Praktik i Storbritannien: vad du behöver veta

Karriär May 7, 2019

Är du beredd att ta plats i yrkeslivet? Praktik är ett fantastiskt sätt att göra det och Storbritannien är definitivt en av de bästa platserna att inleda din karriär samtidigt som du förfinar dina kunskaper i engelska. Vet du inte var di ska börja? Fortsätt att läsa så hittar du svaren på alla dina frågor om praktik i Storbritannien!

Varför ska jag göra en praktik?

När du har avslutat dina studier inom ett specifikt område, är det bästa sättet att utveckla dina yrkeskunskaper och verkligen använda dina färdigheter, att göra en praktik. Oroa dig inte, praktik handlar inte om att göra fotostatkopior och att hämta chefens kaffe (inte nu längre)! Idag ger en praktiktjänst verkligen chansen att lära sig hur en verksamhet fungerar i det dagliga, att utforska olika roller och att bygga upp ett viktigt nätverk av kontakter, som blir fina att ha i framtiden. Denna värdefulla erfarenhet kommer definitivt att boosta ditt CV och få dig att stå ut från övriga kandidater nästa gång du söker jobb.

Varför Storbritannien?

Om du bor i Europa och inte vill resa alltför långt bort (och få den där fina brittiska accenten på köpet), då är Storbritannien platsen för dig. London, landets finansiella och kulturella huvudstad, utgör en värld av möjligheter. En arbetserfarenhet från London tar inte bara din karriär till nästa högre nivå, men öppnar också ditt sinne som aldrig förr. Föredrar du något mindre kaotiskt, har städer som Liverpool eller Bristol också mycket att erbjuda! För att få ut mesta möjliga av din språkresa till England, bör du ta en kurs i engelska och förbättra dina färdigheter innan du startar din praktik på ett lokalt eller internationellt företag.

Hur kan jag hitta en praktikplats i Storbritannien?

Internet flödar över av erbjudanden om praktik inom alla sektorer, så du kan kolla webbplatserna hos de företag du är intresserad av och se om de har någonting ledigt. Emellertid är företag ofta översköljda av förfrågningar så det är svårt att få svar från dem. Det finns program som kombinerar en språkkurs med en praktik i Storbritannien, där skolan sätter dig i kontakt med lokala företag och hjälper dig igenom rekryteringsprocessen. Konkurrensen är hög, så lägg ner jobb på ditt CV och ditt personliga brev, skolan kan även hjälpa dig med detta. Kravprofilen på de sökande variera mellan olika företag, men du ska alltid försöka att framhålla dina starkaste sidor och se till att det inte finns några fel i engelskan i din ansökan.

Behöver jag visum? Och vad händer med Brexit?

Idag kan du göra en praktik i Storbritannien utan visum om du kommer från Europeiska Ekonomiska Samarbetsområdet (EU, Island, Lichtenstein, Norge) eller Schweiz. För alla andra nationaliteter krävs speciellt tillstånd – kontakta oss för mer information om detta! Och nu, låt oss tala om Brexit: eftersom det för närvarande inte finns någon EU-regel för praktik, kommer Brexit inte att ha någon kortsiktig inverkan på praktik i Storbritannien.

Jag hittade en praktikplats i Storbritannien, vad gör jag nu?

Gratulerar! Om du redan har rest till Storbritannien för en språkkurs, behöver du inte göra något mer än att förbereda dig för denna nya och spännande erfarenhet. Är du fortfarande i ditt hemland, då har du en hel del saker att planera! Du behöver flyg, en plats att bo, ett engelskt telefonnummer och kanske också ett bankkonto, om du får betalt under praktiktiden. Logistiken är inte alltid det roligaste eller enklaste, men den är värd att göras ordentligt: när du väl är installerad i ditt nya hem, med dina nya engelska eller internationella lägenhetskamrater och beredd att gå till ditt nya jobb på morgonen, då inser du att vi hade rätt!

Sammanfattningsvis, praktik i Storbritannien är ett fantastiskt sätt att utveckla dina professionella och mjuka färdigheter, men också att bygga upp ett värdefullt kontaktnät. Om du är beredd att anta en ny utmaning och vill ta din engelska till nästa högre nivå, kolla då på våra program och kombinera en språkkurs med praktik!

Hitta en praktik i Storbritannien

By Leah Ganse

What do you think?