10 saker att göra i Galway för under 20 euro

Resor February 11, 2020

Den europeiska kulturhuvudstaden 2020, Galway, är det perfekta vykortet över en irländsk stad. Från at lyssna till traditionell, levande musik, till att strosa längs strandpromenaden eller att ta sig en pint Guinness, finns det alltid någonting att göra i Galway som inte ruinerar dig under din språkresa! Titta på våra 10 topprekommendationer, som vår partnerskola Atlantic Languages, vänligen hjälpt oss med.

1. Strosa längs Shop Street

Vandra nedför Shop Street i Galways brusande centrum med sina färgrika pubfasader, gatuartister som spelar irländska ballader, lukten av fish and chips, och, naturligtvis, massor av affärer. Det är en fest för sinnena och perfekt att göra som första sak i Galway!

Old city street at night

2. Lär känna nattlivet i Galway

Det finns inte mycket som kan jämföra sig med en utekväll i Galway. Titta in på en av stadens äldsta pubar, The Crane Bar, där du underhålls av irländsk, levande musik. Beställ en pint för under fem euro (endast kontanter) och trängs med lokalbefolkningen!

3. Besök lördagsmarknaden vid St Nicholas Church

Ven älskar inte gatumarknader? Denna lördagsmarknad (öppen mellan 8 och 18) är proppfull av marknadsstånd som erbjuder konsthantverk, internationell snabbmat, från curry till crêpes, samt bröd och andra färskvaror. Detta är den perfekta platsen för att fylla på förrådet till picknicen!

shutterstock_129146456

 

4. Gå på en irländsk berättartillställning

Historieberättande är en obestridligt irländsk tradition. Ta dig till den charmiga Claddagh Cottage på den tredje onsdagen i varje månad för en levande tillställning av historieberättande och improvisation, känd som Moth & Butterfly. För endast fem euro kan du integrera dig och öva dina språkfärdigheter!

5. Åk ut ur staden till Cliffs of Moher

Det är ingen hemlighet att Cliffs of Moher är ett av Irlands mest häpnadsväckande naturliga underverk. Som tur är för dig når du dessa enkelt från Galway med buss, som tar ca två timmar och en kvart. Du kommer aldrig att glömma det första ögonblicket när du ser dessa otroliga klippor!

shutterstock_39759274

6. Köp en Claddaghring

Souveniren från Galway som är ett måste är utan tvekan en Claddaghring. Den sägs ha sitt ursprung i en irländsk fiskeby på 1500-talet. Denna vackra lilla sak föreställer två händer som omsluter ett hjärta med en krona på toppen. Medan många juvelerare i Galway säljer denna ring, kan du hitta en i en souveniraffär för under 20 euro. Glöm bara inte reglerna för att bära den – om hjärtat är vänt mot dig betyder det att du är upptagen. Om hjärtat är vänt från dig är du singel och öppen för kontakt!

7. Pröva en testund på The Secret Garden

En av de gamla traditionerna i Galway är eftermiddagste! Pröva The Secret Garden, ett mysigt terum som serverar ett brett sortiment av teer plus smakrika godsaker som citronmaränger, cheesecakes och farliga chokladbakelser. Du kan även pröva shishate här, men ta inte fram mobilen – det finns ingen Wi-Fi, så du kan inrikta dig på att göra nya bekantskaper eller bara koppla av med en bok på ditt nya favoritkafé.

8. Käka ”fish and chips”

Det skulle vara ett misstag att komma till Galway utan att pröva dess berömda fisk & skaldjur! För en billig måltid kan du prova McDonagh’s i slutet av Quay Street och äta en jätteportion gyllene fish and chips. Oslagbart!

01_Galway_city_Quay Street

9. Besök katedralen i Galway

Arkitekturälskare, se upp! En fantastisk gratisaktivitet är att besöka den hänförande 1900-talskatedralen i Galway. Du kommer att häpna över rosettfönstret, mosaiken i taket och de massiva stenvalven. Besök katedralen under en gudstjänst eller under en sommarkonsert och lyssna till en orgelkonsert.

10. Titta på solnedgången från Salthill Promenade

För att spara det bästa till sist, en promenad längs Salthill Promenade är ett absolut måste. Utforska stigen som sträcker sig längst buktens steniga strand och stanna vid Perks Funfair och Galway Aquarium. Glöm inte att njuta av solnedgången vid horisonten över Galwaybukten – oförglömligt!

05_Galway_city_Salthill Promenade

Har du några egna rekommendationer om saker att göra i Galway för under 20 euro? Berätta för oss i kommentarerna nedan!

Study abroad in Galway

By Leah Ganse

What do you think?