10 saker att göra i Bournemouth för under 20 pund

Resor October 14, 2016

Med 11 km strand och ett pulserande nattliv, är Bournemouth det perfekta resmålet för en språkresa till England. Vi bad våra kollegor på Kings att rekommendera 10 saker att göra för under 20 pund. Här är listan, ha så kul!

Brownsea Island

Känner du för litet frisk luft? Brownsea Island, alldeles utanför Poole Harbour, är ett vackert naturreservat med en av de största populationerna av den hotade röda ekorren. Ta färjan (11 pund) och upptäck den brittiska verskonen av en ”öde ö”. Inträde: 5 pund.

shutterstock_208009885

Splashdown Waterpark

Ja, britterna älskar att tillbringa semestern vid Medelhavet, men de som stannar kvar vid Engelska Kanalens stränder har också rätt till bad! På Splashdown Waterpark kan du åka några av Storbritanniens värsta vattenrutschbanor för endast 11:50 pund (per tvåtimmarspass). Oh, glöm inte att använda solkräm!

Vintageshopping

Gillar du vintagesaker, ta dig till Christchurch Road i Boscombe, som ligger på gångavstånd från Bournemouth centrum. Allt från porslinstekoppar till trendiga kavajer – utforska de små antikaffärerna för att hitta de bästa retrokläderna, skorna och heminredningsdetaljerna. Ett måste!

shutterstock_413227996

High Tea på Frieda’s Tea Room

“Cream tea” (scones med grädde och sylt) är en av de mest engelska delikatesserna du kan pröva och en av de bästa platserna att njuta den i Bournemouth är på Frieda’s Tea Room. Bekvämt beläget i centrum av staden, dess kitschiga stil och det underbara urvalet av kakor, gör det till det perfekta stället för att njuta av sötsaker.

shutterstock_57211504

Bournemouth Zip

I slutet av Bournemouth Pier, ger dig Pier Zip en unik upplevelse: ta ziplinebanan tillbaka till stranden och flyg över vågorna. Pris: 18 pund per person.

Kustpromenader

Bournemouth har en kustlinje som är sju miles lång och perfekt för att utforska till fots eller per cykel. Utöver fantastiska vyer, kan du njuta av många restauranger, affärer och lokala attraktioner som du hittar längs vägen. Självklart, du behöver inte spendera en enda penny på detta äventyr.

shutterstock_371912905

New Forest

En kort tågresa från Bournemouth ligger den vackra New Forest National Park, som är full av djurliv och där du hittar ett flertal traditionella engelska byar. Gå en promenad, ta cykeln eller njut helt enkelt av en lunch på en pub … här finns något för var och en! Pris: tur- och returbiljett till Brockenhurst kostar från 7:60 pund.

Bournemouth Gardens Tennis Centre

För bara 10 pund kan du spela en tennismatch på Bournemouth Gardens Tennis Centre. Beläget bredvid de vackra Bournemouth Pleasure Gardens och längs Bourne Stream, erbjuder detta tenniscenter både utomhus- och inomhusbanor. Inget medlemskap behövs!

Corfe Castle

Delvis förstört 1646, är Corfe Castle en av de mest symboliska lämningarna från det engelska inbördeskriget. Låt dig tjusas av dessa ruiner och häpnadsväckande vyer över Purbeckdistriktet. Besök detta fascinerande ställe och res tillbaka i tiden för under 10 pund (plus bussbiljett).

shutterstock_104011010

Om du har varit i Bournemouth och har egna tips om vad man kan göra för under 20 pund, dela med dig av dem i kommentarerna nedan!

By Carlos Heras

What do you think?