”Ride for the cause”-dagen

We are ESL October 22, 2015

Inom ramen för ESL:s sociala aktiviteter, har vi bland annat deltagit i Ride for the cause-dagen i Pierrier, Clarens, lördagen den 29 augusti 2015.

Ride for the cause

”Ride for the cause” är en aktivitet anordnad av de två föreningarna ”Wave for development” och ”Summit foundation”, vilka arbetar för hållbar utveckling och miljön.

Denna aktivitet bestod i att paddla en bana på minimum en kilometer, lika med ett varv. Antal kilometer, liksom starttid var upp till var och en, vilket bidrog till en avslappnad atmosfär. En överraskning för oss som trodde att vi skulle göra en verklig paddlingskapplöpning!

Arrangemang och organisation

”Ride for the cause”-dagen fick stor uppslutning och det arrangerades en stor sandstrand i Pierrier med ett antal läktare.

En härlig atmosfär av Hawaii, som fick oss att tänka på semester vid havet och som genast motiverade oss till att paddla.

När vi kom blev vi omhändertagna av en mycket välkomnande flicka ur personalen. Hon förklarade för oss målet med evenemanget och visade oss runt på platsen så att vi skulle kunna hitta.

Vi fick ett kit för dagen: en T-shirt ”Ride for the cause”, vårt deltagarpass, samt kuponger för mat och dryck.

Detta evenemang var mycket välorganiserat och många vänliga funktionärer hjälpte oss tillrätta.

För nästa år …

Vi fick ut mycket av denna erfarenhet och rekommenderar denna härliga dag till hela ESL:s personal till nästa år!;)

 

Andra sociala aktiviteter

Föreningen ”Aire de vie”

Våra praktikanter har deltagit tillsammans med medlemmar ur denna organisation som har som mål att samla socialt isolerade personer. Under en utflykt till Ormonts-Dessus, hade de nöjet att göra dem sällskap och dela deras måltid.

Föreningen ”Clean up Day”

En annan grupp från ESL har bidragit till den hållbara utvecklingen under en förmiddag, genom att samla skräp på sjöstranden i Clarens, liksom i dess omgivningar (flodbankarna, parkeringen, gångstigarna, etc.). Kommunen i Montreux engagerade sig också tillsammans med dem.

By Jessica Pahud Océane Tâche

What do you think?