Fem skäl varför du borde studera portugisiska 2025

Lär dig språk August 22, 2024

Oavsett om du dras till dess oemotståndliga ljud, skönheten i Brasilien och Portugal, eller de växande ekonomiska möjligheterna i portugisisktalande länder, finns det många anledningar att dyka ner i portugisiska!

Att studera ett språk utomlands är ett stort val och vi vet att du behöver en bra anledning att ta det steget, så luta dig tillbaka, slappna av, så ger jag dig fem! Börjar med …

1. Du kan tala med världen

Låt oss nu börja med den viktigaste anledningen till att lära dig ett språk: hur det passar i ditt yrkesliv. Missförstå mig inte, portugisiska har sin beskärda del av roliga användningsområden (vi kommer till det!), men i centrum av allt kommer portugisiska att vara din biljett till interaktion med över 250 miljoner människor över hela världen!

Som det officiella språket i tio länder och territorier på nästan varje kontinent, och en enorm diaspora som talar portugisiska över hela världen, är detta det åttonde mest talade språket i världen! Så om du letar efter ett språk med många övningstillfällen jorden runt, har du hittat det med portugisiska!

2. Det kommer att öppna dörrar för dig

Även om det är viktigt att träffa nya människor, hur mycket kan portugisiska hjälpa dig att växa på din arbetsplats?

Att lära sig portugisiska kan verkligen ge din internationella karriär ett lyft genom att öppna dörrar på platser som Brasilien, Portugal och andra portugisisktalande regioner. Oavsett om du arbetar inom affärer, turism, teknik eller något annat område, kan portugisiska göra stor skillnad.

Det ger dig ett försprång på marknader som växer snabbt och där att kunna tala språket hjälper dig att bygga starkare kontakter och förstå den lokala kulturen bättre. Detta kan göra allt, från affärsförhandlingar till vardagliga konversationer, mycket smidigare. Dessutom visar det att du är anpassningsbar och villig att lära dig, vilket kan skilja ut dig från andra på den globala arbetsmarknaden. I en värld där att skapa de rätta förbindelserna är nyckeln till framgång, kan portugisiska språket hjälpa dig att sticka ut och lyckas på sätt som du kanske inte hade förväntat dig.

3. Res till några av världens vackraste områden

En av de största fördelarna med att lära sig ett språk är att du blir din egen reseguide i länder som talar det som modersmål. Men vad betyder det för portugisiska?

De två mest bekanta länderna som talar det är Portugal (naturligtvis!) och Brasilien, som båda erbjuder ett stort utbud av äventyr för dig!

Portugal

Föreställ dig att spendera dina dagar på de blåsiga, kuperade gatorna i Lissabon, äta den berömda pasteis de natas och nätter med att lyssna på livemusik på trendiga barer. Eller res till den vackra kusten runt Faro, koppla av på stranden och utforska den otroliga kulturen och de unika festivalerna i denna vackra region.

Brasilien

Färg, musik, spänning — allt finns i Rio de Janeiro. Dina dagar i Cidade Maravilhosa kommer att spenderas på de berömda stränderna, träffa vänliga lokalbefolkningen och dansa hela natten på livliga barer eller (om du har tur!) på karnevalens gator. Eller ta en resa norrut, till Salvador de Bahia och njut av den otroliga gatumaten, traditionellt tillagad av de färgglatt klädda kvinnorna som kallas “baianas”.

4. Lär dig musikens språk

Portugisiska har en naturlig melodi och rytm som gör det perfekt för musikstilar som fado, samba och bossanova. Språkets flöde förstärker verkligen känslan i dessa låtar, oavsett om det är de innerliga texterna i en fadoballad eller de livliga beatsen från brasiliansk samba. Portugisiska ger musiken en speciell värme och själ som är svår att matcha. Med sin rika musiktradition och sina ikoniska artister är portugisiska ett måste för alla som älskar musik.

5. Få en språngbräda till de romanska språken

Portugisiska är ett romanskt språk, vilket betyder att när du väl har bemästrat det, har du fått en nyckel till resten av den romanska språkfamiljen och de romanska språken. Oavsett om det är franska, italienska, spanska, eller språk med latinskt inflytande (som engelska!) — när du väl har koll på portugisiska blir de alla mycket enklare! Dessutom fungerar den här processen åt båda håll – om du redan talar ett latinskt (eller latin-angränsande!) språk, kommer du att ha en stor fördel när du lär dig portugisiska! Det är därför portugisiska är ett av de enklaste språken att lära sig för engelsktalande.

Är du redo att börja ditt portugisiska äventyr i Brasilien eller Portugal? Kontakta oss idag för att få veta mer.

By Christopher Robinson

What do you think?