10 kaféer i Seoul som du absolut måste besöka

Resor May 28, 2019

Om du planerar en resa till Seoul, bör en matplan stå högt på din prioriteringslista – utsökt koreansk mat hela dagen låter som en dröm som blivit verklighet och det finns verkligen en enorm variation i den koreanska huvudstaden att skämma bort dig med. I Seoul finns några av de mest fantastiska kaféerna och restaurangerna och det är inte bara traditionell koreansk mat som står på menyn. Kaféerna i Seoul står för en stor del av det lokala matutbudet, med allt från bloggare till turister som står i kö för att prova det senaste inom kafévärlden.

Det verkar ofta som om ett nytt kafé poppar upp i Seoul varje vecka och drar till sig horder av trendsättare med sina Instagram beredda – och varje gång blir de nya kaféerna kaxigare, ljusare och större. För att verkligen blanda sig med lokalbefolkningen, sätt upp ditt sociala mediakonto och börja planera din kaférundtur. Vi har gjort en lista på några av de mest spännande, nyskapande och inspirerande kaféerna i Seoul som du bör besöka på din språkresa till Korea!

Café Bora

Ordet bora betyder lila på koreanska och det är lätt att se varför kaféet heter så, så fort du kommer innanför dörren. Café Bora erbjuder ett brett sortiment av lilafärgade desserter inklusive lila latte, lila glass, lila maränger och lila bingsu (en traditionell koreansk dessert gjord av riven is). Vad är hemligheten bakom den intensiva lila färgen? Sötpotatis! Om du aldrig har prövat lila sötpotatis, är Café Bora den perfekta platsen att börja – du kommer att bli frälst omedelbart!

 
View this post on Instagram
 

#180205 #카페보라 #보라빙수 #보라아이스크림 #보라티라미수 #보라떼 #서울 #한국 #Korea #Seoul #안국역

A post shared by ㅇㅎㅎ.tw (@awoo.studio) on

Thanks Nature Café

Seoul är känd för sina kaféer med djurteman, men här finns mycket mer än vanliga mötesplatser för katter och hundar. Thanks Nature Café ligger i det trendiga Hongdae University-området och är stadens första (och enda) fårkafé. Du kan klappa fåren och ge dem litet gräs i deras hage utomhus, innan du går in och svalkar dig med en uppfiskande fruktdryck eller knaprar på en koreansk toast, närmare den franska varianten än den du förväntar dig hoppa upp ur en brödrost. Prova den klassiska koreanska kombinationen honung, vitlök och smör – en smakprofil som tagit nationen med storm!

Banji Café (반지마을 banji ma-eul)

Från gör-ditt-eget-telefonskalkaféer till kaféer där du gör slime. Seoul har allt om du är ute efter kaféupplevelser. Om får inte är din grej, erbjuder Hongdae-området mycket annat inklusive Banji Café där du kan tillverka ringar – helt perfekt för en date! Det här kaféet blev populärt efter att ha varit med i en koreansk datingshow, Vi gifte oss, men det är inte bara för älskande par. Personalen visar dig också hur du gör armband eller halsband om du föredrar dessa. Även om det kan bli ett dyrt kafébesök, är det en verkligt unik upplevelse. Ta med dig en bok och koppla av med en kopp kaffe medan din nytillverkade ring blir färdig.

Creamfields

Om du letar efter ett kafé i Seoul där överdådet är kung, behöver du inte gå längre än till Creamfields i stadsdelen Seodaemun. Utbudet av cupcakes borde vara nog för att övertyga alla att göra ett besök, men den verkliga grädden på moset är kaféets Monsterlatte, en enorm best dekorerad med tjock vispgrädde och miniatyrmaränger. Denna vackra dryck är nog för att förbättra humöret på vem som helst!

‘Poop café’ 또옹카페 (ddong ka-pe)

Hur grovt det än låter, är Seouls ’poop café’ faktiskt ganska sött. Du kanske aldrig tänkt att det skulle vara speciellt attraktivt att dricka en latte från en miniatyrtoalett, men är man i Seoul så är man! I staden finns världens enda bajsmuseum – det verkar finnas ett tema här! Medan namnet kanske inte låter så trevligt, har bajskaféet faktiskt en del godsaker att erbjuda, med scones och ddong-bang (bajsbröd) fyllda med choklad och röda bönor som specialitet.

 
View this post on Instagram
 

After that little snack, time to drink out of toilet bowl 😋🚽 #SoloTravel #SoloTraveller #Visa @apvisa

A post shared by Vern Enciso 🦒 (@vernenciso) on

Banana Tree Café

Seouls utlänningsvänliga stadsdel, Itaewon, är full av kaféer och restauranger som erbjuder mat från hela världen. Historiskt först befolkat av japanska kolonialister, blev den sedan tillhåll för amerikanska soldater, vilket gör att denna del av staden har en distinkt kosmopolitisk atmosfär. När du är där, passa på att besöka Banana Tree Café, där du kan beställa kakor, originellt serverade i blomkrukor, eller fantastisk sockervaddslatte.

Zapangi

Zapangi, inspirerad av det koreanska ordet för varuautomat, hittar du i Mangwon-dong, en stadsdel där nystartade restauranger dyker upp överallt. Ditt uppdrag här är enkelt: ett snabbt foto av den rosafärgade dörren, formad som en varuautomat, och ett val mellan en slushie med enhörningstema eller en sötpotatiskaka som ser ut som en sjöjungfru. Du kommer inte att kunna lägga ifrån dig din kamera en sekund!

 
View this post on Instagram
 

너네랑 매일 놀고시퓨💙

A post shared by 김소해 (@heehee_keekee) on

Very Vary Berry Buffet – Banyan Tree Hotel

Även om det inte är ett kafé i strikt mening, är du i Seoul under jordgubbssäsongen (runt februari till april) bör du definitivt besöka någon av jordgubbsbufféerna på stadens hotell. Koreanska jordgubbar är stora, saftiga och svåra att motstå, speciellt när de presenteras på så många sätt! Tårtor, maränger, Pavlova, jordgubbar med chokladströssel – på en jordgubbsbuffé hittar du allt du kan tänka dig. Räkna med att betala 45 000 – 65 000 won (400 – 600 kr) för denna unika bärupplevelse.

Matchacha

Seouls första matchakafé är en oas bortom larmet, i en fridfull grönskande del av staden – och är ett absolut måste för den som älskar te. Letar du efter litet lugn och ro, är Matchacha ett fantastiskt val, där ingen musik spelas och gästerna pratar i lågmälda toner medan de smuttar på en ismatcha eller ställets specialitet, Matcha Blanc, blandad med mjölk och serverad med en utsökt kamomillgrädde.

View this post on Instagram

일요일 오전 잘 보내고 계신가요☺️ 주말 티타임을 위해 집에서 간단히 맛차를 격불하는 팁을 알려드리려고 합니다.🍵 . . 보통 맛차는 밥그릇 처럼 생긴 다완이라는 잔에 격불하여 바로 마시는데, 이번에는 숙우에 격불하여 작은 찻잔 두잔에 나누어 마셨어요. 상황에 맞게 속이 깊은 다완, 숙우, 혹은 볼 종류의 도자기를 사용해 주시면 됩니다! . . 1. 먼저, 사용할 잔과 차선을 예열합니다. 건조한 상태의 차선은 부러질 수 있어요! 2. 잔에 차선으로 두스쿱, 2g 정도의 차를 넣어주어요. 좋은 맛차는 선명한 색감과 고운 입자, 격불했을때 부드러운 거품을 만들어줍니다. 3. 80도 정도의 따뜻한 물 70ml 정도를 부어줍니다. 물이 뜨거울수록 떫은 맛이 많이 나오기 때문에 끓인 물을 조금 식혀주세요. 🙂 4. 격불을 할때는 위에서 아래로 차선을 잡고 12시에서 6시 방향으로 “착착착” 소리가 나도록 쳐줍니다. 과정을 영상으로 확인해주세요! 5. 표면의 큰 거품들은 차선을 사용해 위아래로 달래주듯 깨주고 고요한 거품만 남겨줍니다. . . 맛차는 마음을 차분하게 하면서도 정신을 맑게 해주기 때문에 아침이나 점심 식사 후를 베스트 맛차 타임으로 추천드립니다🍵💪🏻 . . . . #맛차차#맛차#말차#녹차#그린티#티타임#티#차한잔#다도#서울숲#성수동#휴식#한칸다실#matcharitual#matchacha#matcha#teaceremony#greenenergy#peace#zen#seoul#seoulforest#moment#vibes#抹茶#té

A post shared by 맛차차 (@matchacha_seoul) on

Sobok

Glassälskarna ska absolut inte missa Sobok, där mjukglassen görs av en blandning av brunt ris och en traditionell rissirap som heter jocheong, vilken ger glassen ett rikt, varmt djup i stället för en direkt sockerkick. Deras vackra glass kommer i olika smaker och serveras med saftgelé och injeolmi, mjuka, porösa riskakor, överdragna med ett läckert bönmjöl med en nästan rostad smak. Sobok har flera filialer runt om i staden och över hela landet, så dt finns ingen ursäkt att inte pröva dessa läckerheter!

Har vi lyckats övertyga dig? Seouls kaféer och restauranger är bara en liten del av den koreanska erfarenheten! Om du är sugen på att upptäcka mer och att lära dig hur du läser en meny när du är där, kan vi hjälpa dig att planera den perfekta språkresan till Sydkorea!

Upplev ditt koreanska äventyr

Källor:

  • blog.onedaykorea.com/strawberry-buffet-seoul/
  • www.christinahello.com/korea-trip-january-26-2018-part-1-myeongdong-mangwon-market-zapangi/
  • lurvethelife.blogspot.com/2016/07/thanks-nature-cafe-hongdae-sheep-cafe.html
  • www.timeout.com/seoul/restaurants/cafe-bora
By Emily Lawrenson

What do you think?