10 saker att göra i Tokyo för under 2 000 yen

Lär dig språk november 10, 2016

Tokyo, världens folkrikaste metropol, är ständigt i rörelse. I denna otroliga stad delar de gamla orientaliska traditionerna utrymmet med de senaste teknologiska uppfinningarna och de mest bisarra trenderna. Vi frågade våra kollegor på Kudan Institute of Japanese Language & Culture vad man kan göra för under 2 000 yen (ca 170 kr).

 

1. Tokyos Nationalmuseum

Det finns massor av museer i Tokyo, men detta är det äldsta, grundat 1872. Det är också det största, med en fantastisk samling av japansk historisk konst och nationalklenoder. Inträdet kostar endast 620 yen. Skulle du föredra något mer samtida, kanske du skulle gilla Ghibli-museet (1 000 yen).

shutterstock_398753620

 

2. Väja för fotgängare i Shibuya-korsningen

Distriktet Shibuya är fullt av mode och nöjen, vilket gör det till en mycket livlig plats. Korsningen är en av de mest överfulla i världen och tusentals människor passerar här varje dag. Förena dig med lokalbefolkningen i denna koreografi eller bara titta på dem och ta chansen till litet shopping.

 

3. Ta en paus på Takao-berget

Tokyo är en superlativernas stad. Den trenden följer Mount Takao, som drar till sig det största antalet klättrare i världen. Detta berg, som du når lätt från Tokyos stationer, är bara 600 m ö h, men har en magnifik utsikt över Mount Fuji. Kabinbanan är också den brantaste i världen. Hoppa in för endast 930 yen tur och retur!

shutterstock_220556359

 

4. Smaka autentisk ramen

När du tänker på japansk mat, är antagligen sushi det första som kommer upp. Emellertid kan många japaner inte leva utan ramen, den berömda nudelsoppan. Den serveras på fler restauranger än du kan besöka under en livstid och priserna är mycket ekonomiska.

 

5. Fördjupa dig i traditionerna i Shitamachi

Shitamachi är den gamla delen av Tokyo och uppdelad i flera områden: Yanaka, Nezu, Sendagi, Hongo, Ueno och Asakusa, m.fl. Ströva runt i denna del av staden och titta på buddisttempel, affärer som har funnits där i över 100 år, traditionella ”Ryokan”- värdshus, eller det prestigefyllda Tokyos universitet.

shutterstock_58472383

 

6. Tillbaka till nutiden i Akihabara

Medan Shitamachi representerar det förflutna, betyder Akihabara nutida och framtida japanska subkulturer. Stadens elektronikcentrum är fullt av affärer och arkader som erbjuder ett oändligt utbud: spel, DVDs, plastmodeller, figurer, cosplay och mangakaféer. Älskare av otakus och animerat hittar sitt paradis här.

 

7. Kela med djur

Kattkaféer är redan vanliga i andra länder, men visste du att det finns massor av andra ”djurkaféer” i Japan? Kaniner, ugglor, fiskar, reptiler, till och med getter och pingviner! Det är bara att välja. För 1 000 yen kan du leka med kaniner under 30 minuter.

shutterstock_435785809

 

8. Cykla runt Kejserliga palatset

På söndagar, från 10:00 till 15:00, kan du låna gratis en av de 150 cyklarna och cykla runt det otroliga Kejserliga palatset. Koppla av, njut av vyn och få litet motion!

 

9. Gå över Regnbågsbron

Den 918 m långa Regnbågsbron förbinder den konstgjorda ön Odaiba och Tokyos fastland. Bron har fått sitt namn av ljusen den visar upp vid vissa, speciella tillfällen. Om vädret är vackert kan du solbada på den konstgjorda stranden på Odaiba under blickarna från en kopia av Frihetsstatyn.

shutterstock_374552284

 

10. Njut av någon av de många festivalerna

I Tokyo finns det en festival nästan varje vecka: körsbärsblomningsfestivalen, ljuslyktsfestivalen, eller parader med utklädda människor som bär reliker. Missa inga av dessa och se kalendern här.

 

Har du redan varit i Tokyo? Dela med dig av dina tips i Kommentarer.

Av Xisela Maneiro

Vad tycker du?