5 skäl till att lära sig ett språk genom musik

Lär dig språk May 12, 2016

Om språk inte riktigt är din grej kanske inte idén att studera engelska – eller något annat språk – verkar speciellt intressant. Utan tvekan är att resa utomlands och att fördjupa sig i kulturen det mest effektiva sättet att lära sig ett språk, men det finns andra, mycket lättillgängliga sätt göra det på.

shutterstock_104108261psd

Ett av dem är musik. Detta är inget nytt. Antagligen, när du gick i skolan, spelade någon av dina språklärare – den coola – sånger som du och dina klasskamrater kunde sjunga med i. Ni sjöng dem antagligen a cappella och totalt falskt … men, det funkade!

 

Om du beslutat dig för att du vill lära dig ett nytt språk, eller aktualisera dina färdigheter, kommer här fem goda skäl till varför du bör använda dig av musik:

 1. Musik stimulerar minnet
  Som Holmer sa till Lisa i The Simpsons: ”Jo vet du Lisa, musik hjälper pappa att tänka”. Skämt å sido sångerna som du lyssnade till i din barndom, hjälpte dig att memorera saker som du kommer ihåg än idag. Om du lyssnar till en sång på ett främmande språk gång på gång, kommer du slutligen att ha lärt dig den utantill.

via GIPHY

 

 1. Att sjunga på ett främmande språk förbättrar uttalet
  När vi sjunger brukar vi härma ljuden och tonerna. Detta gör vår accent mindre uppenbar än när vi talar ett främmande språk. Men det kräver litet ansträngning i början!

via GIPHY

 

 1. Den ökar ditt ordförråd och dina idiomatiska kunskaper
  De flesta sånger innehåller vardagliga ord och uttryck som man vanligtvis inte lär sig när man studerar ett språk. Om du är tillräckligt nyfiken kan du ladda ner texten till en sång och dess översättning. Bered dig på överraskningar!

via GIPHY

 1. Öva när som helst, var som helst
  Numera kan du bära med dig musiken. Lyssna på dina favoritsånger när du duschar, tränar och även … när det regnar.

via GIPHY

 

 1. Den är ett fönster mot andra kulturer
  Musik kopplar ihop kulturer och raserar hinder: Andalusisk (spansk) flamenco, argentinsk tango, jamaikansk reggae, brittisk punk, amerikansk jazz … listan kan göras hur lång som helst.

 

Skulle du inte känna dig övertygad, så gör en språkresa utomlands där du kan kombinera med musik- och danslektioner. Är du intresserad hittar du all information här.
Berätta för oss i kommentarerna nedan om du använder musik för att lära dig språk. Lista gärna några sånger som du skulle rekommendera till människor som studerar ett främmande språk.

By Aroa Ramos Garcia

What do you think?