Varför du borde lära dig ett språk under ditt sabbatsår

Lär dig språk August 11, 2016

Tittar du på olika alternativ för ditt sabbatsår? Lyckliga du. Ett sabbatsår kan vara otroligt givande och angenämt. Det finns inget bättre tillfälle att ge sig ut för att upptäcka världen, pröva nya saker och utveckla det självförtroende som är så viktigt både på universitetet och i arbetslivet.

Att lära dig ett språk under din resa är det bästa du kan göra … du kommer inte bara att få roligare när du är iväg, utan du kommer också tillbaka med värdefulla kunskaper.

 

Självförtroende

Samuel Johnson skrev en gång att ”självförtroende är det första kravet för stora dåd”.

Detta var en man som lovade att ensam skriva en engelsk ordbok på tre år (en uppgift som hade krävt 40 akademiker i Frankrike). Ordboken tog dock nio år att färdigställa, men doktor Johnsons verk blev den första stora ordboken på engelska. Kanske var ha något på spåret …

Att utforska världen under ett sabbatsår kommer självklart att ge dig självförtroende, men ännu mycket mer om du gör det på ett annat språk. Känslan av att ha din första konversation på ett annat språk är unik. När du utvecklar dina språkkunskaper, får du mer och mer självförtroende i en hel mängd situationer och tillsammans med en massa olika människor.

 

Få ditt CV att märkas

Att tala ett annat språk obehindrat gör dig mer anställningsbar. British National Centre for Languages bedömer att den inhemska industrins brist på språkkunskaper för närvarande kostar ca 5 % av utrikeshandelns värde. Enkelt sagt; att tala ett annat språk gör dig mer värdefull för arbetsgivarna.

Att lära sig ett språk visar också entusiasm och vilja att lära, för att inte nämna det alltid lika viktiga självförtroendet. Det visar också att du inte slösade bort ett år genom att bara ligga på stranden (även om vi erbjuder kurser på platser där det finns massor att göra på fritiden!).

 

Få ut mer av din resa

Andes

Om du planerar att tillbringa ditt sabbatsår i Sydamerika, kommer din upplevelse att bli helt annorlunda när du kan tala spanska (eller portugisiska om du tänker fara till Brasilien). In de franskspråkiga delarna av Afrika och Europa får du problem utan franska.

Att kunna kommunicera med folk du träffar är kärnan i din sabbatsårsupplevelse … om du bara kan tala engelska kommer du bara att kunna kommunicera med andra engelsktalande.

 

Få internationella vänner på skolan

Resenärer hoppar ofta från ställe till ställe, tillbringar några veckor här, några dagar där. Genom att studera på en språkskola får du mycket lättare vänner för livet eftersom studenterna i allmänhet stannar på samma ställe under länge tid.

Du kommer också att träffa människor från hela världen. Det är inte alltid fallet på hotell eller vandrarhem som ofta är populära hos en speciell typ av resenärer eller nationaliteter.

 

Att verkligen förstå en kultur

Att tala språket är skillnaden mellan att vara en turist och en verklig resenär. Du kommer bara att verkligen förstå en plats när du förstår och pratar dess språk. Vill du att ditt sabbatsår ska bli en årslång semester eller någonting mer?

 

Ge struktur åt ditt sabbatsår

Om du tänker dig en långresa som sabbatsårsupplevelse, är en språkkurs det perfekta sättet att börja. Du träffar människor, börjar förstå hur saker och ting fungerar på det resmål du valt och känner dig bekvämare med att leva i en annan språkmiljö. Om du sedan vill göra en större rundresa, kommer du inte bara att ha extra självförtroende, utan också att vara bättre förberedd för alla utmaningar du möter.

 

Kombinera dina språkstudier med praktik, betalt arbete eller volontärarbete

Du kan lägga en annan dimension till ditt sabbatsår genom att kombinera språkstudierna med ett projekt som verkligen får dig engagerad i det lokala samhället.

 

Läs mer om våra Gap Year-program eller språkresor för vuxna

By Alex Hammond

What do you think?