Hur kan jag lära mig ett språk snabbt? Fem tips från vår personal

Lär dig språk March 27, 2014

Det finns många anledningar till att lära sig ett språk snabbt. Oavsett om man behöver lära sig ett språk snabbt för affärer eller av personliga skäl så finns det några beprövade tekniker som kommer att hjälpa dig i processen. Vi frågade några från vårt team om deras tips för att lära sig ett språk snabbt; deras råd omfattar allt från självstudier till att hitta rätt typ av språkkurs.

Nedan finner du våra tips för att lära sig ett språk snabbt. Du kan dela med dig av dina egna erfarenheter i kommentarerna.

1. Engagemang

water-ski-Garda

Om du vill lära dig ett annat språk så måste du lägga tid och kraft på det, och de första stegen är de tuffaste. Men när du når en viss nivå av ett språk – om du verkligen är engagerad kan det ske på några dagar, inte månader – blir inte bara inlärningen lättare utan du kan faktiskt använda dina språkkunskaper i verkliga livet. Ansträng dig lite nu och du kommer att belönas resten av ditt liv.

2. Bli av med “rädslan”

Om du oroar dig för att bli dömd för dina försök att tala på ett främmande språk och den stressen håller dig tillbaka, fråga dig själv det här:

“Hur känner jag när någon som inte talar mitt modersmål perfekt talar till mig? Dömer jag dem negativt eller är jag glad för att de anstränger sig? ”

3. Använd språket från dag ett

Det bästa sättet för att ta sig förbi de där första svåra stegen är att använda språket så mycket du kan, så snart du kan. Detta är mer angeläget om du lär dig i ett land där bara det språket talas eftersom att du inte kommer att bli förstådd annars.

Om du lär dig språket hemifrån, se till att hitta sätt att använda det eller att exponeras för det. Det är väldigt viktigt att tala så mycket som möjligt – vänj din mun vid att bilda orden. Konsumera media på det språk som du håller på att lära dig, helst med undertexter. Sjung med i låtar på språket. Du behöver inte förstå allt men ljuden kommer att bli bekanta.

4. Använd ditt minne effektivt

Det finns två saker som du behöver veta om ditt minne som kan hjälpa dig dramatiskt med att lära dig ett språk. Först, du minns bättre när du lär dig något i ett sammanhang. När man lär sig ord innebär det att hitta sätt för att göra ett ord minnesvärt.

Det andra du behöver veta är hur viktigt det är med upprepning. Om du spenderar en timme på att stirra på en grammatisk tabell är du mindre benägen att komma ihåg dess innehåll än om du utsätts för samma innehåll i korta perioder över en längre tid.

Inlärningskort och språk-appar kan hjälpa dig att memorera saker, speciellt om du studerar hemma. Men att lära sig ord och fraser i isolering kommer inte att göra att du blir flytande på ett språk…

5. RIKTIG djupdykning – det finns inget bättre

beach-study-location

När du lär dig ett språk formellt så lär du dig en idealisk form av det språket. Visst, det är så man får ordning på grammatiken som är ryggraden i ett språk. Men skulle du inte hellre tala en mer autentisk form av språket? Att studera utomlands är det bästa sättet för att uppnå både de grundläggande strukturerna och de verkliga elementen.

Riktiga människor talar inte som folk i läroböcker eller tidningar. Inte ens på TV hör man särskilt ofta språket så som det används på gatorna.

Om du redan har en grundläggande förståelse av ett språk så kommer ingenting att förbättra din nivå snabbare än kvalitativ undervisning samtidigt som du gör en språklig djupdykning. Och djupdykning är nyckelordet; att bara vara på en annan plats kan hjälpa dig att absorbera språket snabbare men för att få full nytta så måste du omge dig av språket.

Genom att lära sig ett språk med ESL så kommer du att leva i språket som du lär dig och att ta det till dig hela dagen lång. En standardkurs inkluderar undervisning på förmiddagarna vilket ger dig fritid på eftermiddagarna. Om du vill lära dig snabbare kan du lägga till en-till-en- eller smågruppslektioner efter lunch (kända som intensivkurser).

Att bo med en värdfamilj försäkrar att du utsätts för språket även utanför lektionstid. Utnyttja denna möjlighet; desto mer du blir involverad i det lokala livet, desto snabbare kommer dina språkkunskaper att utvecklas.

Kurser hemma hos din lärare

Om du vill göra snabba framsteg med dina språkkunskaper så finns det ett kursalternativ som sticker ut. Våra kurser “hemma hos din lärare” innebär att leva och att lära tillsammans med en lokal språklärare, de erbjuder autentisk djupdykning i språket från det ögonblick du vaknar till det ögonblick du somnar. Det stämmer, din egen, personliga lärare finns där för att hjälpa dig hela dagen lång!

Bortsett från att dejta en lokalinvånare så finns det inget som privata kurser hemma hos läraren om du behöver lära dig snabbt.

Vi anser att dessa kurser är det effektivaste sättet för att lära sig ett främmande språk. Innehållet är anpassat utefter dina personliga behov så du kommer inte att slösa tid på ämnen som inte är relevanta för dig.

Att lära sig ett språk utomlands genom en riktig djupdykning är det snabbaste sättet för att bli flytande och vi pratar gärna mer om det med dig!

Bilder: Alex Hammond
By Alex Hammond

What do you think?