Ta ett djupt andetag, slappna av och göra snabba framsteg med din engelska: Kurser för företag i Brecon, Wales

Karriär August 21, 2013

London, New York … Brecon? Landsbyggden i Wales är kanske inte den första plats som man kommer att tänka på när man tänker på kurser i affärsengelska, men sedan 1977 har Trebinshun House i Brecon skaffat sig ett rykte som en av Storbritanniens ledande språkskolor för chefer. Det är nu ett av ESL:s mest konsekvent populära resmål för en kurs i affärsengelska.

Trebinshun-House-6

Trebinshun House, Brecon

Genom att studera på Trebinshun House, kan du njuta av en upplevelse någonstans mellan en språkskola och ett spa, där hög kvalitet och personlig undervisning blandas med avkoppling i en av de vackraste delarna av Storbritannien. Vi har träffat Peter Johnson från skolan för att ta reda på mer.

ESL: För vem eller vilka är Trebinshun House program utformade?

Peter Johnson: Våra program är utformade främst för företagare och affärsmänniskor. Därför kan våra program vara mycket specialiserade med inriktning på finans, HR, produktion, IT, marknadsföring, eller det specifika område våra studenter behöver att kursen fokuseras på. Vi designar även program för andra typer av människor, som akademiker och läkare. En av våra mest regelbundna kunder var tidigare ekonomichef vid den stora katalanska banken La Caixa. Han har gått i pension nu, men blir fortfarande ombedd att föreläsa på universitet över hela världen. På grund av detta gör han ofta en kurs hos oss på Trebinshun House för att hålla sin engelska på en god nivå.

Hur viktig är platsen för en språkkurs?

Vår omgivning bidrar i hög grad till den fortsatta framgången för Trebinshun House. Vår skola ligger i Brecon, Beacons National Park, och vår herrgård ligger innästlad mellan Brecon Beacons och the Black Mountains. Det hjälper verkligen för att främja en känsla av lugn och välbefinnande hos våra studenter. Alla som har undervisat i London märker skillnaden.

Trebinshun-House-5

The Brecon Beacons

När jag undervisade i London kom ofta studenterna sent och kunde vara stressade efter en fruktansvärd resa på tunnelbanan. Kollektivtrafiken i Storbritannien är inte alls lika bra som i Frankrike, Spanien, Italien, Tyskland, Schweiz, etc. och folk kan verkligen bli irriterade och uppgivna när norra linjen, till exempel, har en dålig dag. I mindre städer som Oxford och Cambridge kommer studenterna ofta att vara beroende av bussar, som inte alltid är tillförlitliga. När studenterna är upprörda på grund av reseproblem, är det nästan omöjligt att få dem att koncentrera sig på lektionen.

På Trebinshun House, där den maximala transportsträckan från ditt boende till ditt klassrum är ca 40 meter, är detta inget problem, och detta är en av de stora fördelarna med skolans koncept.

“Konceptet i sig är den största styrkan. Jag rekommenderar starkt en kurs på Trebinshun.” Wencke Ahlers – Düsseldorf

Trebinshun-House-4

Boende på Trebinshun House

Vårt mål är att erbjuda en lugn och vacker miljö, bekvämt boende, superb mat och ett mycket stimulerande aktivitetsprogram. Platsen är en viktig del av detta. När studenten känner sig helt avkopplad, kan han eller hon koncentrera sig fullt ut på språkkursen och gör stora framsteg på kort tid. Vi är helt medvetna om hur viktigt det är att skapa en atmosfär som är professionell, vänlig och förtroendegivande, så att verklig inlärning kan äga rum.

“Stämningen är förtroendegivande och miljön är mycket välkomnande.” Anne Bergeron – Paris

Var i världen kommer studenterna ifrån?

Främst från Europa, i synnerhet Frankrike, Spanien, Italien, Schweiz, Tyskland, Turkiet, Ryssland, Polen, Sverige, Danmark, Nederländerna och Österrike. Men på senare år har vi också haft studenter från Japan, Marocko, Colombia och Panama.

Hur är behoven annorlunda för affärsmänniskor?

Behoven är många och varierande. Till exempel fanns det en tysk chef som var tvungen att presentera sitt företags senaste produkt till en potentiellt mycket viktig amerikansk publik. Han tillbringade större delen av sin kurs med att se över sina förberedelser och finslipa svar på alla tänkbara frågor, så viktig var denna presentation för framtiden för hans företag. Andra chefer måste koncentrera sig mer på förhandlingar eller möten på engelska. Tala och lyssna är de färdigheter som de behöver mest.

Trebinshun-House-1

Ett lugnt hörn av Wales

Men de behöver regelbundet lyssna och tala i affärssammanhang och det är där deras behov är olika från andra studenters, som vill lära sig generell engelska. Under de senaste åren har färre människor bett att kursen ska fokusera på att ringa, och fler har velat förbättra sin skrivförmåga för e-post.

Hur anpassar ni erfarenheten?

Vår mest populära kurs är ”intensiv kombinerad”. Denna består av 15 timmars individuell undervisning och 15 timmars undervisning i en grupp på max 4 personer. Men varje kurs som ges på Trebinshun House är annorlunda. Först av allt måste vi ta itu med studentens språkliga behov. Som nämnts ovan kan vi göra detta i detalj genom att fördjupa studentens kunskaper både vad gäller kompetens och den specialisering han eller hon behöver.

Till exempel kan det finnas en del lektioner med fokus på ekonomi, marknadsföring eller HR. Detta är något som oftast lärs ut i grupplektionerna förstås. Naturligtvis glömmer vi aldrig att alla studenter börjar med olika förutsättningar. De har alla styrkor och svagheter i sina engelskakunskaper. Under de individuella lektionerna, kan vi analysera brister i grammatiken, utöka ordförrådet eller andra kunskaper och göra mycket snabba framsteg mot verkliga förbättringar. Detta kan innefatta strategier för att fortsätta denna utveckling efter det att kursen är över. Den feedback vi får på våra kurser och lärare är nästan alltid utmärkt.

“En utmärkt kurs med utmärkta lärare och innehåll i en underbar atmosfär.” Fritz Koop – Düsseldorf

Hur ser klassrumsmiljön ut?

Vi har små moderna klassrum. Vi behöver inte och vill inte ha rum stora som ladugårdar då vår maximala gruppstorlek är 4 studenter.

Trebinshun-House-2

Mysig klassrumsmiljö

Klassrummen är alla väl utrustade med toppmoderna datorer. Detta är mycket viktigt eftersom det ger oss möjlighet att streama BBC-program. Som nämnts tidigare är hörförståelse en viktig färdighet för många av våra studenter, och de tycker om denna typ av hörförståelseövning.

Kan du berätta lite om Trebinshun House matpolicy?

Sedan Trebinshun House grundades 1977 har vi alltid varit mycket  med att maten spelar en viktig roll. Vi serverar i huvudsak brittisk mat, men med några välkända utländska rätter inblandade. Frukost är tung, typiskt engelsk, men med massor av hälsosamma alternativ. Lunchen är lätt, det finns fortfarande arbete att göra på eftermiddagen. Middagen är 3-rätters och serveras med goda viner. Vi strävar efter att använda färska råvaror, lokala så mycket som möjligt. Studenterna har kommenterat att det kommer budbilar från de närliggande städerna och byarna. Vi får nästan alltid toppbetyg gällande maten i vår feedback. Många studenter säger hur häpna de är att maten är så bra.

“Maten tycker jag är bättre än italiensk mat.” Floriana Verzeletti – Milano

Vilka aktiviteter erbjuder ni?

Trebinshun House erbjuder ett intensivt och varierat socialt program under 6 kvällar i veckan. Vi besöker ofta närliggande städer. Till exempel, satte en lokal teatergrupp nyligen upp En midsommarnattsdröm, och vi tog med studenterna dit. Det var Shakespeare ute i det fria. Våra studenter förstod inte alla ord, men alla sa att de haft det mycket trevligt. Vi besöker även Hay-on-Wye med sitt underbara utbud av bokaffärer, och det finns ett fantastisk walesiskt whiskydestilleri nära Brecon.

Trebinshun-House-3

Fiske i The Valleys

Det finns ett utmärkt urval av charmiga pubar i närheten, som vi ibland besöker. Trebinshun House-laget är nu mycket välkänt vid Quiz Night på vår lokala pub. Med den kombinerade kraften av våra internationella kunskaper, har vi blivit kända för att vinna!

Andra kvällsaktiviteter äger rum på Trebinshun House. Vi har ofta gästkvällar med intressanta talare, våra egna frågesportskvällar, eller en grillkväll. När vädret är bra tar vi långa promenader, så att vi verkligen kan njuta av den vackra naturen runt omkring oss. Aktivitetsprogrammet är alltid mycket populärt och dess målsättning är att fortsätta inlärningsprocessen i en avslappnad miljö utanför klassrummet.

Tack Peter!

Ta reda på mer om en kurs för företag på Trebinshun House eller någon av våra kurser för företag i engelska över hela världen.

By Alex Hammond

What do you think?