Fem skäl till att studera utomlands är den bästa investeringen du kan göra

Lär dig språk May 10, 2017

Vare sig du längtar efter att få återuppleva din termin utomlands, eller ångrar att du missade att ta ett sabbatsår, är det aldrig för sent att planera in en utlandserfarenhet och att lära sig ett nytt språk på vägen. Kanske kryssar du i jobbintervjuernas värld och letar efter ett sätt att skilja dig från mängden, eller längtar du efter att hinna med ytterligare ett äventyr innan du slår dig till ro.

Oavsett vilket finns det en språkkurs utomlands som väntar på just dig. Läs vidare om de främsta fem skälen till att studera utomlands är den bästa investeringen du kan göra!

1. Du får upptäcka världen

Du får inte bara chansen att lära dig ett språk, men också att lära känna världen. Har du alltid drömt om att utforska den magiska Schwarzwald i Tyskland? Pröva en fördjupningskurs i tyska i Freiburg. Är West Side Story din favoritfilm? Att lära dig engelska i New York kanske då är något just för dig. Var du än hamnar kommer du att lära känna ett för dig helt nytt hörn av världen och kunna kalla det ditt eget. Hur coolt är det?

2. Det förgyller ditt CV

Låt oss vara ärliga – när du tävlar med hundratals sökande för ett och samma jobb, behöver du en grundmurad färdighet eller erfarenhet som skiljer ut dig ifrån mängden. Att kunna ett annat språk får ditt CV att komma upp i toppen på högen. Plus att din erfarenhet av att ha studerat utomlands ger dig ett intressant samtalsämne att ta upp med din intervjuare. Vilken rekryterare skulle inte gilla det?

3. Boostar ditt självförtroende

 Osäkerhet är bara alltför vanligt efter det att man tar steget från universitetet ut i den så kallade ”verkliga världen”. Det finns inget bättre sätt att förbättra din självkänsla och att finstämma dina mjuka färdigheter än att ta en språkkurs utomlands. Du kan känna dig nervös första gången du beställer frukost i soliga Málaga, men när du reser därifrån kommer du att beställa en café con leche med en större självklarhet än du kunnat föreställa dig!

 

4. Möt människor från hela världen

En språkkurs utomlands är inte bara den bästa investeringen när det gäller jobbfördelar du kan uppnå, utan även på grund av det nätverk du skapar under din tid i utlandet. Du kommer att träffa andra likasinnade äventyrare och resenärer på din kurs, umgås med lokalinvånare och få vänner för livet. Vem vet, kanske förverkligas till och med din Lyckan, kärleken och meningen med livet-fantasi och du finner kärleken. Världen är din skattgömma!

5. Om inte nu, när?

Om det är något man inte kan leva med så är det ånger. Se till att inte missa ett fantastiskt tillfälle på grund av rädsla för det okända. Det finns ingen bättre present du kan ge dig själv än en språkkurs utomlands – och nuet är den bästa tiden. Om du söker jobb, tänk på alla dörrar som öppnas för dig när du kommer tillbaka. Om du arbetar, prata med din chef om hur din fantastiska språkkurs inte bara kommer att gynna dig utan även företaget. Så, om inte nu, när?

 

Har du haft en fantastisk erfarenhet av en språkresa utomlands, eller drömmer du om att göra en? Kontakta oss så vi får dela med oss av din berättelse med till världen !

By Leah Ganse

What do you think?