12 sätt att lära sig ett språk på en budget

Lär dig språkResor May 28, 2024

Att resa för att lära sig ett språk med begränsad budget är möjligt. Vi har sammanställt 12 sätt att öka dina språkkunskaper utomlands samtidigt som du tar hand om din ekonomi.

Inget slår en fördjupande kurs på en destination du älskar, men ibland kan det kännas som att prislappen kan vara lite för hög. Även om kostnaderna vid en första anblick kanske tycks höga, kan studier utomlands vara det mest effektiva och kostnadseffektiva sättet att lära sig ett språk, när du tänker på avkastningen på investeringen. Alla dessa klassrumstimmar, läroböcker och handledare som du skulle betala för i ditt eget land är inte billiga och går inte att jämföras med det flyt du får av att studera utomlands! När du kombinerar detta med oförglömliga upplevelser och de mjuka färdigheter du kommer att få av din resa, börjar det verka mindre kostsamt, eller hur?

Okej, kanske inte riktigt… men vi hjälper tusentals studenter varje år som lär sig ett språk med begränsad budget och kommer tillbaka med sina förväntningar överträffade. Vi hoppas att den här listan med tips hjälper dig att göra detsamma!

1. Specialerbjudanden

Det bästa sättet att göra ditt program billigare är att regelbundet kontrollera våra specialerbjudanden och dra nytta av dem. Läs mer om månadens erbjudanden och pågående erbjudanden, rabatter på kurser eller boende, gratis flyg eller utflykter och andra typer av rabatter på våra språkkurser utomlands.

2. Res två tillsammans (eller i grupp)

ESL erbjuder dig en speciell rabatt för varje deltagare. För att dra nytta av det är allt du behöver göra att ni anmäler er samtidigt och ber om rabatten när ni gör bokningen. Oavsett om ni vill resa till samma destination eller bara boka tillsammans och resa separat – det är mycket billigare med ESL!

3. Lågkostnadsdestinationer

Bland de hundratals tillgängliga resmålen har vissa en mycket mer attraktiv levnadskostnad än andra. Till exempel kommer du att betala en lägre hyra i Liverpool än i London eller i Lyon än i Paris, dina måltider kommer att vara billigare i Freiburg eller i Berlin än i München och dina shoppingrundor kostar mindre i Valencia än i Madrid.  ESL har ett brett utbud av resmål som passar alla plånböcker. Vårt team finns här för att ge dig den senaste informationen — kontakta oss för att ta reda på mer om hur du lär dig ett språk med begränsad budget på dessa lågprisdestinationer över hela världen.

4. Välj när du reser

Beroende på din möjlighet att vara flexibel kan du spara pengar på din kurs, ditt boende och ofta dina dagliga utgifter, genom att studera utanför högsäsong. Om du är flexibel med ditt schema kan du söka efter den billigaste tiden att bo på din destination och du kommer ofta också att kunna få ett bättre erbjudande på ditt flyg.

5. Boka tidigt och spara

Boka mer än tre månader innan du reser och dra nytta av vårt Early bird-erbjudande. Under hela året är denna rabatt större för längre kurser. Dessutom, om du bokar ditt program före den 1:a november, kommer du att göra en betydande besparing genom att betala innevarande års priser för en resa som äger rum nästkommande år.

Genom att boka i förväg kan du också dra fördel av konkurrenskraftiga priser på din flygbiljett eller tågbiljett.

6. Gap Experience: terminsprogram, praktik och volontärarbete

Ju längre du stannar desto förmånligare blir priserna. Skolornas grundpriser är baserade på en “glidande skala”, vilket gör att du kan dra fördel av specialpriser beroende på hur lång din vistelse är. Efter din språkkurs kan du även utöka dina studier inom området, som praktikant eller som volontärarbetare. ESL organiserar praktik- och volontärprogram för att förlänga din vistelse till lägsta kostnad efter avslutad språkkurs. Arbeta på ett lokalt företag eller engagera dig i ett projekt som hjälper och gynnar lokalsamhället. Att fördjupa sig i en arbetsmiljö är mycket givande på ett personligt plan och kommer dessutom att få ditt CV att sticka ut.

7. Kombinera resmål/skolor

Du kan kombinera två eller tre resmål eller skolor under samma språkresa till ett pris baserat på den totala kurslängden. Det är till exempel möjligt att dela upp en vistelse på åtta veckor mellan två destinationer, samtidigt som du betalar avgifterna för åtta veckor, vilket är billigare än att betala för två vistelser på fyra veckor vardera. Detta alternativ är vanligtvis möjligt med skolor i samma grupp.

8. Välj det mest ekonomiska boendealternativet

ESL – Språkutbildning utomlands, erbjuder många olika boendealternativ. Vårt team hjälper dig att hitta ditt perfekta alternativ, beroende på dina behov och livsstil. Till exempel är boende med självhushåll det billigaste alternativet, eftersom du kan laga din egen mat enligt din budget. Att bo hos en värdfamilj med halvpension inkluderat hjälper dig å andra sidan att beräkna din boende- och matbudget för hela vistelsen. Vissa skolor låter dig bo i ett delat rum med en annan student, även om du reser på egen hand. Detta kan vara ett annat budgetvänligt alternativ. I det här fallet strävar vi efter att se till att du delar med någon med ett annat modersmål, så att du inte går miste om värdefull träning hemma!

9. Håll nere reskostnaderna

Välj resmål som betjänas av lågprisflygbolag för att hitta de mest konkurrenskraftiga priserna. Glöm inte att jämföra priser med järnvägs- och bussalternativ, som också har specialerbjudanden under hela året.

10. Finansieringshjälp

Frigör potentialen i din språkresa med ekonomiskt stöd. Centrala studiestödsnämnden (CSN) erbjuder studielån för språkresor med upp till 5 838 kronor per vecka. Stödet är tillgängligt för alla svenska medborgare över 20 år. Att lära sig ett nytt språk kan öppna nya dörrar till din framtid. Ge dig ut på ditt språkäventyr med CSN i ryggen!

11. Tävlingar

ESL – Språkutbildning utomlands, anordnar många tävlingar för att vinna språkresor utomlands under hela året. Du måste delta för att vinna!

12. Kontakta oss

Ta kontakt och diskutera ditt språkprojekt med oss. Vi har massor av budgettips, expertråd och erfarenhet att dela med oss av. Lokal support kan göra stor skillnad! Våra språkreserådgivare finns för att hjälpa dig och de går gärna igenom destinationer och skolor med dig som finns tillgängliga för en språkresa utomlands med begränsad budget. Kontakta oss för att få de mest direkta budgettipsen för din resa.

By Christopher Robinson

What do you think?