Varför 50+ är den bästa tiden att lära sig språk

Vem säger at du är för gammal för att lära dig ett nytt språk? Bara för att du inte lärde dig ett främmande språk när du var barn, betyder inte det att du inte kan göra det nu. Det finns till och med fördelar med att lära sig ett språk när du passerat 50. Tror du oss inte? Fortsätt att läsa så får vi se om vi kan övertyga dig varför 50+ är den bästa tiden att lära sig språk ?

 

Du har mer ledig tid

Kanske har du redan pensionerat dig så du har gott om tid, vilket är den viktigaste faktorn du behöver när du ska lära dig ett nytt språk! Även om du fortfarande arbetar, har du säkert samlat ihop tillräckligt med semester för att ta den där språkresan du alltid drömt om, så packa dina väskor för soliga Sevilla eller den franska Rivieran!

 

Det här är det du sparat dina pengar till

Har du sett till att stoppa undan pengar inför din pensionering under din aktiva tid? Då är det dags att lätta på plånboken! En språkkurs utomlands är exakt den typ av upplevelse som du har sparat för. Vad kan vara bättre än stimulerande konversation och lektioner med likasinnade på förmiddagarna och att under eftermiddagarna besöka lokala marknader, prova vin eller upptäcka gammal arkitektur? Njut – det har du förtjänat!

 

Du har velat ta upp en ny hobby

Det sägs att det bästa sättet att hålla sig ung är att fortsätta att prova på nya saker och vad kan vara en bättre hobby än att lära sig ett nytt språk? Och, ett ytterligare plus, du får mindre muskel- och träningsvärk än om du börjar med paddle surfing eller swingdans! Om du, emellertid, är den aktiva typen, finns det massor av aktiviteter som du kan kombinera med din språkkurs, från yoga till golf.

 

Träffa nya, likasinnade, människor på en specifik kurs för studenter 50+

Kanske inte idén att ta lektioner tillsammans med tonåringar eller folk i tjugoårsåldern för att lära dig ett nytt språk lockar, för att du inte vill känna dig avvikande från gruppen. Därför är det idealiskt att anmäla sig till en språkkurs 50+. Du omges av intressanta och likasinnade personer som delar din äventyrslusta. Obunden? Detta är definitivt bättre än en singelkryssning för pensionärer!

 

Du har redan jättebra språklärare (som dina barn och barnbarn)

När du gick i skolan fanns det inte några språkkrav, eller hur? Det troliga är att situationen har förändrats och nu är kanske dina barn och barnbarn tvåspråkiga eller till och med flerspråkiga. Att studera ett nytt språk kan vara en bra ursäkt för mer tid med familjen!

 

Det är ett fantastiskt sätt att hålla hjärnan igång (utan korsord)

Okey, okey, det händer den bästa. Du kan inte komma ihåg den där skådespelarens namn – du vet han från den där filmen om den där grejen i … du vet. Eller kammar du noll när du blir tillfrågad om vad du åt till middag i går? Experter rekommenderar aktiviteter som stimulerar sinnet för att förbättra ditt minne och vad är då bättre än genom att lära dig ett nytt språk? Säg hej då till korsord och sudoku!

 

Pensionärsliv i (fyll i land); något för dig?

Blunda och fantisera om var du skulle vilja spendera dina gyllene år – Spaniens sandstränder, ett litet chalet i Provence, en tjusig lägenhet på italienska Rivieran, eller ett strandhus i Algarve? Det goda livet ligger bara på en språkkurs avstånd och det finns ingen tid som är bättre än nu att börja lära dig!

 

Så, om 50 är det nya 40, då är definitivt 50+ den bästa tiden att lära sig språk. Berätta för oss om din drömspråkkurs i kommentarerna nedan!

By Leah Ganse

What do you think?