12 engelska slanguttryck alla behöver 2021

Lär dig språk May 11, 2021

Vi har redan sagt adjö till de gamla engelska slanguttrycken från 2020 – ja, Tik Tok, vi vet att det huvudsakligen är tack vare dig och din Gen Z-grupp.

Men, innan du börjar städa bort alla gamla slanguttryck för att ge plats åt nya, lyssna på oss: inte alla förra årets slanguttryck har helt försvunnit, några av dessa är fortfarande accepterade 2021.

Låt oss titta på några av de engelska slanguttryck som du bör kunna 2021.

 • Miss Rona

Vi har alla lärt oss en massa nya ord under de senaste två åren. Om du fått nog av att se ordet ”coronavirus” överallt, kan du åtminstone undvika det på sociala media, där det omvandlats till det klart trevligare ”Miss Rona”. Om du till exempel inte kommer att kunna göra en viss grej, kan du skylla det på ”Miss Rona” – som till exempel: ”Konserten blev inställd av Miss Rona”.

 • Flex

Den här kanske är gammal, men gäller fortfarande 2021. På engelska ”flexar” du dina muskler när du visar upp dem. För en tid sedan beslöt Post Malone att ”flex” också skulle användas varje gång du skryter eller är extravagant. Så, fotot på Instagram där du visar upp dig på din senaste resa? Där flexade du!

 • That ain’t it

När du ser något som helt enkelt är totalt fel, vare sig det är någon som driver ett skämt för långt, eller som gör något som får dig att tänka ”ewww”, då är frasen ”that ain’t it” den du ska använda.

 • Mutuals

”Mutuals” är två personer som följer varandra på sociala medier. Delade intressen betyder att de bildar ett ömsesidigt stödnätverk online och folk kallar på sina ”mutuals” för att hjälpa till att stärka profilen för, till exempel, ett band eller en sångare, eller för att få tillräckligt med svar för att få deras inlägg att märkas.

 • Sleeping on

”Sleeping on” någon eller något betyder att du inte ger dem den uppmärksamhet de förtjänar eller att du inte uppskattar dem. Det används ofta för att uppmärksamma sådant som ignoreras eller inte läggs märke till, exempelvis kan någon säga: ” don’t sleep on this song – it’s amazing”!

 • Hits different

Om något känns ovanligt intensivt kan man säga ”it hits different”. Så om du blir känslosam när du lyssnar på en sång som du redan hört tusen gånger, men intet sedan du gjorde slut, då kan du säga att ”it hits different”. Uttrycket kan också användas när du vill beskriva något som är bättre – kanske föredrar du kaffet från ditt favoritkafé därför att ”it hits different” – men uttrycket tenderar att sparas för stora, känsliga ögonblick.

 • Big yikes

Ibland räcker det inte med ett enkelt gammalt ”yikes”. När du är verkligt förvånad, generad eller även häpen, känner du att du vill skrika ”big yikes”! Denna användbara fras har redan funnits ett par år och är det perfekta svaret på uttalanden allt från ”hur gick uppkörningen?” till ”är det där ditt ex?”

 • Go off

Vi kan alla bli irriterade, men om du tappar kontrollen, kan du ”go off” vilket betyder att bli förbannad eller att klaga ilsket. Kanske får du verkligt dålig service på en restaurang eller i en affär och förlorar tålamodet. Denna fras har funnits länge, men känns definitivt aktuell i år!

 • Simp

En kille som nästan gör vad som helst för att få en flicka att visa honom litet kändis. Till exempel: kan kallas en ”simp”. Uttrycket debatteras hett, för i ärlighetens namn, borde vi inte uppskatta folk som gör fina saker? Du kan också använda uttrycket ironiskt för att visa hur mycket du gillar en viss kändis: “I’m simping so hard over Billie Eilish”.

 • CEO of

CEO betyder egentligen ”Chief Executive Officer” (VD), med folk på Tik Tok har börjat kalla varandra ”CEO of” vad som helst i kommentarsfältet på videos. Handlar videon om en hund som gör något gulligt? Då är den på en gång ”CEO of good boys”. Den virala videon om skateboardåkaren som dricker tranbärsjuice? Han var definitivt ”CEO of vibes”!

 • We move

Om du bara fortsätter, oavsett vad, då ska du ta till uttrycket ”we move”. Detta praktiska uttryck kan också användas för att ange samförstånd, exempelvis, om en vän föreslår att ni ska ta en drink, kan du svara: ”We move”.

 • Cap

”Cap” betyder lögn. Det började efter det att ”no cap”, vilket betyder sant, blev populärt för några år sedan. Om någon skriver på sociala media något som du vet är osant, är svaret ”cap”. Många använder e-mojen med den blå mössan i stället för orden.

Dessa är bara några av de viktigaste slanguttrycken du behöver under 2021. Och vilket sätt kan vara bättre att öva det du lärt dig – och lära dig några nya uttryck! – än att bege dig till ett engelskspråkigt land? Lär dig tala engelska som en infödd!

Tala engelska som en infödd

By Mary-Ann Gallagher

What do you think?