Tio saker att göra i Vancouver för mindre än 20 Loonies (20 $)

Omgivet av snöklädda bergstoppar, det djupblåa Stilla Havet och de otämjda nationalparkerna i British Columbia, är Vancouver en mycket speciell plats: en pulserande stad som fortfarande är i fast kontakt med naturen. Inte konstigt att det är en enormt populär destination för en kurs i engelska. Utöver detta är det också relativt billigt och du kan hitta på mycket skoj med vad som finns kvar i plånboken efter en utekväll.

vancouver-skyline

Foto: Rollanb

Här är tio bra saker att se och göra under sommaren i Vancouver för $ 20 eller mindre, vilket rekommenderas av Rob Forman, aktivitetschef på ILSC Vancouver.

The Grouse Grind

grouse-grind

Foto: Mister Leung

Grouse Mountain fick sitt namn 1894 då ett jaktlag sköt en blå ripa medan de var ute bland kullarna runt Vancouver. Numera kan du åka skidor eller snowboard på berget på vintern eller njuta av Grouse Grind gratis på sommaren (linbanan ner igen för $ 10 rekommenderas). The Grind är en 2,9 km lång vandringsled genom skogen, som tar dig genom 853 höjdsmeter, ditt hjärta kommer att dunka ordentligt när du når toppen! De flesta människor tar sig upp på 90 minuter, men rekordet är 23:48 och sattes av Sebastian Salas.

Vancouver Aquarium

Vancouver har ett utmärkt akvarium – kanske inte så förvånande för en stad som bara ligger en kort kajakresa bort från det mäktiga Stilla Havet. Se hajar och rockor, lär dig mer om British Columbias marina livet och träffa de väldigt söta havsuttrarna (och mindre söta maneterna). Om besöket på akvariet ger dig en utterliknande hunger efter färsk fisk, kan du prova …

Granville Island – offentlig marknad, Teater, Konst & Hantverk

granville-island-vancouver

Foto: Eric Mueller

Vancouverbor och besökare älskar Granville Island. Oberörda av det felaktiga namnet (det är tekniskt en halvö), dras folk till den offentliga marknaden, teatern och konstutställningarna året runt. Marknaden har ett stort antal färgrika stånd, där du kan hitta allt från lokala jordbruksprodukter till färsk stillahavsfisk från morgonens fångst. Hemlagad sushi någon?

Ett antal konstnärer har sina ateljéer på ön, så du kan besöka dem på jobbet och kanske plocka upp något vackert.

Åk till stranden

Vancouver har olika stränder för olika smaker. Rob Forman, aktivitetsansvarig på ILSC Vancouver, rekommenderar English Bay, Kitsilano, Jericho, Spanish Banks och Wreck Beach som några av de bästa.

Cykla runt Stanley Park

Stanley-Park-Vancouver

Foto: InSapphoWeTrust

Att hyra en cykel för dagen i Vancouver kostar mellan $ 10 och $ 20. När du väl har hyrt en rekommenderar vi Stanley Park som är en idealisk plats för att sträcka på benen. Den 8,8 km långa piren som löper runt kanten av parken är en perfekt väg att få blodet att pumpa, varefter det finns massor av platser på ön att besöka. En picknick på Third Beach är ett bra alternativ för lunch, följt av besök i Beaver Lake och totempålarna vid Brockton Point.

Antropologiska museet – West Coast Native Art Museum vid University of BC

Folk levde på Kanadas västkust långt innan George Vancouver anlände dit i Hans Majestät Kung George III av Storbritanniens namn. Infödda stammar – “första nation” som de kallas i Kanada – hade bott i området i mer än fem tusen år. Antropologiska museet vid University of British Columbia är en av de bästa platserna för att se ursprungsbefolkningens konst. Läs mer på moa.ubc.ca .

Utsiktsplatsen i Harbour Centre Tower

 

vancouver-harbour-centre-tower

Foto: Liv

Detta är platsen att besöka för en panoramavy över Vancouvers skyline. Studentbiljetter kostar runt $11.

Lynn Canyons hängbro och park

Lynn-Canyon-Suspension-Bridge

Foto: Unk’s Dump Truck

617 hektar av British Columbias skog väntar, här erbjuds perfekta platser för picknick, vandring och att bara njuta av naturen. Det finns ett ekologicenter där du kan läsa om parkens historia och naturen som finns där. Om du känner dig äventyrlig, kan du prova hängbron som spänner över ravinen, 50 meter upp i luften.

Nattmarknaden i Chinatown

vancouver-chinatown-night-market

Foto: * _ *

Helgkvällar från mitten av maj till början av september, är gatorna i Vancouvers Chinatown stängda för att göra det möjligt för gatumarknaden att breda ut sig. Och det är ett verkligt spektakel. Matstånd, där alla slags oidentifierbara asiatiska maträtter lagas, blandas med leksaker, souvenirer och mer praktiska produkter. Även om du inte köper något, är det värt att besöka bara för att känna atmosfären.

Vattensporter

Även om många av de vattensporter som erbjuds i och kring Vancouver kostar mer än $ 20, kan du fortfarande hitta några fynd. Till exempel, kan du hyra en kajak eller en paddelbåt under en timme och ge sig ut på öppet vatten. Den vackra naturen runt Vancouver är inspirerande och vattensporter är ett utmärkt sätt att bli mer engagerad i omgivningen.

Delta i konversationen i kommentarrutan nedan, eller kontakta oss för att få veta mer om en språkresa utomlands.