7 jobb som hjälper dig att resa runt i världen

Karriär January 31, 2018

Ah, den romantiska drömmen att kunna resa ut i världen, upptäcka nya kulturer och finna dig själv – låter det frestande? Även om idén att ge dig av och vandra ut i världen kan verka svårgenomförbar, är det inte så svårt som du tror, om du kan hitta ett sätt att arbeta utomlands. Så om du längtar efter att få ge dig iväg, kolla då vår sammanställning av jobb som hjälper dig att resa runt i världen.

Jobba på vandrarhem

 

Om du har rest runt tidigare är chansen stor att du har bott på ett vandrarhem vid något tillfälle. Och om du då har pratat med personalen där kanske du har märkt att de brukar vara en ganska internationell grupp. Vandrarhem anställer ofta resande för att arbeta som receptionister, rumsstädare, bartenders eller i en kombination av olika roller mot en plats att sova på och en liten lön. Självklart kan du också söka plats på ett finare hotell, men då är med största sannolikhet inte boendet inkluderat. Att arbeta på ett vandrarhem är perfekt för dig som gillar att träffa människor och som inte har någonting emot att arbeta på udda tider (nykomlingar får oftast nattskiftet!). Det finns definitivt inget billigare sätt att bo!

Au pair

 

Ett annat lätt sätt att hitta en billig plats att bo på under dina resor, är att arbeta som barnvakt eller som au pair. Det hjälper definitivt om du har tidigare erfarenhet av att vakta barn (även om det inte är ett 100-procentigt krav) och majoriteten av platser inkluderar ett rum i familjens hem.

Eftersom mat och husrum inkluderas är lönen vanligtvis inte mycket mer än fickpengar och du har normalt en till två dagar ledigt i veckan. Om du älskar barn och tycker det skulle vara roligt att bo i en lokal, autentisk familj, kan detta vara ett perfekt jobb för dig.

Personlig tränare/idrottsinstruktör

 

Är du en kunnig idrottare eller tränare? Då har du definitivt chans till ett jobb utomlands! Vare sig du är en erfaren yogi eller en rutinerad surfare, kan du antingen ge donationsbaserade lektioner via en meetup-sida, eller genom att dela ut flygblad på universitetscampus, eller söka jobb på ett gym som personlig tränare eller idrottsinstruktör. Detta är ett perfekt sätt att få betalt för något du brinner för och också att träffa lokalinvånare! Och, om du befinner dig i ett land med ett annat språk än ditt eget, kan du även få mer betalt, genom att ge lektioner i ditt modersmål.

 

Lärare

 

Undervisning, naturligtvis, är ett av de mest användbara jobben som hjälper dig att resa runt i världen och är det perfekta jobbet för personer som behärskar flera språk. Att undervisa i ditt modersmål kan ge dig bra betalt om du är diplomerad att undervisa, och även om du inte är det, kan du ge konversationslektioner eller privatlektioner mot hygglig betalning. Om du har något annat du kan lära ut (konst, sport, musik, etc.), kan du också ta bättre betalt genom att lära ut dina färdigheter på ditt modersmål.

 

Ta ett språklärardiplom

 

DJ

 

Gör din hobby eller ditt deltidsarbete till ett sätt att arbeta utomlands! Det finns klubbar över hela världen och de behöver alla DJs. Försök att få kontakt med en lokal DJ via sociala medier innan du åker till ditt resmål, för att undersöka vad som finns att erbjuda och på så sätt kommer du redan att känna folk när du reser. Din internationella stil kan bli ett starkt säljargument!

 

Administrativ assistent

 

Du hittar en massa kontor överallt dit du reser och de har alla behov av administrativa assistenter. Om du behärskar flera språk är det ännu bättre! Detta kunde passa dig om du gillar ett bekvämt kontorsjobb och inte misstycker att svara i telefon, arbeta med datorer och utföra organisatoriska uppgifter. Är du beredd att stanna ett längre tag på ditt resmål, kan detta även vara en bra start för att jobba dig upp till mer betydelsefulla arbetsuppgifter i företaget.

 

Serveringspersonal

 

Sist men inte minst – ett måste på en lista över jobb som hjälper dig att resa runt i världen, är restaurangbranschen. Från att vända hamburgare på en snabbmatsrestaurang till att jobba som servitör på en finare restaurang eller i baren på ditt resmåls hetaste klubb, är detta ett garanterat sätt att få betalt. Du kan även ibland få gratis mat som delbetalning – eller som bonus!

 

Har du börjat att packa väskorna? Titta på våra språkkurser plus betalt arbete redan idag!

Få betalt för att resa runt i världen

By Leah Ganse

What do you think?