Fem skäl varför du borde studera engelska i Irland

Lär dig språk June 22, 2021

Söker du det bästa landet för att studera engelska? Läs vårt senaste blogginlägg om varför Irland kan vara det perfekta valet för dig

Med bokstavligen hela världen för dina fötter kan det vara lite förvirrande att välja var du ska studera ditt målspråk För dig som vill lära dig engelska vill vi berätta varför du bör välja Irland som ditt andra hem under studierna. Så, med detta sagt, låt oss börja!

Utbildning med kvalitet

Nu, innan vi kommer in på de mer spännande detaljerna om ditt framtida studentliv i Irland, låt oss prata om den viktigaste aspekten av att studera utomlands: studierna.

I många cirklar tenderar utbildning i Irland ofta att överskuggas av sina två angränsande kusiner: England och Skottland. Även om det är sant att båda dessa länder har en utbildningskvalitet på världsnivå, är Irland inte det svarta fåret i denna geografiska familj!

Utbildning i Irland är en stolthet för många i landet, med många som rankar Irland som ett av de högsta kvalitetsutbildningssystemen i Europa. Utöver sitt imponerande utbildningssystem, finns det en stark undervisningstradition i landet. där Irland kan visa på högre resultat än i nästan alla andra europeiska länder när det gäller studenter som examineras från högre utbildning.

Vi kunde fortsätta att ge dig siffror, men de visar alla i huvudsak samma resultat: Irländska skolor producerar på ett tillförlitligt sätt välutbildade studenter och anses vara i nivå med många av de bästa skolorna över hela världen.

Irländarna väntar på att få välkomna dig!

Så, då har vi konstaterat att Irland har ett bra skolsystem, men vad sägs om studenterna själva? Alla som har satt sin fot i en skola vet att även den bästa skolupplevelsen kan förstöras om dina klasskamrater inte får dig att känna dig välkommen.

Lyckligtvis är det inte fallet i Irland!

Irländarna har fått ett rykte om sig att vara fantastiska värdar, både för sina grannar och för främlingar. Många tror att detta härstammar från början av den irländska civilisationen, där gästfrihet krävdes enligt lag. Det var lag att varje medborgare var skyldig att bjuda in passerande resenärer till sitt hem för mat och förfriskning eller svara för konsekvenserna!

Medan dessa drakoniska lagar har tacksamt bleknat i historien, har kulturen och tanken med gästfrihet bevarats genom generationerna. Idag kan alla som vill besöka Irland förvänta sig ett varmt och generöst välkomnande

Denna varma inställning till resenärer kommer att vara till nytta för dig när du bestämmer dig för att resa omkring i landet. Men vad finns det att se?

Underbara landskap

… tydligen, ganska mycket!

Visste du att Irland är känt av många som “Smaragdön”? Denna term var först myntad på 1700-talet av den irländske poeten William Drennan och bara en titt på bilden ovan berättar varför.

Irland är välsignat med stora, frodiga gröna fält från norr till söder, vilket ger landsbygden en intensiv färg som Drennan (och många efter honom) liknade vid denna dyrbara ädelsten.

När ett lands natur äger så mycket skönhet bara i sig själv, kan du ana hur din faktiska upptäcktsresa kommer att få dig att tappa hakan …

… och det med rätta!

Irland rymmer massor av vacker natur, ett perfekt exempel på bilden ovan är Giant’s Causeway: en bergformation som skapats av vulkanisk aktivitet och som ser ut som den var snidad av jättarna själva!

Om geologiska mästerverk är inte din grej, har Irland också en fantastisk kust av orörda sandstränder, varav många är perfekta för fiske, surfing och (för de modiga!) simning. Irlands landskap har även utnyttjats av skaparna av den populära serien Game of Thrones, som filmade på ett antal platser i hela landet.

Skaparna av Game of Thrones är kanske de senaste konstnärerna som är inspirerats av Irlands skönhet, men de var långt ifrån de första! Det är därför Irland kan skryta med …

En rik litterär tradition

Att lära sig engelska handlar inte bara om hur mycket du lär dig i skolan eller studerar hemma – en stor del av lärandet kommer från hur mycket du fördjupar dig i värdlandet och dess kultur och det kommer du med säkerhet att göra då du studerar engelska i Irland

Kanske på grund av sin avundsvärda naturskönhet, har Irland producerat en stor mängd berömda författare och poeter, inklusive inte mindre än fyra Nobelprisvinnande författare! Denna irländska litterära tradition går tillbaka otaliga tusentals år och landet kan skryta med några riktigt stora namn i den litterära världen, som George Bernard Shaw och Oscar Wilde.  

Litteratur är hörnstenen för både språk och kultur, så vad kan vara bättre än att studera engelska i ett land som värderar litteratur så högt?

Fördjupande och roligt studentliv

Det finns många exempel i den här artikeln på hur mycket du kan njuta av Irland och hur mycket du kommer att lära dig, men ingen av dessa kan ge dig en bild av hur ditt studentliv verkligen kommer att bli. Så, låt oss försöka göra det nu:

Visste du att Irland har den yngsta befolkningen i hela Europa? Irland kan också skryta med den största engelsktalande befolkningen i Europa (inklusive England själv!) och räknar med att välkomna en stor ökning av internationella studenter år 2021?asiqeu  

Alla dessa fakta tillsammans skapar den perfekta miljön för att studera engelska. Med Irlands övervägande unga, engelsktalande befolkning, är du nästan garanterad att få många inhemska, engelsktalande vänner. Det finns inget bättre sätt att se ett land och lära sig ett språk än att få vänner i landet och det irländska samhället, kommer att se till att du får den bästa chansen till det.

Att lära sig engelska i Irland handlar inte bara om att sitta i ett klassrum. Det handlar om att ta resa ut på den smaragdgröna landsbygden för att se Giant’s Causeway; det handlar om att prata och sjunga hela kvällen på en livlig pub i Dublin eller förirra dig i en bokaffär i Donegal. Att studera engelska i Irland kan inkludera alla dessa erfarenheter och mer, det är upp till dig att bestämma när du vill börja!

Är du beredd att starta ditt livs upplevelse i Irland?

Börja din resa här

By Christopher Robinson

What do you think?