6 anledningar att studera utomlands åtminstone en gång i ditt liv

Karriär October 15, 2019

Om att studera utomlands inte står på din att-göra-lista, vill vi ge dig sex anledningar till att det borde göra det! Att bestämma sig för att studera utomlands är ett beslut som förändrar livet. Det är ett stort åtagande när det gäller tid och pengar, men vinsterna du skördar överstiger högt kostnaderna. Från att resa ut i världen till att öppna dörrar för din framtida karriär – vi listar alla anledningar till att studera utomlands åtminstone en gång i ditt liv. Har du passet berett?

1. Se världen

En av de mest lockande anledningarna till att studera utomlands är chansen att se världen. Från körsbärsblomningen i Japan till New Yorks skyskrapor, Australiens inland eller Sydafrikas vilda kust. När du studerar utomlands öppnar världen sin famn för dig. Förutom att lära känna staden dit du reser, får du möjlighet att utforska regionen och, beroende på var du kommer at studera, kan du besöka närliggande länder i en del av världen du normalt aldrig skulle haft tillfälle att besöka så på djupet. Om du vill fylla ditt pass med stämplar, måste du definitivt studera utomlands!

2. Lär dig ett språk

När du väljer ditt drömresmål för att studera utomlands, fundera på att göra det någonstans där ditt modersmål inte pratas. Varför? Det finns inget bättre sätt att lära sig ett språk än att göra det i total fördjupning! I tillägg till att ta språklektioner eller att studera det främmande språket, kommer du att behöva använda det i din vardag, från att handla mat till att ta taxi eller att gå på en date. Du kommer att överraskas av hur snabbt dina språkliga färdigheter förbättras! För en ytterligare bonus, försök att leva med lokalbefolkningen så att du maximerar din kontakt med språket.

3. Få vänner för livet

Fråga vem som helst som studerat utomlands vad som var det bästa med deras upplevelse och chansen är stor att de kommer att säga att det var människorna de mötte. Vänskapsbanden du knyter när du studerar utomlands tenderar att vara starka och långvariga på grund av relationen du skapar när du befinner dig utanför din bekvämlighetszon. Från andra utlänningar till ortsbefolkningen, som blir dina livlinor medan du är utomlands, kan du räkna med att de blir som en familj. Att ha nya vänner spridda över världen är också en perfekt ursäkt för att resa igen i framtiden!

4. Öka dina jobbchanser

Om du ännu inte är övertygad, tänk på att studera utomlands som en investering i din framtid. Hur kan att studera utomlands hjälpa dig i din karriär? Rekryterare gillar att anställa nya medarbetare som har spenderat en tid i ett annat land! Genom att visa upp din tid utomlands, signalerar du till ditt potentiella företag att du är självständig, kulturellt vidsynt, talar olika språk och antagligen har erfarenhet av att lösa hinder eller ta tag i saker utanför din bekvämlighetszon. Och om du någonsin drömt om att bo och arbeta utomlands permanent, är att studera utomlands det första steget att ta!

5. Bli en starkare person

Ingenting är som att leva i ett främmande land för att bygga upp din karaktär. Att studera utomlands ger dig en ny känsla av oberoende, lär dig att handskas med motgångar, öppnar dina ögon för nya och annorlunda sätt att göra saker, ökar ditt självförtroende och din självkänsla, samt ökar din personliga tillfredsställelse. Efter att ha studerat utomlands kommer du att känna dig säkrare att ta tag i utmaningar du möter i ditt dagliga liv och tryggare med din förmåga. Att spendera tid utomlands gör dig till en bättre människa.

6. Ångra ingenting

En av de största anledningarna till att studera utomlands är att undvika att ångra dig i framtiden. Prata med dina föräldrar eller någon annan från en äldre generation och chansen är att en av de saker de ångrar är att inte ha rest mer! Lyssna på även den svagaste rösten inom dig som säger till dig att resa ut och utforska världen. Om du oroar dig för pengarna kan du alltid arbeta deltid medan du är utomlands. Tycker du att du inte har tillräckligt med tid? Ta ett sabbatsår så får du bättre karriärstillfällen när du kommer tillbaka. Sluta att rada upp för dig själv alla anledningar till att inte åka och fokusera på varför du borde göra det – det kommer att förändra ditt liv!

Så, känner du dig inspirerad att planera din språkresa utomlands? Vi avslutar med Terry Pratchetts berömda ord: ”Att komma tillbaka är inte detsamma som att aldrig lämna.” Så ta steget och se världen!

Fånga dagen och studera utomlands

By Leah Ganse

What do you think?