Planera din resa till Latinamerika: ESL:s resplan

We are ESL July 19, 2024

Att planera en resa till Latinamerika kan verka överväldigande, men så fort du kliver av planet, känner solen i ansiktet, ser de fantastiska färgerna och den vackra naturen för första gången kommer det att vara värt det!

Genom den här resplanen kommer du att exponeras för nästan allt som Latinamerika kan erbjuda dig och kommer sannolikt att återvända hem pratandes praktiskt taget flytande spanska! Du kommer att passera tre av världens sju underverk, du kommer att plocka upp fler accenter och slanguttryck som du inte ens hade hört förut och du kommer att skapa tillräckligt med minnen för att fylla tusen böcker!

Varje land du besöker förtjänar tillräckligt med tid för dig att utforska, så vi delar upp dem så att du kan välja och kombinera den rutt som passar dig!

Det bästa med denna plan är att den kan passa allas preferenser, budget och tidsramar. Vill du bara se ett fåtal länder? Hoppa på rutten där det passar dig! Vill du bara lära dig spanska? Skippa Brasilien! Vill du chilla i Karibien innan du flyger hem? Ta vägen från andra hållet och slappna av! Vilket latinamerikanskt äventyr du än letar efter hittar du det här.

Är du redo? Nu åker vi!

Din tremånadersresa

Mexico City (Mexiko)

Vilket bättre ställe att börja än det mest besökta landet i Latinamerika: Mexiko?

Mexiko är en fantastisk färgstark gobeläng fylld med olika kulturer, kök och människor, som alla möts i Mexico City.

Se till att besöka alla fantastiska museer och gallerier som staden har att erbjuda och prova all mat från hela Mexiko som frestar på restauranger över hela staden.

Vår partnerskola i Mexico City ligger i en av de berömda byggnaderna i kolonialstil mitt i centrum, vilket gör den till en utmärkt bas för att utforska staden.

När du blivit mätt på det spännande stadslivet är det dags att ta en mer avslappnad paus i…

Playa del Carmen (Mexiko)

Playa del Carmen! Denna vackra semesterort är omgiven av fantastiskt turkost hav. För att komma hit från Mexico City rekommenderar vi att du tar ett inrikesflyg till Cancún och en kort bussresa till själva staden.

Playa del Carmen är känt för att ha några av de bästa stränderna i världen! Gör det till den perfekta platsen att prova på vattensporter eller bara koppla av på stranden.

Du kan till och med ha turen att få se en valhaj, den största hajarten i världen! (oroa dig inte, de är ofarliga!). Staden ligger också nära Chichen Itza, ett av världens sju underverk!

Vår skola i Playa del Carmen ligger bara ett stenkast från stranden, så du kan avsluta lektionerna och kasta dig i vågorna på direkten!

Så, du har upplevt en spännande stad och en vacker strand, Är det något som saknas på din resa?

San Jose Coronado (Costa Rica)

Regnskogar! Och Costa Rica har massor! Från Playa del Carmen tar du enkelt ett direktflyg till San Jose, plus en kort bussresa till Coronado och du är klar att uppleva Costa Rica!

Vår partnerskola i Coronado har ett omfattande gratis aktivitetsprogram som visar dig allt som detta vackra land har att erbjuda. Från danslektioner till dagar ute i vilda naturreservat. Gör dig redo att uppleva det riktiga Costa Rica!

Playa Jaco (Costa Rica)

Saknar du redan Playa del Carmens stränder? Oroa dig inte! Du är i Karibien och det finns många fler att se. Efter en buss- eller flygtur från San Jose kommer du till Playa Jaco, en sömnig strandstad med en fantastisk kustlinje och 16 000 tunnland naturparker, som bara väntar på att bli utforskade!

Studera på vår partnerskola i staden för att utforska det kristallklara vattnet efter lektionerna genom antingen surfing eller stand-up paddla!

Redo att börja din resa? Kontakta vårt team så hittar vi det bästa sättet för dig att göra det!

Din sexmånadersresa

Sosúa (Dominikanska republiken)

När du fortsätter från ditt karibiska strandäventyr, är det dags att ta en resa till landet som är känt för sina vilda fester, vackra stränder och avslappnade atmosfär (ja, även efter latinamerikansk standard!) Dominikanska republiken.

Från San José kan du ta ett anslutningsflyg via Santo Domingo och anlända till Sosúa: surfarnas paradis, fyllt till bredden med fantastisk festkultur, häpnadsväckande blå hav och sandstränder. Vår partnerskola i Sosúa är specialiserad på att lära dig dominikansk kultur. Oavsett om det är genom dans, matlagning, domino, historia, lokal folklore eller resor till lokala marknader – det finns något för alla!

Cartagena (Colombia)

Du har sett Karibien, du har haft tid att koppla av på stranden, nu är det dags för huvudnumret, den stora spännande kontinenten Sydamerika. Vi börjar med: Colombia.

På Colombias norra kust ligger Cartagena som porten mellan Karibien och Sydamerika. Med ett direktflyg från Santo Domingo kan du vara i denna färgglada stad på bara några timmar. Cartagena är ett tropiskt paradis, med ljusa koloniala byggnader som matchas av de livliga lokala färgerna (tänk exotisk frukt, ljusa kläder och vackra fåglar!). Vår partnerskola i staden tar dig med på en varierad blandning av utflykter, från den omgivande naturen som nationalparken Corales del Rosario, till den lokala historien i gamla stan!

Medellín (Colombia)

Omgiven av en frodig regnskog, hisnande berg, med en stadsbild som är rik på färger och kultur, är Medellín en vacker juvel i centrala Colombia. Med sitt trendiga nattliv och otroliga mat och kaffe – det är inte svårt att förstå varför denna stad ständigt röstas fram som en av de bästa i Latinamerika och världen!

Med ett direktflyg från Cartagena (eller för de mer budgetmedvetna och tålmodiga resenärerna, en buss) kommer du till Medellín.

För kaffeälskaren ligger Medellín också mitt i landets kaffeodlingsregion, och lokalbefolkningen berättar gärna om sina favoritställen och varumärken! Medellín är fullt av fantastiska upplevelser att njuta av och vår partnerskola kommer att se till att du får ut det mesta av dem! Se till att delta i sex timmars kulturaktiviteter per vecka inklusive museiresor, konserter, matlagning och dans!

Bogotá (Colombia)

Med ytterligare ett direktflyg (eller en ansträngande bussresa!) kommer du äntligen till Colombias huvudstad: Bogotá! Bogotá har en tydlig förändring i “vibes” mot de andra colombianska städerna på den här listan. Tänk “trendig stadskärna” snarare än “tropiskt paradis”.

Det är dock din bästa chans att prova lokala råvaror eftersom staden erbjuder mat från hela landet, förutom massor av museer, gallerier och mer.

Bogotá är också staden där många av Latinamerikas mest populära danser möts och om du väljer vår partnerskola kan du lära dig grunderna i salsa, merengue, vallenato, cumbia och tango vid sidan av dina lektioner i spanska.

Redo att börja din resa? Kontakta vårt team så hittar vi det bästa sättet för dig att göra det!

Ditt sabbatsår

Cusco (Peru)

Med ett direktflyg från Bogotá kommer du till Cusco, centrum för den peruanska ursprungskulturen och platsen för ett annat av världens sju underverk: Machu Picchu. Även om den inte är huvudstaden, erbjuder Cusco en fantastisk chans att uppleva peruansk kultur, eftersom vår partnerskola anordnar massor av utflykter och workshops för att du ska få en känsla av vad som erbjuds i landet. De anordnar även matlagningskurser! Så du kan lära dig att göra ceviche av experterna.

Buenos Aires (Argentina)

Argentinas kosmopolitiska huvudstad blandar Europas gamla charm med Latinamerikas intensiva själ, med mäktiga monument med utsikt över livliga danshallar.

För att komma från Cusco måste du göra ett snabbt stopp i Lima (se till att prova Arroz Chaufa!), och sedan bär det av till tangohuvudstaden: Buenos Aires!

Vår partnerskola i Buenos Aires anordnar aktiviteter för att du ska få det bästa av argentinsk kultur. Från resor till tangoställen, fotbollsmatcher och vinprovningar till lokala evenemang som asados (argentinsk grill), kommer du snart att se varför så många spanska studenter förälskar sig i Buenos Aires.

Montevideo (Uruguay)

Argentina och Uruguay är grannar åtskilda av Rio de la Plata, så det snabbaste och enklaste sättet att ta sig till Montevideo är via en kort båttur över floden. Lokalbefolkningen gör det ofta. När du väl anländer kan du se varför denna kuststad är utnämnd till en av de mest underskattade i hela Sydamerika, med ett oändligt antal konserter, shower och evenemang under hela året och massor av unika lokala seder att utforska.

Uruguay är också hemlandet för några av de mest kända låtskrivarna i Latinamerika, som Alfredo Zitarrosa och Ruben Rada. Montevideo är en plats för konst och själ, så du kan förbättra din spanska genom att plocka upp Latinamerikas rytm i denna artistiska stad! Medan Buenos Aires kan kallas tangohuvudstaden, är Montevideo en god tvåa och genom vår partnerskola kan du kombinera dina spanska lektioner med privatlektioner i tango, för att komma hem med Latinamerikas rytm!

Rio de Janeiro (Brasilien)

Vid det här laget kan du uppleva dig själv som nästan flytande i spanska. Du har levt ditt strandliv i Dominikanska republiken, du har utforskat den antika civilisationen i Peru och festat i Argentina, men nu är det dags för en ny utmaning: portugisiska!

Brasilien är det sista stoppet på vår resa i Sydamerika och vem skulle inte vilja tillbringa detta i dess partyhuvudstad, Rio de Janeiro?

Rio har nästan för mycket att se på en resa, oavsett om det är stranden med dess ständiga aktiviteter som volleyboll och surfing, de närliggande attraktionerna Sockertoppen och statyn Kristus frälsaren (det tredje och sista av världens sju underverk på den här listan!), eller explosionen av färger och musik under karnevalen!

Om du väljer att studera med vår partnerskola kan du också kombinera dina portugisiska lektioner med populära brasilianska aktiviteter. Oavsett om det är den passionerade dansen samba, den rytmiska kampsporten Capoeira (inte att förväxla med den lokala cocktailen, caipirinha!), den populära lokala surfkulturen, eller volontärarbete för att ge tillbaka något till ditt värdland.

Att skriva den här resplanen har fått mig att vilja boka mitt flyg, packa mina väskor och åka iväg till Latinamerika imorgon! Och jag hoppas att du känner detsamma.

Om du är redo att ta din spanska till nästa nivå, kontakta vårt team så hjälper vi dig att planera ditt eget latinamerikanska äventyr!

Vanliga frågor om resor till Latinamerika

Allt du behöver veta om din resa till Latinamerika

Är det säkert att resa till Sydamerika för närvarade?

Detta kan vara den första frågan du tänker på, eftersom Sydamerika utan tvekan har något av ett rykte om sig att vara osäkert, men är det sant?

Medan Sydamerika har fått sin beskärda del av instabilitet genom åren, är det viktigt att komma ihåg att det, som på alla kontinenter, finns säkra områden och mindre säkra områden. För den här listan har jag uteslutande valt städer som är populära bland turister, vilket innebär att städerna har gjort en medveten ansträngning för att minimera risken för besökarna.

Dessutom, när du reser till en ESL-skola, styrs många (om inte alla) aktiviteter av en lokalbo, som kan visa dig runt och ge dig tips om området du besöker. Och genom aktivitetsprogrammen kommer du ständigt att vara omgiven av andra turister, vilket gör hela upplevelsen mycket säkrare för er alla!

Så, är Sydamerika säkert? Ja! Så länge du följer några grundläggande säkerhetsföreskrifter och det hjälper alltid att resa med en lokalinvånare (som någon ur vår skolpersonal!).

Vilket är det bästa landet att besöka i Latinamerika?

Det bästa landet att besöka i Latinamerika är det som passar dig bäst!

Okej, jag vet, jag vet, inte exakt svaret du ville ha, men Latinamerika är så varierat att du kan hitta allt du kan önska. Så den viktigaste frågan är: vad önskar du?

Om du letar efter att kunna koppla av på en strand på dagen och att festa oavbrutet på natten: Antingen Dominikanska republiken eller Playa del Carmen är perfekta för dig. Om du vill se naturen som du aldrig sett den förut: prova Costa Rica. Om du vill se ett av världens sju underverk precis bredvid din värdstad: då är Cusco eller Rio de Janeiro något för dig. Om du är intresserad av att komma hem en ny färdighet som att dansa eller laga mat: prova det i Cartagena, Bogota, Medellin, Montevideo eller Buenos Aires. Listan fortsätter! Om du fortfarande är osäker på vad du vill ha ut av din resa, men du vet att du vill åka, prata med oss! Vårt team är experter på området och kan leda dig i rätt riktning utan några förpliktelser eller avgifter.

Vilken tid på året är bäst för att resa till Sydamerika?

Eftersom kontinenten är så stor är det nästan omöjligt att åka under en tid som är optimal för varje land du besöker. Den allmänna regeln är att europeisk vinter (november till april) är en bra tid att besöka de flesta av länderna på denna lista. Men vissa regioner är “oberäkneliga” och kan uppleva regn vid olika tidpunkter, så det är värt att kolla innan du förbinder dig att besöka dem!

By Christopher Robinson

What do you think?