Tre annorlunda kurser i japanska som du kan ta i Tokyo

Lär dig språk February 28, 2019

Om du är en av de många människor som inte önskar något högre än att få resa till Japan, då är det här någonting för dig. För de flesta innebär en resa till japan en lång flygning, mycket planerande och att spara pengar och semesterdagar. Ge resan ett mervärde genom lektioner i japanska så att du lär känna kulturen mer på djupet och få med dig hem verkliga färdigheter i språket, vilket kommer att betala sig stort! Läs om dessa annorlunda kurser i japanska som du kan ta i Tokyo och få ditt livs upplevelse.

Nybörjarkurs Hiragana/Katakana

Alla måste börja någonstans och därför är denna kurs så fantastisk för människor som aldrig tidigare haft kontakt med japanska. En av de svåraste sakerna med att lära sig språket är att lära sig de japanska tecknen, vilka är uppdelade i hiragana, katakana och kanji. De två första används för att uttrycka stavelser (där katakana främst används för låneord), medan kanji uttrycker hela ord eller koncept. Den månadslånga kursen hiragana/katakana ger dig en snabbstart om grunderna och låter dig kunna läsa Tokyos neonskyltar som ett proffs på nolltid!

Japansk mangakurs

För något litet mer speciellt och onekligen japanskt, kommer en mangakurs att tilltala alla konstnärer och andra som känner passion för japanska tecknade serier! Manga är inspirerat av japansk mytologi och idag finns det oräkneliga berättelser för alla åldrar och intresseinriktningar.

Med en mangakurs i tillägg till att lära dig japanska, studerar du denna konstform i mangakonstnärernas Mecka i Tokyo och lär dig färdigheter som att teckna bakgrunder och ansikten, utveckla karaktärerna genom mode, frisyr och positioner, välja en genre (sci-fi, romantik, samuraj, etc.), skriva en scen och även att använda digitala ritverktyg.

Se till att få ordentligt med tid att botanisera i de otroliga mangabutikerna under din tid i Tokyo, som Nakano Broadway, Tokyo Character Street och Comic Toranoana!

Japansk matlagningskurs

Det näst bästa efter att resa till Japan är att ära japansk mat och med en japansk matlagningskurs kan du avnjuta den hemma hos dig! Du jobbar med dina språkkunskaper medan du lär dig att rulla din egna underbara sushi för hand, göra misosoppa och udonnudlar, skapa söta japanska efterrätter och att packa en japansk matsäckskorg, kallad bento, som får det att vattnas i munnen. Under hela fyra veckor förvandlas du till en japansk mästerkock och får med dig hem som resminne att kunna göra dessa avancerade rätter åt dina vänner och din familj!

Så, om du dagdrömmer om att uppleva Lost in Translation, använd då en av dessa annorlunda kurser i japanska som den perfekta anledningen att få säga ”konnichiwa” till Tokyo.

Upptäck Japan

By Leah Ganse

What do you think?