De fem bästa typerna av semester för pensionärer

Lär dig språk December 19, 2017

Pensionen är en viktig milstolpe, så har du nått fram till denna är det bara att gratulera! Nu kommer det roliga – att välja bland de dussintals typer av semestrar för pensionärer och att tillbringa din välförtjänta fritid med att vila, koppla av och att resa. Vet du inte var du ska börja? Vi har några förslag som kommer att få dig att packa på en gång.

En resa med barnbarnen (eller barnen)

En av pensionens största förmåner är att äntligen ha tid att vara med familjen. Om du ständigt förundrar dig över dina barnbarns oändliga energi, varför inte se om litet av denna smittar av sig på dig genom att göra en resa tillsammans? Gör en avkopplande strandsemester på Franska Rivieran i Antibes, eller prova på den spanska solkusten i Málaga. Eller, om du känner för att upptäcka en storstad och ta med barnbarnen på museer, finns det alltid alternativ som London, Paris, eller New York. Det fina med denna typ av resor är att de kombinerar tid tillsammans med egen tid, då barnen är sysselsatta med utbildad personal så att du kan få en andningspaus när du behöver det!

En volontärresa

 

Det finns inget bättre sätt att ägna din tid och erfarenhet på än genom volontärarbete, men det behöver inte bara vara arbete och ingen lek! Tillbringa en del av din tid med att dyka ner i volontärarbete och den andra delen med att utforska din nya omgivning och res omkring. Att hjälpa utsatta ungdomar i Indien, Latinamerika eller i Sydafrika, blir en oförglömlig semester som du kommer att bevara långt efter det att du kommit hem.

 

Gör en språkresa

 

 Nej, det är aldrig försent att lära dig ett språk och ja, detta är en av de bästa typerna av semester för pensionärer som du kan göra. Varför? För det första därför att det är ett fantastiskt sätt att möta människor precis som du själv. Med språklektioner speciellt utformade för din åldersgrupp, omges du av andra nyfikna pensionärer, som är entusiastiska resenärer och språkälskare som du. Detta blir till en underbar social upplevelse! Och för det andra, har du inte alltid velat kunna tala språket i de länder du besökt? Här är tillfället till verklig fördjupning!

Hitta språkkurser 50+

 

Gör en aktivitetsresa

 

 

Har du alltid velat lära dig autentisk italiensk matlagning, men aldrig fått tillfälle? Har du tänkt att ta en yogakurs när du pensionerat dig? Eller kanske har du letat efter en ursäkt att damma av dina gamla golfklubbor? Oavsett vilken aktivitet som frestar dig, kan du åka på semester till ett främmande land och förverkliga den där. Matlagning i Italien, yoga vid källan i Indien eller golf i Nya Zealands härligt gröna landskap – om du kan drömma om det, kan du också göra det!

 

Planera för en resa till flera destinationer

 

Kan du inte bestämma dig för en specifik plats? Varför inte göra en längre språkresa och fara runt till flera destinationer under tiden? Det blir billigare än att göra flera olika resor och det vore syndigt att resa hela vägen till Nerja och att inte besöka Sevilla och Madrid samtidigt! Fall bara inte i turistfällan att trycka in för många platser på för kort tid – om du bara reser en vecka, är det bättre att endast besöka en stad och lära känna denna ordentligt, hellre än att rusa runt på tre ställen under samma tid.

Känner du dig inspirerad? Berätta för oss om du håller på att planera en resa eller om du har varit på en av dessa resor tidigare, i kommentarerna nedan!

By Leah Ganse

What do you think?