Yoga ger språkstudierna ytterligare en dimension

Lär dig språk October 23, 2013

Få ifrågasätter att teknologi riskerar att öka stressen. Under de senaste tjugo åren har majoriteten av folk i i-länderna nått ett stadium där man konstant är uppkopplad, så att var och en som har en mobiltelefon kan kommunisera med vem som helst som också har mobiltelefon, var som helst i hela världen och detta när som hest.  E-mail är inte längre begränsat till kontoret eller hemmet. Med mobilt internet kan du ta emot dina e-mails medan du sitter på en parkbänk, eller i en solstol på en tropisk strand. Så, i motsats till att hitta tillfällen att koppla upp sig, behöver vi hitta tillfällen att vara frånkopplade.

På ESL erbjuder vi program som uppmuntrar dig att göra just detta – att koppla ifrån.

yoga on the beach

Foto Via

Yoga uppmuntrar dig att fokusera på dig själv i stället för på kaoset av distraktioner som världen utsätter dig för; den urgamla asiatiska konsten koncentrerar sig på nuet i motsats till dåtiden eller framtiden. Din smartpone är fylld av dåtiden i form av foton och meddelanden och framtiden i form av kalendrar och påminnelser. När du blockaerar distraktionerna som kommer inifrån och utifrån, kan du vara verkligt medveten. Yoga har dessutom det goda att göra din kropp mer flexibel och stark, vilket bidrar till ditt personliga välbefinnande.

Vi tycker att yoga passar perfekt tillsammans med en språkresa, antingen som en aktivitet du gör vid sidan av studierna, eller som en integrerad del av programmet. Våra program Språk PLUS yoga kombinerar utmanande undervisning i klassrummet med återkommande yogapass.

Avslappning leder till ökad fokusering på språket du studerar. För närvarande erbjuder vi Språk PLUS yogakurser i IndienAustralien och USA.

Buddhist Dress

Vid sidan av yoga har vi andra program som uppmuntrar dig att öka medvetandet och att fokusera på nuet, som Språk PLUS sportkurser på dussintals resmål. Allas om har åkt skidor eller snowboard i ny pudersnö vet hur absorberande denna upplevelse är, i mycket likt surfing, en annan aktivitet där du är befriad från yttre distraktioner. Det finns ingen plats för en mobiltelefon i en våtdräkt!

Befria ditt medvetande och resten kommer av sig självt

I likhet med aktiviteterna som nämnts här, är språkstudier med total språkfördjupning en intensiv och givande erfarenhet. När du kommunicerar på det språk du håller på att lära dig och lever i en främmande kultur, kan du lämna ditt vanliga livs distraktioner bakom dig. Kombinera en språkresa med en kompletterande aktivitet och även om vi inte kan garantera att du kommer att uppnå en högre medvetandenivå, kommer du ändå med all säkerhet att få en givande erfarenhet.

Delta i konversationen i kommentarrutan nedan, eller kontakta oss för att få veta mer om en språkresa utomlands.

By Alex Hammond

What do you think?