10 saker att göra i Barcelona för under 20 euro

Resor June 29, 2016

Belägen på den iberiska halvöns östra kust och invid Medelhavets varma vatten, är Barcelona fullt av historia och hemligheter som väntar på att upptäckas. Det är en kosmopolitisk och modern stad där det alltid finns någonting att göra:

 

’Pinchos’ på Calle Blai

I stadsdelen Poble Sec finns en gågata dit lokalbefolkningen går för att njuta av en kall öl och pinchos. Den första baren som erbjöd prisbilliga pinchos (små munsbitar) på denna gata var ”Blai Tonight”. Sedan har många andra följt efter i trenden.

shutterstock_413284360

 

Hemliga hörn

De kanske inte är så hemliga, men definitivt mindre överfulla än på andra ställen i staden. Bakom katedralen har ”Templo de Augusto” en liten innergård med fyra romerska kolonner som upptäcktes på 1800-talet. Ett annat gömt hörn är kyrkan Santa Anna, som ligger bara några meter från den livliga Plaza Cataluña. Dess romerska kloster är en lugn oas mitt i staden.

shutterstock_113576851

 

Marknader för alla smaker

Om du gillar antikviteter måste du besöka ”Mercado de los Encants”. Den är öppen varje måndag, onsdag, fredag och lördag från 9:00 till 20:00. Om du föredrar boutiquemarknader, hålls marknaden Palo Alto det första veckoslutet i varje månad. Inträdesavgiften är endast 3 euro.

 

Botaniska trädgården

I Montjuïc hittar vi en av stadens andningshål. Den botaniska trädgården har lokala katalanska växter och träd och främjar respekten för naturen. Inträdet kostar 3:50 euro, men är gratis varje söndag efter klockan 15:00.

 

Varm choklad och ’churros’ på Calle Petritxol

Den första asfalterade gågatan i Barcelona är numera paradiset för chocolate con churros. Denna 130 meter långa och 3 meter breda gata i de gotiska kvarteren är full av granjas (typ konditori eller kafé), där du kan ge efter för sötsuget och lära dig om stadens seder och bruk från mosaikerna som pryder väggarna utmed gatan.

shutterstock_282070772

 

El Palau de la Música Catalana

En underbar, modernistisk byggnad från tidigt 1900-tal, rymmer ”El Palau de la Música Catalana”. Du kan gå på en show i konsertsalen för under 20 euro, beroende på artist och placering. Här finns också guidade turer för 18 euro.

shutterstock_160441916

 

Piknic Electronik

Detta evenemang tar elektronisk musik till hela familjen. Ta din picknickkorg och gå upp på kullen Montjuïc och njut av en dag och en kväll med olika DJs. Om du inte vill bära med dig egen mat, hittar du stånd med mat och alla sorters drycker. Inträdet kostar 15 euro.

 

Museer

Barcelona har utmärkta museer och de kostar aldrig mer än 20 euro i inträde. Om du vill betala ännu mindre ska du gå den första söndagen i varje månad – då är det gratis! Emellertid får du bereda dig på att köa ett tag!

shutterstock_309013070

 

Sant Pau-sjukhuset

Du behöver inte vara sjuk för att besöka det största modernistiska byggnadskomplexet i Europa. Det nya sjukhuset ligger i en modern byggnad alldeles bredvid det gamla komplexet, vilket nu är ett kunskapscentrum som erbjuder guidade turer. Även om du bara går dit för att betrakta dess imponerande fasad, är det värt det.

shutterstock_421599886

 

Unika biografer

Utöver många kommersiella och fristående biografer, finner du i Barcelona ”Phenomena”, en biograf som minner om ljusen och de röda mattorna från forna tider. Här visas klassiska filmer från 70- och 80-talen i originalversion, liksom modernare filmer. Vill du få litet frisk luft, kan du sommartid glädjas åt ett urval filmer i vallgraven runt slottet Montjuïc.

 

Du kan antagligen inte vänta att besöka staden nu! Kolla alla våra kurser i spanska i Barcelona och ge oss dina tips i kommentarerna nedan.

By Xisela Maneiro

What do you think?