika museerna. Kom ihåg att ta på dig bekväma skor … du kommer att få gå mycket!

 

Hamburgs hamns årsdag

Hamburgs hamn är Tysklands största och dess årsdag är en betydelsefull händelse för staden. Tag färja 61 eller 62 för att titta på skeppsparaden eller på bogserbåtsbaletten från vattnet eller njut av de olika aktiviteterna från land!

shutterstock_184775573

 

Julmarknader

På vintern förvandlas Hamburg till en sagostad och erbjuder inte en utan 16 olika julmarknader! Drick glögg (”Glühwein”) och titta på när jultomten flyger över stånden på den mest traditionella julmarknaden framför stadshuset, eller – om du vill se något verkligt annorlunda och unikt – gå på Tysklands enda julmarknad för dig över 18 år (St. Paulis julmarknad).

 

Friluftskonsert i Stadtpark

Stadtpark Arena har stått värd för berömdheter som REM, Lionel Richard och Manu Chao. Även om biljetterna kan vara ganska dyra, tar många människor med sig picknickkorg och njuter utanför av musiken. Njut tillsammans med lokalbefolkningen av hemlagad mat och bra musik!

shutterstock_510510577

 

Gatufestivaler

Hamburg bjuder på många gatufestivaler. På de dagarna är gatorna stängda för trafik och folk sätter upp stånd för att sälja sådant de vill bli av med. Varje gata har sin egen identitet och varje festival är unik … Det är ett fantastiskt sätt att spendera en dag!

 

Sportevenemang

Hamburg älskar sport! Förutom sina två legendariska fotbollsklubbar (FC Sankt Pauli och HSV), erbjuder staden många andra sportevenemang som sitt maraton, sitt triathlon eller EuroEyes Cyclassics. Delta i något av dem eller bara heja på deltagarna!

 

Besök staden Stade

Ta en paus från storstaden och besök den charmiga gamla staden Stade, som ligger en timmes väg från Hamburg och med mycket goda tågkommunikationer. Du kommer att bli förälskad i de typiska husen och i atmosfären!

shutterstock_479870830

 

Har du några bra tips att lägga till listan? Låt oss få veta i kommentarerna nedan.

By Erica Dell'Acqua

What do you think?