Varför att ta en obetald ledighet kan bli den bästa investeringen i din framtid

Lär dig språk June 9, 2021

Drömmer du om att resa eller att lära dig ett språk men verkar aldrig få tid? Kanske är du fast i ett spår på jobbet och längtar efter att söka nya utmaningar? Det är svårt att hitta tid att ta en paus i våra upptagna liv och tänka på vad som är verkligt viktigt för oss. Även helgerna under året verkar för korta. Men det finns ett sätt att få det att hända! Nuförtiden ger fler och fler människor sig chansen att studera, lära sig en ny färdighet, eller helt enkelt ta en paus genom att ta ett sabbatsår eller en obetald ledighet. Att ta tid från vår inrutade arbetsrutin kan förändra våra liv till det bättre, vilket gör oss lyckligare och mer uppfyllda både personligen och professionellt. Läs vidare för att ta reda på varför att ta ett sabbatsår kan vara den mest givande sak du någonsin kommer att göra!

Du kan äntligen fokusera på dina mål

När var sista gången du verkligen hade chansen att tänka på vad du vill ha ut av livet? Genom att ta dig tid, kan du koncentrera dig på att utarbeta vad dina mål och målsättningar är – och fundera på hur du kan uppnå dem. Kanske har du haft några vaga idéer som dykt upp under flera år, men som du aldrig har haft chansen att definiera förrän nu. Oavsett om du tar dig tid att arbeta med någon aspekt av ditt personliga liv (kanske tänker du på att bo utomlands), eller bestämmer dig för om du ska göra en förändring i ditt yrkesliv (som att ändra karriär eller bli frilans), bör du utnyttja denna möjlighet att göra något som kommer att förbättra ditt liv i framtiden.

Du kan bli en bättre medarbetare

Ja, det kan tyckas motsägelsefullt, men det är sant! Att lämna ditt jobb för att göra något annat ett tag kan vara precis vad du behöver för att återupptäcka vad du en gång älskade med det du gör. Plus, att passionerade, dedikerade anställda adderar värde till ett företag och många företag intar en mer flexibel syn på obetald ledighet. De är mer benägna att vara stödjande om du använder tiden för att förvärva en ny färdighet, till exempel ett nytt språk, som du kan använda i ditt jobb.

Detta är din chans till att lära dig någonting nytt

Detta är den vanligaste anledningen till att ta en obetald ledighet – och kanske möjligen den bästa! Hur många av oss har inte längtat efter att lära sig något nytt – vare sig det är ett språk eller ett musikinstrument – och bara aldrig hittat tiden att göra det ordentligt! Om du älskar att resa (och vem gör inte det?), är ett av de bästa sätten att verkligen få ut det mesta av din obetalda ledighet att studera utomlands med ett program som gör det möjligt för dig att besöka en ny plats och lära dig en ny färdighet. Du kan sticka till Sevilla för att lära sig spanska, driva runt i Paris för att lära sig franska eller till och med flyga till Japan för att lära sig japanska!

Du kan låta en dröm du haft länge gå i uppfyllelse

Den där romanen du började skriva? De där färgerna du inte använt på många år? Den där nystarten du har funderat på länge? Samla ihop ditt band igen och slå igenom den här gången? Varför inte ge dig den tid du behöver för att förverkliga drömmen som du inte har haft chansen att njuta av för att du har jobbat hela tiden? Och du ger dig inte bara tiden som gåva: att sakta ner kommer även att öka din kreativitet.

Du kan sakta ner och ladda dina batterier

Livet är bara så hektiskt. Människor talar alltid om vikten av ett arbetsliv i balans, men vi verkar ständigt vara för upptagna för att se till att “livsdelen” av den ekvationen får litet uppmärksamhet. Så, ta vara på denna möjlighet! Få ut det mesta av din obetalda ledighet genom att stanna upp och lukta på rosorna (kanske till och med bokstavligen!). Sakta ner, njut av varje ögonblick och tillåt dig att helt slappna av och ladda om.

Så, varför inte ta tillfället i akt att fokusera på dina mål, lära dig en ny färdighet – eller bara ta en paus för att andas? Vi tror att du håller med oss om att ett sabbatsår kan vara det bästa du någonsin kommer att göra!

Förverkliga din dröm och studera utomlands

By Mary-Ann Gallagher

What do you think?