Ett beslut värt att hålla: lära ett nytt språk 2017

Lär dig språk December 19, 2016

Efter helgperiodens överflöd, nu har du chansen att bestämma dig för några mål inför det kommande året: Kanske vill du sluta röka, sluta dricka eller sluta slösa tid på nätet?

Om du lyckas kommer du att behöva något roligt att göra istället för att röka, dricka eller slösa tid på nätet!

Får vi ödmjukast rekommendera att du lär dig ett nytt språk?

Gör du en språkresa utomlands har du ingenting att förlora: det är bra för dig, för din hjärna och du får mycket roligt.

Anledningar att lära sig ett nytt språk

Öka dina karriärsmöjligheter:

Arbetsgivare letar efter kandidater med kunskaper i främmande språk, för medarbetare med språkkunskaper kan kommunicera med omvärlden. Och utöver vinsten med att studera utomlands, utvecklar du ett stort antal mjuka färdigheter, vilka är nödvändiga för företagen och för egenföretagarna.

Språkfärdigheter är nyttiga i ett stort antal karriärer och inte bara i självklara sådana, som översättare eller lärare.

Självförtroende

Kalla det självförtroende, kalla det mognad, kalla det världsvana… att ge dig ut och spendera tid med att studera i ett annat land, förändrar dig till det bättre. Du skaffar vänner från hela världen.

Attraktionskraft

Kalla det självförtroende, kalla det mognad, kalla det världsvana… nej, vänta, det har vi just nämnt. Men det är tveklöst så att du blir mer attraktiv om du kan tala ett främmande språk.

Se världen som en infödd

Det är stor skillnad på att se världen som turist och att tränga under ytan på en kultur. Genom att lära dig det lokala språket får du en autentisk möjlighet att förstå ett land från inifrån.

Det är bra för din hjärna

Tvåspråkiga har friskare hjärnor, vilka är mer motståndskraftiga mot demens och bättre på att fokusera på uppgifter. Bevisen för detta ökar ständigt.

Det är roligt

Språkundervisningen har förändrats dramatiskt från tiden då gammaldags lärare plågade eleverna i klassrummet. Språkskolor använder en kommunikativ, stödjande pedagogik som gör lärandet roligt.

Snabba framsteg

Tänk dig att kunna föra en konversation på ett nytt språk vid denna tid nästa år. Låter bra, inte sant? Starta i januari så kommer du lätt att kunna konversera om ett år.

Stora rabatter för tidiga bokningar

Boka din kurs några månader I förväg så får du en speciell “Early Bird”-rabatt. Du kan starta kursen när som helst under året, men ju tidigare du bokar, desto bättre!

 
Bild: Hey Paul Studios (CC BY 2.0)
By Alex Hammond

What do you think?