De barnvänligaste resmålen för att studera utomlands

Lär dig språk November 20, 2018

Nu för tiden behöver du inte vara en universitetsstudent för att studera utomlands. Med mer möjligheter än någonsin tidigare, kan barn ända från småskoleåldern få en erfarenhet av utlandsstudier som är säker, rolig och lärande. Med alternativ världen över att välja bland, kanske du som förälder undrar var du ska börja. Därför har vi satt samman en lista på de barnvänligaste resmålen för att studera utomlands, så att du kan känna dig lugn för att ditt barn kommer att vara på en jättefin plats! Denna lista tar upp engelskspråkiga resmål, men titta på våra bonusalternativ i slutet av artikeln för andra språk:

 

5. Toronto, Kanada

Kanada, känt för sin andlöst vackra natur och vänliga människor, är ett underbart land för barn. Toronto är en toppdestination av många anledningar. Den första är att det är en så säker stad. Faktiskt är den rankad som den fjärde säkraste staden i hela världen enligt 2017 års säkerhetsindex för städer! Den andra anledningen är Torontos utmärkta blandning av saker att göra utomhus och inomhus. Från vattenaktiviteter som kajak, stand-up paddle, båtturer och utflykter till Niagarafallen, till att gå på basebollmatcher, besöka nöjesparker och det fantastiska stadsakvariet – ditt barn kommer aldrig att ha tråkigt på ett sommarläger i Toronto!

4. Boca Raton, Florida, USA

Det finns inget land som är mer involverat i popkulturen än USA. Sannolikheten är stor att några av dina barns favoritshower, -filmer och -musik kommer härifrån, vilket gör att de helt säkert kommer att gilla att resa hit! Att läsa engelska i Florida är den perekta mixen av studier och badsemester. Barnen bor på ett riktigt amerikanskt universitetscampus med tillsyn dygnet runt av infödd, engelskspråkig personal och blir omhändertagna i total fördjupning! Och med aktiviteter som utflykter till Floridas badstränder, Everglades och Miami, kommer barnen att vara i himmelriket.


3. Galway, Irland

Den Gröna Ön är ett fantastiskt resmål för barn som vill studera utomlands. Speciellt Galway är ett utmärkt val eftersom det är mindre än Dublin men med lika mycket att göra och att se. Barnen kommer att gilla det gröna landskapet, älska dagsutflykterna till The Cliffs of Moher och ha jättekul med att pröva de traditionella irländska sporterna och danserna. De engelska sommarlägren i Galway erbjuder barn tillfälle att få vänner från hela världen i den vackra miljön som Galway Bay utgör – vad kan vara bättre?


2. Salina Bay, Malta

Om sol, sand och hav står högt på ditt barns prioriteringslista, kan det inte bli mycket bättre än Malta. Salina Bay är ett av de barnvänligaste resmålen för att studera utomlands i Europa, tack vare sitt spännande utbud av vattensporter, roliga lektioner i engelska med vänliga lärare och en internationell blandning av deltagare, som alla dras till de fantastiska badstränderna och den festglada atmosfären. Sommartid är dagarna på Malta långa och inkluderar en blandning av lektioner i engelska, tid på badstranden, picknicks och varma kvällar med karaoke eller danspartyn! Ditt barn kommer att få minnen för livet.


1. Brighton, England

Som klar etta kommer ”London-by-the-sea”: Brighton, England. Denna stad i Storbritannien är färgrik, rolig och en magnet för barn som vill lära sig engelska. Från Brighton Piers klara belysning till de randiga solstolarna i rader på badstranden, är Brighton en lika vacker om barnvänlig destination. Det är ett av de populäraste resmålen för européer att skicka sina barn till för att läsa engelska och det finns gott om sommarläger att välja bland, liksom alternativ där barnen bor hos en värdfamilj och verkligen får en erfarenhet av autentiskt engelskt vardagsliv. Väljer du att skicka ditt barn hit, kommer det inte bara att tacka dig vid hemkomsten, utan också att göra det med brittisk accent!

De bästa resmålen för andra språk

Om ditt barn vill lära sig ett annat språk än engelska, titta då på dessa toppdestinationer för barn:

  • SpanskaSalamanca. Det är en berömd lärdomsstad med ett av världens äldsta universitet och den renaste spanska accenten (säger de!).
  • Franska Biarritz. Biarritz i det franska Baskien, stoltserar med vackra badstränder, fantastiska möjligheter till vattensport och en småstadsatmosfär som får barnen att känna sig trygga och välkomna.
  • Tyska Freiburg. Denna lilla tyska stad på gränsen till Frankrike och till Schweiz, är som tagen ur en sagobok. Dess charm och underbara naturomgivningar är vad som gör den så populär bland barn!
  • Italienska – Ascona. Denna stad i den italienskspråkiga delen av Schweiz, vid Lago Maggiore, är pittoresk, välkomnande och den perfekta miljön för ett sommarspråkläger. Barnen älskar det!

Så, dessa är de barnvänligaste resmålen för att studera utomlands … planera för ditt barns sommar i någon av dessa otroliga städer och det kommer att tacka dig för alltid!

Sök sommarspråkläger för mitt barn

By Leah Ganse

What do you think?